• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Απίστευτο λαϊκό ποτάμι οργής, δύναμης, αισιοδοξίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη! Μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών! (φωτορεπορτάζ)

March 11, 2021 302

 

 

Θεσσαλονίκη. Πορεία καταγγελίας της κυβερνητικής βίας και καταστολής. Το σχέδιο χτυπήματος και καταστολής της σημερινής πορείας από την αστυνομία δεν πέρασε. Οι φοιτητές με ψηλά το κεφάλι συνέχισαν μέχρι το άγαλμα Βενιζέλου!

Η τρομοκρατία δεν περνάει! Χιλιάδες στους δρόμους της πόλης! Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή του νόμου του Υπουργείου Παιδείας!

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει την εισβολή και την βίαιη εκκένωση της Πρυτανείας από τις δυνάμεις καταστολής. Καταγγέλλει για ακόμα μία φορά την καταπάτηση του Πανεπιστημιακού ασύλου. Πρέπει να τονίσουμε πως σήμερα θα τελείωνε και η κατάληψη της Πρυτανείας του Α.Π.Θ., κάτι το οποίο είχε ανακοινωθεί. Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση της δεξιάς έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο και με το πνεύμα του «Νόμου και Τάξη» από το πρωί είχε μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε «αστακό». Ελικόπτερο της αστυνομίας, drone, ματ, κλούβες είχαν αναπτυχθεί για να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές που θα διαδήλωναν τόσο για την καταπάτηση του ασύλου, όσο και για την κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη. Η απάντηση των φοιτητών και διάφορων εκπαιδευτικών σωματείων ήταν άμεση και από τις 11 π.μ άρχισε να συρρέει μαζικά κόσμος στο Άγαλμα Βενιζέλου. Η πορεία ξεκίνησε στις 1:30 μ.μ, οπού χιλιάδες κόσμου έδωσαν ηχηρό μήνυμα πως δεν τρομοκρατούνται και παλεύουν για τα δίκια τους.

Η πορεία, περνώντας από κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατευθύνθηκε προς το ΥΜΑΘ και έπειτα προς την Καμάρα. Μόλις η πορεία έφτασε στην Καμάρα και αφού είχε προχωρήσει αρκετά η κεφαλή της πορείας, 15-20 άτομα άρχισαν να πετούν μπουκάλια προς στους αστυνομικούς και αυτοί με τη σειρά τους προχώρησαν στη βίαιη διάλυση του μαζικότατου συλλαλητηρίου. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε, ότι οι προβοκατόρικες ενέργειες του α/α χώρου λειτουργούν ως βούτυρο στο ψωμί της καταστολής

 

Ως Φοιτητική Πορεία συμμετείχαμε με αυτόνομο μπλοκ στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο καταδίκης του αυταρχισμού της κυβέρνησης, όπου με συνθήματα και με πλατιά διακίνηση της ανακοίνωσης μας, συμβάλαμε ενεργά στο να καταγγελθεί στο λαό της Θεσσαλονίκης η πολιτική της κυβέρνησης. Συνεχίζουμε στο δρόμο του μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα για την ανατροπή του αντιεκπαιδευτικού νόμου. Καλούμε όλους τους φοιτητές να συστρατευτούν με του συλλόγους του και να λάβουν μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις τους τις επόμενες μέρες, με στόχο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Kαταγγελία της Φοιτητικής Πορείας για την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ!

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει την εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ σήμερα τα ξημερώματα με σκοπό να διαλύσει την κατάληψη του ΑΠΘ. Με μια επιχείρηση που είχε αποκλείσει τις γύρω περιοχές και με ελικόπτερα να πετούν πάνω από το ΑΠΘ η κυβέρνηση συνέχισε στο δρόμο της έντασης του αυταρχισμού και της καταστολής. Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση καμιά σχέση δεν είχε με την αποκατάσταση της τάξης όπως ισχυρίζονται διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες και τα κυβερνητικά ΜΜΕ, αλλά ήθελε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Είχε ως μόνο στόχο δηλαδή, την εμπέδωση του κλίματος της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας απέναντι στις κινητοποιήσεις λαού και νεολαίας. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ήδη από χθες το βράδυ ήταν γνωστή η απόφαση για τον τερματισμό της κατάληψης. Τη βίαιη εκκένωση της κατάληψης ακολούθησαν 33 προσαγωγές. Φαίνεται πια ξεκάθαρα τι σημαίνει ό νέος αντιεκπαιδευτικός νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για τα πανεπιστήμια.

Τα παραπάνω γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι η τελευταία περίοδος έχει σημαδευτεί από μια ακόμα μεγαλύτερη όξυνση της κρατικής βίας και καταστολής. Η εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και ο ξυλοδαρμός φοιτητών, η σκληρή καταστολή διαδηλώσεων που έγιναν για την ικανοποίηση του νόμιμου αιτήματος Κουφοντίνα, το ξύλο των ΜΑΤ στις 7/3 στην πλατεία της Ν. Σμύρνης και τα χημικά που ακολούθησαν εναντίον της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σκληρύνει τη στάση της ενάντια στον εχθρό – λαό και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του. Αυτό επιβεβαιώνουν οι σκληρές εικόνες αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, τραμπουκισμών και σκληρής καταστολής που ακολούθησαν το μεγάλο συλλαλητήριο χιλιάδων λαού και νεολαίας της Νέας Σμύρνης την Τρίτη 9/3, όπου οι δυνάμεις καταστολής λειτούργησαν σαν κανονικά τάγματα εφόδου, εισβάλλοντας σε πολυκατοικίες και ξυλοκοπώντας αδιάκριτα όποιον έβρισκαν στο δρόμο τους.

Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική το φοιτητικό κίνημα πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα, το δρόμο των γενικών συνελεύσεων και των κεντρικών διαδηλώσεων. Απορρίπτοντας την γραμμή της υπονόμευσης και του συμβιβασμού του αγώνα του, αλλά και την τυφλή και μηδενιστική δράση του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου, συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή του αντιεκπαιδευτικού νόμου, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική του αυταρχισμού, της αστυνομικής βίας και της καταστολής.

ΠΗΓΗ: e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search