• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μία αυτοκτονία κι ένας θάνατος μαθητή από κορονοϊό - Πόσο αθώα είναι η κυβερνητική πολιτική;

March 08, 2021 459

Μία αυτοκτονία κι ένας θάνατος μαθητή από κορονοϊό

Πόσο αθώα είναι η κυβερνητική πολιτική;

Λίγες μέρες πριν στο Κερατσίνι ένας έφηβος 15 ετών αυτοκτόνησε και ένας μαθητής Ειδικού Σχολείου πέθανε από κορονοϊό. Ως ειδήσεις πέρασαν στα «ψιλά». Το πρώτο γεγονός αποδόθηκε σε εμπλοκή του εφήβου σε βιντεοπαιχνίδια online και σε κακές παρέες.

Όντως είναι αυτός ο λόγος που ένας έφηβος οδηγείται στο να αυτοχειριαστεί; Δεν υπάρχει ένα γενικότερο πλαίσιο που δημιουργεί ή οξύνει τα προβλήματα;

Η πραγματικότητα αυτό ακριβώς δείχνει .

Ο πολύμηνος εγκλεισμός, η αποκοπή από τις παρέες των συνομηλίκων, η μόνη διέξοδος και επαφής με συνομηλίκους του ήταν το online παιχνίδι.

Το σχολείο που αποτελεί έναν σημαντικό φορέα επαφής και κοινωνικοποίησης αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί για να επιτελέσει τον συγκεκριμένο ρόλο του. Οι συμμαθητές του αποκομμένοι και καθένας μόνος του στο δωμάτιο εγκλεισμού δεν έχουν τη δυνατότητα τη δια ζώσης επικοινωνίας. Η επαφή του με του καθηγητές του μηδαμινή ή μόνο δια του μηχανήματος της τηλε- «εκπαίδευσης». Η επαφή αυτή που θα μπορούσε να ξεκλειδώσει ένα αδιέξοδο και να σταματήσει μια τέτοια τραγική επιλογή.

Οι ευθύνες είναι τεράστιες της κυβέρνησης για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία.

Το μόνο μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας εδώ κι ένα χρόνιο είναι η απαγόρευση, ο εγκλεισμός και η καταστολή.

Σε μια κοινωνία που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού η κυβέρνηση επιλέγει να την σπρώξει προς τον γκρεμό.

Τα σχολεία εδώ και 4 μήνες δεν λειτουργούν, δεν επιτελούν τον μαθησιακό τους ρόλο και ουσιαστικά έχουν αντικαταστήσει την πραγματικότητα με μια εικονική πραγματικότητα. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει αυτή τη λύση γιατί δεν την απασχολεί το δημόσιο σχολείο, δεν την απασχολούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των οικογενειών τους και φυσικά προτιμά να χρηματοδοτήσει τα ΜΜΕ και τις ιδιωτικές εταιρίες π.χ. Aegean air παρά το δημόσιο σχολείο. Επενδύει στην όξυνση των ταξικών ανισοτήτων που συντελείται μέσω της τηλε- «εκπαίδευσης». Η επιλογή της είναι συγκεκριμένη. Αυτό διαπιστώνεται και από τους νόμους που ψήφισε εν μέσω πανδημίας. Νέο λύκειο και τράπεζα θεμάτων, επαγγελματική εκπαίδευση και μαθητεία ανήλικων, βάση εισαγωγής και πέταμα χιλιάδων νέων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αστυνομοκρατία μέσα στα πανεπιστήμια.

Την ίδια ευθύνη έχει η κυβέρνηση και για το δεύτερο γεγονός, τον θάνατο ενός νέου μαθητή σε ειδικό σχολείο στον Πειραιά. Λειτουργούν τα ειδικά σχολεία χωρίς ουσιαστικά κανένα μέτρο προστασίας και χωρίς την ενίσχυση του εκπαιδευτικού και βοηθητικού και ειδικού προσωπικού. Οι εκπαιδευτικοί κι οι μαθητές καθημερινά είναι έρμαια της τύχης να κολλήσουν ή όχι τον covid-19. Ούτε εμβολιασμοί, ούτε τακτικά τεστ, ούτε καταγραφή των δεδομένων περιστατικών και των ιδιαίτερων περιπτώσεων γίνεται.

Φτάνει πια!

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός μια ολόκληρης κοινωνίας!

Να σταματήσει ο εγκλεισμός κι η απομόνωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν τώρα τα σχολεία ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να βρεθούν στον φυσικό τους χώρο και να λειτουργήσει η μαθησιακή διαδικασία δια ζώσης.

Να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για τα σχολεία.

Να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, με μείωση των μαθητών με μέγιστο τα 15 παιδιά ανά τμήμα, με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, με μαζικά δωρεάν τεστ, ώστε να υπάρχει ιχνηλάτηση του προβλήματος. Να ανοίξουν τις ήδη υπάρχουσες κλειστές αίθουσες στα σχολεία, να αναζητήσουν νέες. Να γίνει έγκαιρος εμβολιασμός για όλους, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.

Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των υγειονομικού κινήματος για τη στελέχωση των δομών υγείας και την ενίσχυση του με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Εκλογική διακήρυξη, υποψήφιοι της Ενότητας Αντίστασης  Ανατροπής

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΑΡΕΝ Πειραιά, Συνεργαζόμενοι)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search