• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ευχαριστήριο της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ προς την οικογένεια Χρ. Κορφιάτη

March 16, 2021 2740

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τα γραφεία της Τομεακής Οργάνωσης Κέρκυρας του ΚΚΕ κοσμεί πλέον και ένα έργο με αντίγραφο της πρώτης σελίδας του πρώτου φύλλου του κερκυραϊκού-επτανησιακού «Ριζοσπάστη» που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 1850.

Το έργο είναι προσφορά της οικογένειας του Κερκυραίου δημοσιογράφου Χρήστου Κορφιάτη, με τη συμβολή του επίσης Κερκυραίου ζωγράφου Σπύρου Κουρσάρη, που επιμελήθηκε το σχεδιασμό, την εκτύπωση του αντιγράφου σε ειδικό χαρτί από εξειδικευμένο εργαστήριο και την τοποθέτηση της κορνίζας.

Ο πρώτος ελληνικός «Ριζοσπάστης» κυκλοφόρησε έξι δεκαετίες περίπου προτού κυκλοφορήσει ο αθηναϊκός «Ριζοσπάστης» που το 1921 μετατράπηκε σε επίσημο όργανο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΕΚΕ) που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε ΚΚΕ. Η τετρασέλιδη εβδομαδιαία εφημερίδα τυπώθηκε στο «Τυπογραφείον Ερμής Χ. Νικολαΐδου Φιλαδελφέως» στην αγγλοκρατούμενη Κέρκυρα.

Περισσότερα στοιχεία για την ιστορία του πρώτου Ριζοσπάστη μπορούν να αναζητηθούν στο κείμενο «170 χρόνια πριν ο πρώτος ελληνικός ... Ριζοσπάστης» που δημοσιεύτηκε στον τοπικό και κεντρικό τύπο και που συνέταξαν οι Αγγελική Κορφιάτη, Αφροδίτη Κορφιάτη και Χρήστος Κορφιάτης.

Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ ευχαριστεί θερμά για την προσφορά με την υπόσχεση να αξιοποιεί αυτό, όπως και άλλα έργα για την ανάδειξη των αγωνιστικών παραδόσεων και της ιστορίας του εργατικού - λαϊκού κινήματος του τόπου μας.

 

16/03/2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search