• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μια από τις πιο μαζικές διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων – Επίθεση της αστυνομίας στο τέλος της πορείας (φωτορεπορτάζ)

March 09, 2021 375

 

Λίγο πριν τις 18:30 ξεκίνησε στη Νέα Σμύρνη η πορεία διαμαρτυρίας στην κυβερνητική καταστολή. Στις 18:45, ενώ η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στο Άλσος της Νέας Σμύρνης, η πλατεία της πόλης είχε ακόμη πάρα πολύ κόσμο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε σε ένα δήμο πέρα από το κέντρο της Αθήνας (8.000 – 10.000 άτομα) από τη μεταπολίτευση και δώθε.

Ένα από τα πιο μαζικά και μαχητικά μπλοκ ήταν το μπλοκ της Φοιτητικής Πορείας και του Εκπαιδευτικού Ομίλου – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης με το οποίο πορεύτηκαν δεκάδες αγωνιστές, νεολαίοι, πολλοί εκπαιδευτικοί καθώς και εργαζόμενοι.

Με την μεγαλειώδη κινητοποίηση στάλθηκε μήνυμα ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση επιστράτευσε την άγρια καταστολή, χτυπώντας την τεράστια συγκέντρωση αξιοποιώντας τη δράση ομάδας κουκουλοφόρων που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης.

Η αστυνομία βρήκε την ευκαιρία και έπνιξε την περιοχή στα χημικά την περιοχή και επιτέθηκε στους διαδηλωτές με το όχημα ρίψης νερού.

Σαν έτοιμος από καιρό o Κυρ. Μητσοτάκης έσπευσε να αξιοποιήσει τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και τη δράση ορισμένων προβοκατόρικων στοιχείων για να «ξεπλύνει» την αστυνομική βία.

Απρόκλητη επίθεση δέχτηκαν νωρίτερα με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και τεχνικοί τηλεοπτικών συνεργείων από μοτοσυκλετιστές της Ομάδας «Δράση» της Αστυνομίας προφανώς για να μην καταγράψουν την αστυνομική αγριότητα.

“παλλαϊκό συλλαλητήριο στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή”

Χιλιάδες λαού και νεολαίας καταδίκασαν απόψε την κυβερνητική βία. Παράλληλα η προβοκατόρικη δράση ελάχιστων ατόμων στις πλάτες χιλιάδες διαδηλωτών άνοιξαν το δρόμο για νέα κυβερνητική καταστολή.

Η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χρησιμοποίησε και το όχημα ρίψης νερού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει σε πολλές προσαγωγές.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, οδός και πλήθος

 

Πλήθος κόσμου, μαθητές, νεολαίοι, αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Νέας Σμύρνης για να βροντοφωνάξουν «όχι» στην αστυνομική αυθαιρεσία και την αστυνομοκρατία τις γειτονιές με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Περισσότεροι από 8.000 πολίτες πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στους δρόμους της Νέας Σμύρνης και κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στην συγκέντρωση συμμετείχε με πολυπληθές μπλοκ ο Εκπαιδευτικός όμιλος και η Φοιτητική Πορεία, ενώ μαζικά ήταν και τα μπλοκ της ΕΛΜΕ της περιοχής καθώς και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Νέας Σμύρνης και πολλών άλλων συλλογικοτήτων, μαθητών, εργατικών λεσχών, και πολιτικών οργανώσεων.

“παλλαϊκό συλλαλητήριο στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή”

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν μετά το τέλος της δυναμικής πορείας κατά της αστυνομοκρατίας στις γειτονιές, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα κι ενώ περισσότεροι από οκτώ χιλιάδες διαδηλωτές είχαν πλημμυρίσει τους δρόμους της Νέας Σμύρνης και έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, το θερμόμετρο άρχισε να ανεβαίνει.

Επικράτησε ένταση κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βεγγαλικά, πέτρες και μολότοφ.

Η αστυνομία απάντησε με σκληρή καταστολή κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης, ενώ η αύρα επιτέθηκε με νερό σε διαδηλωτές. Ακολούθησε κυνηγητό στους δρόμους, ενώ η ατμόσφαιρα στην ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή είναι αποπνικτική.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κάτοικοι στις οδούς Βυζαντίου, Κυδωνίων και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου βγήκαν στα μπαλκόνια και φώναζαν προς τα ΜΑΤ « τι κάνετε ρε, μας έχετε πνίξει με τα δακρυγόνα» και «τσακιστείτε φύγετε από εδώ».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search