• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ανάρτηση πανό στο Νέο φρούριο

March 13, 2021 2772

 

από Κατάληψη Αντινομία

Με τις ζωές μας τον τελευταίο χρόνο να έχουν μετατραπεί σε μια δυστοπική πραγματικότητα, με την πανδημία να αντιμετωπίζεται ταξικά, πολιτικά και όχι υγειονομικά, με την κρατική καταστολή και την βία να κορυφώνονται σε σχεδόν κάθε πόλη της χώρας, με μία σαστισμένη κοινωνία που ψάχνει τρόπο να ξεσπάσει, βλέπουμε ακόμα μια φορά κυβερνητικούς εκπροσώπους να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να εντείνουν την παραπληροφόρηση με σκοπό να αποποιηθούν τις πολιτικές τους ευθύνες και να ξεπλυθούν από το αίμα των 7.000 νεκρών της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από μερικές ημέρες, επισκέφτηκε το νησί ο αρχηγός της συμμορίας των ένστολων δολοφόνων, Χρυσοχουντίδης. Η επίσκεψη αυτή μας άφησε "κληρονομιά" 50 μόνιμους μπάτσους ώστε να ενισχυθεί η καταστολή και η τρομοκρατία και σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον, ακολουθώντας πιστά την γραμμή της κεντρικής πολιτικής της κυβέρνησης, υποσχέθηκε στους μικροεπιχειρηματίες και τους νοικοκυραίους της Κέρκυρας το ομαλό άνοιγμα του τουρισμού. Παρότρυνε τους πολίτες να κάνουν "λίγη ακόμα υπομονή",να σιωπήσουν και πειθαρχήσουν, ώστε να μπορέσουν "να χαμογελάσουν ξανά". Μας ζητάει δηλαδή να γίνουμε συνένοχοι στα εγκλήματα και τα σκάνδαλα που εκτυλίσσονται τον τελευταίο χρόνο με αντάλλαγμα τις γεμάτες τσέπες που θα προσφέρει η επερχόμενη τουριστοπλυμμήρα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, πόσο μάλλον τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, στα οποία ανήκουμε κι εμείς, εξαρτάται οικονομικά από τα έσοδα μίας τουριστικής σεζόν. Παρόλα αυτά γνωρίζουμε πολύ καλά πως "οι τουρίστες δεν θα φέρουν την άνοιξη" και πως όταν θα ερημωθεί ξανά το νησί θα επιστρέψουμε στον βαρύ χειμώνα της οικονομικής ξηρασίας, του εγκλεισμού, της απομόνωσης, του ελέγχου και της μπατσοκρατίας.

Εμάς δεν μας αγγίζουν οι υποσχέσεις και τα χρυσωμένα χάπια του Χρυσοχουντίδη και δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τις αξίες και τα ιδανικά μας, μετατρέποντας τον φόβο σε οργή και ενδυνάμωση.

Ως ένδειξη αντίδρασης αλλά και ως δράση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο και απεργό πείνας από 08/01 Δ.Κουφοντίνα, κρεμάσαμε πανό από τα τείχη του Νέου Φρουρίου στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας που έγραφε:

ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΕΡΓΟΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

Κατάληψη Αντινομία

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search