• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Βίαιη εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ, νικητές αποχωρούν οι φοιτητές

March 11, 2021 543

 

Κυβερνητικό αίσχος και μέρα ντροπής  στη Θεσσαλονίκη. Αποφάσισαν και εκτέλεσαν βίαιη εκκένωση της κατάληψης του ΑΠΘ στήνοντας ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση, ενώ από χθες το βράδυ ήταν γνωστό ότι η συνέλευση των φοιτητών είχε αποφασίσει την λήξη της κατάληψης και την συνέχιση του αγώνα με άλλα μέσα και δράσεις.

Πριν ακόμα ξημερώσει αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το πανεπιστήμιο, και έβγαλαν με την βία τους φοιτητές από το ίδρυμα προσαγάγοντας περίπου 40 - 50 από αυτούς. Ακόμα τόσοι κατάφεραν να φύγουν καταφεύγοντας σε κτίρια γειτονικών σχολών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διαφυγόντων φοιτητών και φοιτητριών, οι πρώτοι που μπήκαν στην πρυτανεία με χρήση φακών (!) ήταν άνδρες της ασφάλειας. Όλος ο χώρος ήταν και παραμένει περικυκλωμένος από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο κτίριο βρίσκονταν περίπου120 άτομα από τα οποία κάποια «επελέγησαν» οι προσαχθέντες, ενώ επετράπη στους υπόλοιπους επιτρεπόταν να αποχωρήσουν, αλλά επειδή δεν έφευγαν έγινε χρήση δακρυγόνων για να διαλυθούν.

Οι πληροφορίες για εκκένωση, που είχαν δημοσιευτεί και σε φιλοκυβερνητικά μέσα, προφανώς ενόχλησαν την κυβέρνηση που δεν ήθελε να τους δώσει την ευκαιρία να φύγουν καταφέρνοντας μια επικοινωνιακή επιτυχία, κι αποφασίστηκε όπως όπως η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Για άλλη μια φορά οι πρυτανικές αρχές ήταν δυστυχώς απούσες από την επιχείρηση παραχωρώντας την διοίκηση του πανεπιστήμιου στην αστυνομία. Διότι δεν μπορεί να μην γνώριζαν ο πρύτανης και οι αντιπρυτάνεις αυτό που γνώριζαν οι 2000 καθηγητές του πανεπιστημίου, που είχαν ενημερωθεί από μήνυμα συναδέλφου τους ότι είχε ληφθεί απόφαση για εκκένωση της κατάληψης.

Οι φοιτητές, όμως, αποχωρούν νικητές, καθώς ανέδειξαν το μεγάλο πρόβλημα, το οποίο δημιουργεί στα ΑΕΙ ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και η πανεπιστημιακή αστυνομία, έπληξαν το κύρος των πρυτανικών αρχών και αποκάλυψαν ξεκάθαρα την κατασταλτική λογική της κυβέρνησης.

Άλλωστε, κατά τη διάρκεια της κατάληψης στο κτίριο επί 17 μέρες δεν σημειώθηκε καμία ζημιά. Όπως έχει αναδείξει η «Εφ.Συν.» σε διαδοχικά ρεπορτάζ, την  είχαν περιφρουρήσει από προβοκάτσιες, δεν είχαν επιτρέψει καμιά καταστροφή στον χώρο, δεν είχαν δώσει ούτε μια ευκαιρία στους πρόθυμους να τους διαβάλουν.

Η σημερινή επιχείρηση έγινε μετά το φιάσκο για την ΕΛ.ΑΣ. τη Δευτέρα, όταν δεν κατάφερε να «χτυπήσει» την κατάληψη λόγω των αντιδράσεων από φοιτητές, καθηγητές και βουλευτές που έσπευσαν στο σημείο. Ακολούθησε η απάντηση των δημοκρατικών πολιτών με δύο μεγάλες πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search