• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Χιλιάδες στους δρόμους για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ενάντια στον αυταρχισμό

March 11, 2021 381

 

Μετά από το όργιο αστυνομικής καταστολής και αυθαιρεσίας και με την προοπτική του θανάτου ενός κρατούμενου απεργού πείνας που ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος να είναι ανοιχτή, καθώς οι δικαστικές αποφάσεις δικαίωσαν απόλυτα την υπεράσπισή του, που εξαρχής διατράνωνε ότι τα δικαστήρια είναι αναρμόδια και η επίλυση μπορεί να είναι μόνο πολιτική, χιλιάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την υπεράσπιση στον δρόμο των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενάντια στον αυταρχισμό. «Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά θα βγαίνουμε απ' το σπίτι μας μονάχα για δουλειά» λένε με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι.

Μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Νομικών και Δικηγόρων, της Πρωτοβουλίας καλλιτεχνών, αλλά και συλλογικοτήτων, οργανώσεων και κομμάτων, στο πλαίσιο της ημέρας δράσης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό, χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας.

«Μετά και τα γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι υπάρχει δομικό και θεσμικό πρόβλημα αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας. Η δημοσιοποίηση στοιχείων συλληφθέντος πολίτη, με πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος και με ταυτόχρονη παράθεση των πολιτικών του φρονημάτων και της οργανωτικής του ένταξης, ξυπνάνε μαύρες μνήμες φακελώματος των πολιτών και πρέπει να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη και να διερευνηθούν δικαστικά» ανέφεραν οι δικηγόροι στο κάλεσμα τους.

Φωτογραφίες Αλέξανδρος Γαστεράτος /TPP:

ΠΗΓΗ: thpressproject.gr

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search