• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Λινού: Διαδήλωση μιας ώρας με αποστάσεις δεν είναι το ίδιο επικίνδυνη με μια ώρα στο λεωφορείο - ΒΙΝΤΕΟ

March 11, 2021 413

 

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, πήρε θέση για το αφήγημα της επικινδυνότητας των διαδηλώσεων στην διασπορά του ιού το οποίο επικαλείται συνεχώς η κυβέρνηση. «Και οι διαδηλώσεις όπως και κάθε ανθρώπινη επαφή αυξάνουν τον κίνδυνο. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι ο κίνδυνος εξαρτάται και από τον χώρο και από τις συνθήκες και από τη διάρκεια. Επομένως μια διαδήλωση που κρατάει μια ώρα με αποστάσεις, δεν είναι το ίδιο επικίνδυνο με μια ώρα στο λεωφορείο στο οποίο δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας - τουλάχιστον στο επίπεδο του αερισμού και των αποστάσεων».


Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Αθηνά Λινού κλήθηκε να δώσει απαντήσεις αν εν μέσω lockdown και με έξαρση της πανδημίας είναι επικίνδυνες οι διαδηλώσεις.

«Και οι διαδηλώσεις όπως και κάθε ανθρώπινη επαφή αυξάνουν τον κίνδυνο. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι ο κίνδυνος εξαρτάται και από τον χώρο και από τις συνθήκες και από τη διάρκεια. Επομένως μια διαδήλωση που κρατάει μια ώρα με αποστάσεις, δεν είναι το ίδιο επικίνδυνο με μια ώρα στο λεωφορείο στο οποίο δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας – τουλάχιστον στο επίπεδο του αερισμού και των αποστάσεων» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ερωτήθηκε συγκεκριμένα από τον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 για την πορεία 6.000 ατόμων στη Νέα Σμύρνη είπε: «Αυξάνει σαφώς τον κίνδυνο, αλλά αν τα 6.000 άτομα ήταν σε έναν κλειστό χώρο ανά 150 – 200 θα ήταν πολύ πολλαπλάσιος ο κίνδυνος. Δεν υπάρχει επαφή με άνθρωπο σε απόσταση κάτω από δύο μέτρα χωρίς επαρκώς αποτελεσματική μάσκα που να μην έχει μια πιθανότητα μετάδοσης».

«Αν αναγκάζονται οι άνθρωποι να είναι μέσα, αναγκαστικά θα πάνε στο διπλανό διαμέρισμα»

Η ίδια αναφέρθηκε στην ανάγκη να είναι ανοιχτοί οι ελεύθεροι χώροι ενώ πήρε θέση και σχετικά με την απαγόρευση μετακινήσεων. «Υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι ανοιχτοί χώροι οι οποίοι δεν αξιοποιούνται και επίσης δεν αξιοποιούνται όλες τις ώρες. Ένα κλασικό παράδειγμα που λέω είναι ότι είναι τρελό που είναι κλειστό το Αττικό Πάρκο, ότι είναι κλειστή η Ακρόπολη».

Όταν ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στην κ. Λινού ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις, εκείνη του απάντησε: «Υπονοώ ότι ίσως δε θα έπρεπε να απαγορεύονται. Διότι το κέντρο της Αθήνας που έχει τα περισσότερα κρούσματα δεν έχει πρόσβαση ουσιαστικά (σ.σ. σε ανοιχτούς ελεύθερους χώρους) παρά μόνο στον Λυκαβηττό. Δεν έχουν που να πάνε. Επομένως αν αναγκάζονται οι άνθρωποι να είναι μέσα, αναγκαστικά θα πάνε στο διπλανό διαμέρισμα».

Τέλος, ερωτηθείσα σχετικώς, η καθηγήτρια απάντησε πως ίσως ακόμη να μην έχουμε φτάσει στη κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας που διανύουμε. Παράλληλα, η κ. Λινού τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου, με παράλληλα μέτρα, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, αλλά προσέθεσε πως δεν είναι σίγουρη εάν αυτό θα είναι εφικτό να γίνει μέσα στον Μάρτιο.

 

ΠΗΓΗ: The Press Project

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search