• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Φακέλωμα - χαφιεδισμός: Τι λέει το «σκονάκι» - non paper της ΝΔ

March 09, 2021 416



Το non paper της Νέας Δημοκρατίας ζητά από τους βουλευτές και τα στελέχη της να υπερασπιστούν το όργιο αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη
Βάσει... non paper ενήργησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του συλληφθέντα και βίαια ξυλοκοπημένου νεαρού στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε στο διαδίκτυο, η Νέα Δημοκρατία ζητά από τους βουλευτές και τα στελέχη της να υπερασπιστούν την άγρια καταστολή κατά πολιτών.

Ανάμεσα σε προπαγάνδα και ψέματα όμως στο συγκεκριμένο έγγραφο κάνει και ένα άλλο «ατόπημα» θυμίζοντας εποχές χούντας.

Για να μπορέσει να αμυνθεί, προσπαθεί να στοχοποιήσει τον νεαρό που ξυλοκοπήθηκε δίνοντας -χωρίς εισαγγελική εντολή- το όνομα του νεαρού και τις πολιτικές του πεποιθήσεις, υπονοώντας βέβαια πως πολίτες της «ευρύτερης αριστεράς» είναι δεύτερης κατηγορίας και ανυπόληπτοι!

Αμηχανία στη Νέα Δημοκρατία μετά τα βίντεο που προβλήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα

 

Παρά την πρώτη αντίδραση της Αστυνομίας η οποία με ψέματα προσπάθησε να καλύψει το περιστατικό, οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα δεν άφηναν περιθώριο πως όλα τινάζονταν στον αέρα.

Έτσι απέναντι στα βίντεο των πολιτών που κατέγραψαν τον πρωτοφανή ξυλοδαρμό, άρχισε να στήνεται στα υπόγεια του Μαξίμου και της Πειραιώς, η γραμμή άμυνας με φακέλωμα και συγκεκριμένα:

  • Δημοσιοποίηση του ονόματος και του επωνύμου του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε
  • Αναφορές στην πολιτική του επιλογή
  • Βαρύτατες κατηγορίες ότι πήγε να αφαιρέσει όπλο αστυνομικού
  • Ψέματα περί σύλληψής του σε πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Η εντολή δόθηκε το βράδυ της Κυριακής από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μέσα από το «non paper» που έστειλε στους βουλευτές και τα στελέχη, το γνωστό «Σφυγμό της Ημέρας».

Όπως φαίνεται στο σχετικό απόσπασμα, η Νέα Δημοκρατία(επάνω) δίνει εντολή για το πως θα απαντάνε τα στελέχη. Τους δίνει εντολή να γνωστοποιήσουν το ονοματεπώνυμο του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε και να τον κατηγορήσουν ότι πήγε να αφαιρέσει το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού.

Aναπαράγει τη θεωρία περί επίθεσης κατά αστυνομικών δυνάμεων που προηγήθηκε, γεγονός που δεν πιστοποιείται από τις εικόνες και τα βίντεο που μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητα, ούτε από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.
Μάλιστα, η ΝΔ «φωτογραφίζει» την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Νέου Κόσμου, Αγίου δημητρίου και διατυπώνει τα όσα ανέφερε και ο Κ. Κυρανάκης, περί προσπάθειας του συλληφθέντα να αποσπάσει το όπλο του αστυνομικού.
Τέλος, η ΝΔ καλεί τους βουλευτές και τα στελέχη της να στρέψουν τα πυρά τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι «μοίραζε τρικάκια πριν το συμβάν», ενώ μέλη του κόμματος συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε το συμβάν.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Παππάς ήταν ο πρώτος που έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα τη γραμμή του κόμματος την Κυριακή τα μεσάνυχτα.

    • Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κυρανάκης ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του νεαρού μιλώντας στο Open.

Παράλληλα, τον κατηγόρησε ότι πήγε να αφαιρέσει όπλο, έκανε λόγο για την πολιτική του δράση και υποστήριξε αναληθώς ότι είχε συλληφθεί σε πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

 
  • Λίγη ώρα μετά ανέλαβε υπηρεσία ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ. Και ο Μάκης Βορίδης στην τοποθέτησή του χρησιμοποίηση τα επιχειρήματα των υπογείων του Μαξίμου και της Πειραιώς.

 

Non paper

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search