• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δείρε με ρε, δείρε με! – Μια κοπέλα 20 χρονών ξεφτιλίζει ανθρωποφύλακες και κανίβαλους του διαδικτύου…

March 13, 2021 178Σχολιάζουν την εμφάνισή της, όχι γιατί έχουν διαφορετικούς αισθητικούς κώδικες, αλλά γιατί δεν έχουν ανθρώπινους.
Μια 20χρονη κοπέλα κάνει ρεζίλι τις δυνάμεις καταστολής και τον ακροδεξιό εσμό στα social media, που κάτω από τη φιλελέ προβιά, κρύβουν έναν μικρό Φαήλο μέσα τους…

Και αν πιστεύετε ότι πρόκειται για τρολάκια, χωρίς αξία και ειδικό βάρος, αγνοείτε πώς κινούνται τα πράγματα στον “δημόσιο λόγο” και την κατανομή ρόλων στα διάφορα επιτελεία. Τα τρολ αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά, για να έρθει το βαρύ ιππικό και ο δημοσιογράφος που παρουσιάζει “αντικειμενικά” τις αντιδράσεις του κόσμου, όπως σε αυτό το άθλιο ρεπορτάζ στα ΝΕΑ, που δεν κρατά ούτε τα προσχήματα: “η κοπέλα διαμαρτύρεται, οι αστυνομικοί φαίνεται να μην της δίνουν αρχικά σημασία, η κοπέλα εξαγριώνεται περισσότερο, ένας άνδρας των ΜΑΤ λέει “παιδιά, πρέπει να απομακρυνθείτε…”.

Στην αρχή του βίντεο, βέβαια, βλέπουμε μια αφιονισμένη αγέλη που κυνηγά με μανία τα παιδιά και αλλάζει στάση όταν καταλαβαίνει πως έχει να κάνει με δημοσιογράφο που καταγράφει με κάμερα το περιστατικό. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για το “ρεπορτάζ”, που δεν έχει πρόβλημα να διαστρεβλώσει τα γεγονότα, ακόμα και με ήχο. Και στη συνέχεια μας παραθέτει, μισά-μισά (πάνω από όλα αντικειμενικότητα) σχόλια από όλες τις πλευρές…

Το πιο αηδιαστικό, πιο εμετικό και πιο κτηνώδες, πιο πολύ και από την κτηνωδία ενός ανθρωποφύλακα, είναι ο μισάνθρωπος που ηδονίζεται με τη βία, λες και βλέπει τσόντα -πάντα το ίδιο αποχαυνωμένος. Παίρνε το μέρος του Ματατζή, διψά για αίμα, το αντιλαμβάνεται περίπου ως θέαμα…

Είναι αυτοί που στα λόγια “καταδικάζουν τη βία από όπου και αν προέρχεται”, σου ζητούν επιτακτικά να κάνεις το ίδιο, αλλά ηδονίζονται με το κρατικό μονοπώλιο της βίας, με το δόγμα Νόμος και Τάξη, με το γκλομπ, με τα σύνεργα του εγκλήματος, με την αστυνομική στολή και την καταστολή.

Ειρωνεύονται την κοπέλα, θέλουν να την βγάλουν “υστερική”, γιατί έβαλε τις φωνές στα σκυλιά που την κυνηγούσαν διψασμένα για αίμα. Κι αναρωτιέσαι πόσο ψύχραιμοι θα ήταν στη θέση της, αν έβλεπαν μια αγέλη ανθρωποφύλακες να τους επιτίθεται, τρέχοντας.

Σχολιάζουν την εμφάνισή της, όχι γιατί έχουν διαφορετικούς αισθητικούς κώδικες, αλλά γιατί δεν έχουν ανθρώπινους. Γιατί όταν έχεις σκατά μες στο μυαλό και την ψυχή σου, πώς να μιλήσεις για περιεχόμενο. Κρίνεις τον άλλο από την εμφάνιση, το περιτύλιγμα, το χρώμα του δέρματος, τα ρούχα που φοράει, από το αν είναι διαφορετικός…

Όταν ακούς σχόλια του στιλ “πως είσαι έτσι ρε…”, απλά μας δείχνουν πώς είναι αυτοί που τα κάνουν. Όταν σχολιάζουν σκατόψυχα, “ποιος τη πηδά και ποιος την δέρνει”, είναι γιατί γουστάρουν την εξουσία, όσους (μας) “γαμάν και δέρνουν” και πάνω απ’ όλα, τα αφεντικά τους. Είναι γιατί μας δείχνουν όλη την ηθική μούχλα του σάπιου κόσμου των αρίστων και των υψηλών ιδανικών του.

Κι είναι πολύ μεγάλο βάρος να ζεις σαν τίποτα, για να το περιφέρεις μόνος σου και να μην το βγάζεις στο διαδίκτυο, για να μοιραστούνε και άλλοι το απεχθές καθήκον. Είναι μεγάλο βάρος να τους ξεφτιλίζει έτσι μια κοπέλα 20 χρονών, αφού ούτως ή άλλως καταφέρνουν και μόνοι τους να ξεφτιλίζουν τον εαυτό τους.

ΠΗΓΗ: katiousa.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search