• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Aύριο κινητοποίηση στη Νέα Σμύρνη για την αστυνομική βαρβαρότητα - «Πονάω...»: Η κραυγή που έγινε πίνακας ζωγραφικής (Photos)

March 08, 2021 919
Νέα κινητοποίηση αύριο στη Νέα Σμύρνη στον απόηχο της απρόκλητης επίθεσης αστυνομικών σε πολίτες, τον άγριο ξυλοδαρμού μεταπτυχιακού φοιτητή του ΕΜΠ και τις συλλήψεις 11 πολιτών, μεταξύ των οποίων και μια αναπληρώτρια δασκάλα - Καλούν μεταξύ άλλων οι ΕΛΜΕ Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου και ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ
Η δημιουργία αγνώστου καλλιτέχνη που χαρακτηρίζει το περιστατικό αστυνομικής βίας κατά πολιτών που έλαβε χώρα την Κυριακή, πήρε θέση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Στην καλλιτεχνική δημιουργία η οποία τοποθετήθηκε σε σημείο της πλατείας της Νέας Σμύρνης, απεικονίζεται η φιγούρα ενός αστυνομικού που κρατά έναν πολίτη, συνοδεία της λέξης «πονάω».

Η λέξη αυτή ειπώθηκε από τον πολίτη ο οποίος δέχθηκε τα μανιασμένα χτυπήματα αστυνομικού το μεσημέρι της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη, με τις νέες εικόνες αστυνομικής καταστολής να κατακλύζουν τα social media, αναδεικνύοντας το τι πραγματικά συνέβη στην περιοχή.

Δείτε τις φωτογραφίες της Eurokinissi με τον χαρακτηριστικό πίνακα

Στον απόηχο της αναίτιας και απρόκλητης επίθεσης αστυνομικών σε πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρμης, τον άγριο ξυλοδαρμού μεταπτυχιακού φοιτητή του ΕΜΠ και τις συλλήψεις 11 πολιτών, μεταξύ των οποίων και μια αναπληρώτρια δασκάλα, οι ΕΛΜΕ Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου αλλά και ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούν αύριο σε κινητοποίηση στις 18:00 στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. 

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι τοπικές ΕΛΜΕ καταγγέλλουν την αστυνομική βία και ζητούν να αποσυρθούν «οι άδικες και ψεύτικες κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους 11 συμπολίτες μας» και απαιτούν την «παραδειγματική τιμωρία των 'οργάνων της τάξης' που ασέλγησαν αναίσχυντα στα κορμιά και τις ψυχές της νεολαίας, που χλεύασαν και απείλησαν, που τρομοκράτησαν μικρά παιδιά με τους γονείς τους».

 

Στην κινητοποίηση καλούν οι συλλογικότητες εκπαιδευτικών, οι σύλλογοι της πόλης, οι δημοτικές παρατάξεις, τα πολιτικά κόμματα και «κάθε ένας και κάθε μια που αισθάνθηκε να βιάζεται από την χθεσινή αυθαίρετη και βάρβαρη αστυνομική βία σε βάρος των πολιτών της πόλης μας» 

«Ντροπή και αίσχος»

xylodarmos.jpg

«Έχουμε ακόμα Δημοκρατία. Η Νέα Σμύρνη δεν είναι κατακτημένη πόλη. Η αστυνομία δε μπορεί να συμπεριφέρεται σαν στρατός κατοχής. Να μην τους αφήσουμε να γυρίσουν την κοινωνία στα χρόνια της δεκαετίας του ‘50 και της χούντας. Έχουμε υποχρέωση ν’ αντισταθούμε και να αντιδράσουμε συλλογικά!» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί, ενώ ζητούν «να τοποθετηθεί επιτέλους με αξιοπρέπεια  ο Δήμαρχος και να υπερασπίσει τους δημότες του». 

 
 

Το κρεσέντο αστυνομικής βίας καταγγέλλουν με ανακοινώσεις του και οι σύλλογοι εκπαιδευτικών ο Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» και ο σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αργυρούπολης-Αλίμου-Ελληνικού, ο Θουκυδίδης. 

 Π.Ε. «Ο Παρθενώνας: Καταγγέλλουμε την αστυνομοκρατία και την αστυνομική βία

Τραγικές σκηνές αστυνομικής βίας είχαμε την Κυριακή το μεσημέρι στην πλατεία και το Άλσος της Νέας Σμύρνης. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, κυνήγησαν, ξυλοκόπησαν, απείλησαν και συνέλαβαν  πολίτες  αυθαίρετα, χωρίς λόγο και αιτία, μπροστά στα μάτια οικογενειών και μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων και τα σχετικά δημοσιεύματα, ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ εμφανίστηκε στην πλατεία, τη στιγμή που οικογένειες, μικρά παιδιά και πολύς κόσμος είχε βγει για βόλτα. Άρχισαν να κόβουν αυθαίρετα πρόστιμα στον κόσμο, παρενόχλησαν οικογένεια με παιδιά γιατί καθόταν σε παγκάκι, ενώ όταν αντιλήφθηκαν ότι ένας νεαρός τους βιντεοσκοπούσε με το κινητό του, κάλεσαν ενισχύσεις και τον κυνήγησαν.  

Κατέφθασαν ΟΠΚΕ με αυτόματα όπλα, η ΔΡΑΣΗ και η ΔΕΛΤΑ, απέκλεισαν την μια είσοδο της πλατείας και άρχισαν να κυνηγάνε τον κόσμο, να χτυπάνε και να κάνουν προσαγωγές. Πολλά βίντεο, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη βαρβαρότητα των αστυνομικών.

Αλλά και η αυθόρμητη ειρηνική διαδήλωση που έγινε αμέσως μετά, με τη συμμετοχή 1000 περίπου συμπολιτών μας διαλύθηκε βάναυσα με επίθεση της αστυνομίας έξω από το Δημαρχείο.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση καθώς φοβάται την έκφραση της λαϊκής οργής που γεννά η συνολικότερη κατάσταση (διαχείριση πανδημίας, lockdown, κατεδάφιση των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων) επιχειρεί με την ένταση της καταστολής να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις πριν προλάβουν να εκδηλωθούν και να αναγκάσει με τη βία και το φόβο το λαό να σιωπήσει.

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη της συναδέλφου μας αναπληρώτριας δασκάλας του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, Νιόβης Καλοκύρη και του συντρόφου της Φίλιππου Καλογρίδη στη διάρκεια της επιχείρησης τρομοκράτησης των κατοίκων από την αστυνομία, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης. Και οι δύο βρισκόντουσαν στο Άλσος για άθληση, έχοντας στείλει το ανάλογο sms. Την ώρα που έφευγαν είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά στους αστυνομικούς που έπιαναν κόσμο «στο σωρό». Τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για «βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, απλή σωματική βλάβη τετελεσμένη από κοινού, εξύβριση κατά συναυτουργία, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και αντίσταση κατά της αρχής»(!!!) ενώ τις ίδιες copy paste κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι 11 συλληφθέντες.

Απαιτούμε την απόσυρση των κατηγοριών για όλους τους συλληφθέντες!  Είναι φανερό ότι η κρατική καταστολή εντείνεται και η αστυνομική βία αναβαθμίζεται ποιοτικά επειδή ψηφίζονται όλο και περισσότερα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα. Έχουμε υποχρέωση ν΄ αντισταθούμε και να αντιδράσουμε συλλογικά..

Ανακοίνωση του συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αργυρούπολης-Αλίμου-Ελληνικού

Οι  σκηνές αστυνομικής βίας που έλαβαν χώρα την  Κυριακή το μεσημέρι στην πλατεία και το Άλσος της Νέας Σμύρνης, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ,κυνήγησαν, ξυλοκόπησαν, απείλησαν και συνέλαβαν  νεαρούς πολίτες,οικογένειες με μικρά παιδιά κλπ,είναι  το λιγότερο απαράδεκτες και καταδικαστέες.

Βάναυσα διαλύθηκε επίσης, με επίθεση της αστυνομίας με χρήση χημικών και δακρυγόνων,η ειρηνική διαδήλωση που έγινε αμέσως μετά, με τη συμμετοχή 1000 περίπου ατόμων έξω από το Δημαρχείο.

Πολλά βίντεο, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη βαρβαρότητα των αστυνομικών.

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη της συναδέλφισσας  αναπληρώτριας δασκάλας του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, Νιόβης Καλοκύρη και του συντρόφου της Φίλιππου Καλογρίδη στη διάρκεια της επιχείρησης τρομοκράτησης των κατοίκων από την αστυνομία, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης. Και οι δύο βρισκόντουσαν στο Άλσος για άθληση, έχοντας στείλει το ανάλογο sms. Την ώρα που έφευγαν είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά στους αστυνομικούς που έπιαναν κόσμο «στο σωρό». Τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για «βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, απλή σωματική βλάβη τετελεσμένη από κοινού, εξύβριση κατά συναυτουργία, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και αντίσταση κατά της αρχής»(!!!) ενώ τις ίδιες copy paste κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι 11 συλληφθέντες.

Όλες αυτές τις μέρες  ο εργαζόμενος λαός δεινοπαθεί με τα διαδοχικά  lockdown,,χωρίς η κυβέρνηση να παίρνει κανένα  μέτρο  για την προστασία της υγείας, με δεκάδες νεκρούς από τον κορονοιό  μέσα στους χώρους δουλειάς. Με ένα δημόσιο σύστημα υγείας να αγκομαχά από τις ελλείψεις και τα κενά, η κυβέρνηση παζαρεύει τα κρεβάτια με τους κλινικάρχες έναντι αδράς αμοιβής.

 Το μόνο μέτρο που παίρνει είναι το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους και νεολαία,φοβούμενη την έκφραση της λαϊκής οργής που γεννά η συνολικότερη κατάσταση (διαχείριση πανδημίας, lockdown, κατεδάφιση των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων)..

Οι μάσκες έχουν πέσει! Δεν έχει καμία σχέση η καταστολή και το κρεσέντο βίας απέναντι σε εργάτες, φοιτητές και στις γειτονιές με την προστασία της  υγείας!

Παρόμοια  προκλητική παρουσία αστυνομικών με κλούβα και παρατεταμένα όπλα, διαδραματίστηκε το Σάββατο στην πλατεία του Ελληνικού,έξω από το 1ο ΔΣ  μέσα στον κόσμο,την παιδική χαρά κλπ,με αφορμή ειρηνική  προγραμματισμένη δράση-ενημέρωση.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες! Να αφεθούν ελεύθεροι οι 11  που συνελήφθησαν!!

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Τρίτης 9 Μάρτη, στις 6.30 μμ,στην πλατεία της Ν.Σμύρνης,κόντρα στην τρομοκρατία και την καταστολή!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search