• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Περί συνδικαλιστικής δράσης ο λόγος…

March 09, 2021 2642

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Live streaming στα σχολεία… «Δεν θα πάρουμε» - CorfuPress.com

Περί συνδικαλιστικής δράσης ο λόγος…

Σκοπός του συλλόγου μας είναι η συσπείρωση των μελών μας σε κοινή προσπάθεια καλλιέργειας του συνδικαλιστικού ενδιαφέροντος και η προάσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με στόχο –μεταξύ άλλων- την ανάπτυξη δεσμών συναδελφικότητας και αλληλεγγύης.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια αλλαγή στάσης από ορισμένα μέλη της ΕΛΜΕ Κέρκυρας στην εδραιωμένη ως πρόσφατα κοινή μας αντίληψη για την προσπάθεια πραγμάτωσης των κοινών στόχων στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Θεωρούμε ότι αναφορικά με το ζήτημα της τοποθέτησης των εκπαιδευτικών κοινών ειδικοτήτων θα είχε βρεθεί λύση αν υπήρχε επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων. Οι προσωπικές ενέργειες ενός εκ των δύο αιρετών της Δευτεροβάθμιας, ο οποίος μάλιστα προσπάθησε να χειραγωγήσει τους δύο αιρετούς εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας δημιούργησαν αίσθημα επίπλαστης διαμάχης και αντικρουόμενων συμφερόντων μεταξύ των εργαζομένων στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης ενώ είναι ξεκάθαρο ότι αποκλειστική ευθύνη για το πρόβλημα φέρει διαχρονικά το Υπουργείο Παιδείας.

Θεωρούμε ότι το σύγχρονο ελληνικό εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να μεταβεί από ένα στάδιο εμπειρικής άσκησης σε ένα άλλο στάδιο, το οποίο προϋποθέτει μεθοδικότητα, συγκρότηση και σοβαρή (επιστημονική) τεκμηρίωση. Η εμμονή σε χειρισμούς κομματικού παρεμβατισμού οδηγεί σε αποδόμηση και συρρίκνωση του συνδικαλιστικού οργάνου και τελικά των δίκαιων αιτημάτων μας. Για εμάς αποτελεί θεμελιώδη πεποίθηση ότι η συλλογικότητα απαξιώνεται όταν εργαλοποιείται για προσωπικές ή παραταξιακές σκοπιμότητες.

Είναι αυτονόητο ότι προασπίζουμε τη συνδικαλιστική (<από το αρχαίο σύνδικος που σήμαινε αυτόν που βοηθούσε σε μια δίκη) ελευθερία κάθε εργαζόμενου και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ' αυτή δικαιωμάτων του εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου.

Είναι επίσης αυτονόητο ότι καταδικάζουμε την ασύστολη λασπολογία και τη «δολοφονία» χαρακτήρων πολιτικών αντιπάλων σε (παραταξιακές) ανακοινώσεις ή σε αναρτήσεις ή σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μια εποχή κατά την οποία οι αντιδραστικές εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις κυριαρχούν υπό το στίγμα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, για εμάς στον ΣΕΠΕ Κέρκυρας είναι σαφές ότι θα μείνουμε προσηλωμένοι στον βασικό μας σκοπό και ενωτικά, διεκδικητικά και αγωνιστικά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search