• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Το ξέπλυμα των εγκλημάτων των Ναζί - Το Εποπτικό Συμβούλιο του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας με πρόεδρο τη Ν. Κεραμέως και ρόλος του στην πλαστογράφηση της Ιστορίας

March 15, 2021 2018

 

Εποπτικό Συμβούλιο   του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας , συγκροτήθηκε στο υπουργείο Παιδείας   ως εξής:

Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία Κεραμέως» ζητούν οι Μηχανικοί και οι  Γεωτεχνικοί της Θεσσαλίας | Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία | Θεσσαλία Τηλεόραση

  1. Νίκη Κεραμέως , υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή Πρόεδρο τον Γεώργιο Βούτσινο, Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  2. Ιωάννης Σμυρλής , Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, με αναπληρωτή τον Βασίλειο-Νικόλαο Γκατζάρα , Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του υΥπουργείου Εξωτερικών.
  3. Κωνσταντίνος Δέρβος , Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Δελακουρίδη, Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.
  4. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αναπληρώτρια την Ιωάννα Κοσμοπούλου του Κωνσταντίνου, Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
  5. Κωνσταντίνα Πισλή, μόνιμη υπάλληλο κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού της Διεύθυνσης Παιδείας Ομογενών, Διαπολιτισμικής Εκ- παίδευσης, Ευρωπαϊκών και Μειονοτικών Σχολείων του υπουργείου Παιδείας, Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας Γεώργιου Βούτσινου, με αναπληρώτρια την Μαρία Καλδή του Ευστράτιου,  Προϊσταμένη του Τμήματος Δ’ Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων για τη Νεολαία, της Διεύθυνσης Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  6. Ισίδωρος Κανέτης, οικονομολόγος και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, με αναπληρωτή τον Ευθύμη Τσίγκα, Μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Αμαρουσίου.
  7. Στυλιανός Λεριός, δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών με αναπληρώτρια την Δανάη Παπαδημητρίου, οικονομολόγο και Γενική Διευθύντρια της ARTIT LTD.
  8. Βασίλειος Καρύδας-Υφαντής , οικονομολόγος και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με αναπληρώτρια την Άννα Ζαχαριάδου , διεθνολόγο και υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αμαρουσίου.

Τι τρέχει με το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας;

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο για τις Επανορθώσεις ο συγκεκριμένος διακρατικός οργανισμός στοχεύει πρωτίστως και κυρίως, μέσω της διείσδυσης της Γερμανίας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, να στρεβλώσει την ιστορική μνήμη της Εθνικής Αντίστασης και να ξεπλύνει τα εγκλήματα που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία κατά του ελληνικού λαού.

Μία πρώτη προσέγγιση του προγράμματος MOG/Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα MOG/Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ο.Δ. της Γερμανίας παρουσίασε πρόσφατα και στην Ελλάδα την εκπαιδευτική πλατφόρμα του. Η νέα πρωτοβουλία του γερμανικού κράτους έχει ως κύριο στόχο της τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των ελληνικών σχολείων. Το πρόγραμμα αυτό, που χρηματοδοτείται επίσης και απ’ το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αποτελεί κατά τους δημιουργούς τους μία επιστημονική σύγχρονη προσπάθεια για να μελετηθούν πλευρές της ιστορίας της γερμανικής κατοχής στη χώρα μας. Σύμφωνα με τους οργανωτές της πλατφόρμας χρειάζεται ένας άλλος τρόπος προσέγγισης της ιστορικής αλήθειας, που θα βάζει στο περιθώριο την εμπάθεια και τις στρατευμένες απόψεις και -μέσα από ατομικές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα εκείνης της περιόδου αλλά και με την προβολή των απόψεων και απ’ τις δύο πλευρές- οι μαθητές θα κατανοήσουν την ιστορία με αντικειμενικό τρόπο.

διστομο-1068x601

Η φωτογραφία από τη σφαγή στο Δίστομο

Πρόκειται για μια χονδροειδέστατη προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να ξαναγράψει την ιστορία του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και να αμβλύνει τις ευθύνες της ναζιστικής Γερμανίας και των εγκλημάτων που η ίδια προκάλεσε στους λαούς όλου του κόσμου. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται επίσης στη γενικότερη προσπάθεια του διεθνούς ιμπεριαλιστικού συστήματος να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα του πλέον καταστροφικού πολέμου με τα δεκάδες εκατομμύρια θύματα που προκάλεσε η ναζιστική θηριωδία, να μειώσει ή και να εξαφανίσει το ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης και των κομμουνιστικών κομμάτων σε όλο τον κόσμο. Μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν με τα αντικομμουνιστικά μνημόνια και τη “μαύρη βίβλο” της ΕΕ, με την κατάργηση της επετείου της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών στις 9 Μάη, που την μετέτρεψαν σε μέρα της …Ευρώπης.

Τι υποστηρίζουν όμως οι οργανωτές του προγράμματος αυτού; Μέσα από τις ατομικές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα εκείνης της περιόδου υποτίθεται ότι μπορεί κάποιος να διαμορφώσει μια αντικειμενική γνώση για το τι έγινε στη μαύρη αυτή περίοδο της ιστορίας μας. Έτσι λοιπόν, για να μάθουμε για τη σφαγή στο Δίστομο ή στα Καλάβρυτα, πρέπει να ακούσουμε και την άποψη των ναζιστών δολοφόνων ή κάποιων δοσίλογων για να σχηματίσουμε αντικειμενική γνώμη! Για να μάθουμε τι ήταν ο Άξονας, θα πρέπει να ακούσουμε και την άποψη του Μουσολίνι ότι δήθεν ο Άξονας ήταν μια ένωση κρατών για να προωθηθεί η παγκόσμια ειρήνη(!) και έτσι θα έχουμε μια αντικειμενική άποψη. Με την λογική αυτή, για να μάθει κάποιος τι έγινε στην Κύπρο το 1974, δεν φτάνει να γνωρίζει την τούρκικη εισβολή και την κατοχή του 40% του νησιού, αλλά να μάθει και την άποψη του εισβολέα για να διαμορφώσει δήθεν αντικειμενική άποψη.

Στράτευση στην πλαστογράφηση της Ιστορίας

Το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεότητας στρατεύεται στην απόλυτη αναθεώρηση της ιστορίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Στο πολύτομο έργο «Η Γερμανία και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος» που χρηματοδοτεί η γερμανική κυβέρνηση μαθαίνουμε, μεταξύ πολλών άλλων, ότι τον τρομερό αυτό πόλεμο τον ξεκίνησε η Σοβιετική Ένωση, όχι η Γερμανία. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Οι χώρες και οι λαοί οι οποίοι υπέστησαν τα δεινά της γερμανικής κατοχής πρέπει να «συμφιλιωθούν» με τη σκοτεινή αυτή σελίδα της ιστορίας τους, δηλαδή να την ξεχάσουν. Ειδικά για την Ελλάδα που, τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει δύο ρηματικές διακοινώσεις στη γερμανική αντίστοιχη για το θέμα των «αποζημιώσεων» και έχει διεκδικήσει μέσα από Προέδρους της Δημοκρατίας τα οφειλόμενα, το σχέδιο «λήθη και αναθεώρηση» έχει καταστεί επείγον.

Ιδού λοιπόν γιατί το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ενδιαφέρεται για τη διδασκαλία της Ιστορίας στην ελληνική εκπαίδευση. Για να την πλαστογραφήσει

Γιώργος Κ. Καββαδίας drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search