• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

“Εφαρμόστηκε ο νόμος, η ομαλότητα επανέρχεται” δηλώνει η Ν. Κεραμέως για την καταστολή και την αστυνομοκρατία στο ΑΠΘ

March 11, 2021 613

 

 «Ο νόμος εφαρμόστηκε, η ομαλότητα επανέρχεται στο ΑΠΘ», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στην επέμβαση της ΕΛΑΣ στην Πρυτανεία του πανεπιστημίου, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η υπουργός που έχει πάρει «άριστα» στα μαθήματα αυταρχισμού σπάζοντας κάθε ρεκόρ, αφού είναι η μοναδική υπουργός παιδείας σε όλο τον κόσμο που εν μέσω πανδημίας θέσπισε αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και η μοναδική που εισάγει και συνυπογράφει νομοσχέδια με τον υπουργό της αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής, βαφτίζει την καταστολή και την αστυνομοκρατία «ομαλότητα»!

 Η βίαιη εκκένωση

Θεσσαλονίκη: Εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Προσαγωγές φοιτητών – ΦΩΝΗ ΤΗΣ  ΡΟΔΟΠΗΣ

Σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση οργάνωσαν την εκκένωση της Πρυτανείας, παρόλο που οι φοιτητές από χθες είχαν δημόσια τοποθετηθεί ότι σήμερα θα λήξουν την κατάληψη και θα αποχωρήσουν με πορεία η οποία και είχε αναγγελθεί για τις 11.00 π.μ.

Η αστυνομία έστησε άλλη μια πρωτοφανή επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης των φοιτητών και της κοινωνίας. Από τα χαράματα απέκλεισε το Α.Π.Θ. και δυνάμεις της εισέβαλαν στην Πρυτανεία με συνοδεία ελικόπτερου και ντρόουν. Ξάπλωσαν κάτω τους φοιτητές, τους έδεσαν τα χέρια, τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο και προχώρησαν σε επιλεκτικές προσαγωγές οι οποίες ξεπέρασαν τις 40. Οι φοιτητές αντέδρασαν στις βάρβαρες ενέργειες και τη βία και η αστυνομία επιδόθηκε σε ένα άγριο κυνηγητό με τη χρήση χημικών. Την ίδια αντιμετώπιση επιφύλαξε και σε φοιτητές και καθηγητές που άρχισαν να έρχονται για να καταγγείλουν τη νέα τρομοκρατική ενέργεια της αστυνομίας. Απέκλεισαν δημοσιογράφους και νομικούς για να αποκρύψουν τη βαρβαρότητα της καταστολής.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το όργιο καταστολής ενάντια στους φοιτητές που μαζικά αγωνίζονται ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και τον πρωτοφανή αυταρχισμό της που έχει γενικευτεί  και αποτελεί καθημερινό φαινόμενο με τις προσπάθειες  διάλυσης όλων των συγκεντρώσεων και τον έλεγχο στις γειτονιές. Οι εικόνες της βαρβαρότητας των ΜΑΤ θα είναι ανεξίτηλο στίγμα που μας γυρίζει σε άλλες εποχές. Με τις συνεχείς επιθέσεις, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις προσπαθούν να εμπεδώσουν κλίμα τρόμου για να ανακόψουν κάθε αντίδραση στην εγκληματική πολιτική τους.

Το φοιτητικό κίνημα συνεχίζει χωρίς να λυγίζει από τον αυταρχισμό και την κατασυκοφάντηση. Οι φοιτητές με τα μαζικά συλλαλητήριά τους δείχνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να επικρατήσει ο νόμος των ΜΑΤ και της κρατικής τρομοκρατίας στο χώρο των πανεπιστημίων. 

Η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μεταφοράς, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των σχολών, δυναμώνει την κρατική καταστολή, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους και νεολαία. 

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search