• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αυτοδιαψεύδεται το υπουργείο παιδείας για τους δήθεν εμβολιασμούς στα ειδικά σχολεία - ΒΙΝΤΕΟ

March 17, 2021 704


Η υφυπουργός  Παιδείας, Ζέττα Μακρή, έχει πάρει εδώ και ένα μήνα τις ρούγες, δηλαδή τα ΜΜΕ και όπου σταθεί και όπου βρεθεί μαζί με την εμμονή της για την παράταση της σχολικής χρονιάς διατυμπανίζει ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών και των μαθητών στα σχολεία της ειδικής αγωγής τα οποία έχουν παραμείνει ανοιχτά. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτά εδώ και βδομάδες διαψεύδουν το υπουργείο και λένε ξεκάθαρα ότι δεν έχει εμβολιαστεί κανένας εκπαιδευτικός, ΕΕΠ, ΕΒΠ από το προσωπικό των ειδικών σχολείων μέχρι σήμερα. Στη διάψευση του αφηγήματος του υπουργείου έρχεται να προστεθεί και το ίδιο το υπουργείο το οποίο με χθεσινό του «εξαιρετικά επείγον έγγραφο» ανακοινώνει την κατά προτεραιότητα έναρξη των εμβολιασμών στην ειδική αγωγή. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι αυτό το «επείγον έγγραφο» έρχεται, όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί, μετά τους θανάτους μαθητή ΕΕΕΕΚ του Πειραιά και γονέα μαθητή ειδικού σχολείου.

Εδώ και περίπου ένα μήνα το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, καθώς τα συγκεκριμένα σχολεία έχουν παραμείνει ανοιχτά εν μέσω lockdown. Oι εργαζόμενοι σε αυτά από την πρώτη στιγμή διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες και για τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους μαθητές, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχει γίνει κανένας εμβολιασμός, παρά μόνο δήλωσαν στοιχεία.

«Επειδή είναι ανοιχτά έχουν προτεραιότητα και έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στο βοηθητικό προσωπικό και στα παιδιά που είναι άνω των 16 ετών με τη συναίνεση γονέα -κηδεμόνα. Υπάρχει μια ανταπόκριση αρκετά ικανοποιητική την οποία εμείς στο υπουργείο θέλουμε να την κάνουμε καθολική. Γιατί όπως αντιλαμβάνεστε ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός» δήλωνε χαρακτηριστικά η Ζ. Μακρή μιλώντας στο MEGA χθες το πρωί.

 

Η διάψευση από το ίδιο το υπουργείο
Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφο του υπό τον χαρακτηρισμό «ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ» και ημερομηνία 16/03/2021 ενημερώνει ότι ενεργοποιήθηκε η διαδικασία για κατά προτεραιότητα ένταξης στο πρόγραμμα της τρέχουσας εμβολιαστικής περιόδου του προσωπικού των ειδικών σχολείων και των μαθητών άνω των 16 ετών που φοιτούν σε αυτά.

 

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζει με τις ζωές μας!»
«Η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσθετα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τις 16/3/2021, εξαιρώντας τα ειδικά σχολεία, με συνέπεια να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων μαθητών εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού των Ειδικών σχολείων. Μετά τους θανάτους μαθητή ΕΕΕΕΚ του Πειραιά και γονέα μαθητή ειδικού σχολείου, το υψηλό ποσοστό αναστολής λειτουργίας των ειδικών σχολείων λόγω κρουσμάτων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘ και συνεχών εκκλήσεων συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων για την επικινδυνότητα της συνέχισης της δια ζώσης λειτουργίας τους, για άλλη μία φορά το θέμα της υγείας και της ζωής μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζει με τις ζωές μας!» σημειώνει σε χθεσινή ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, η οποία μάλιστα αύριο θα προχωρήσει σε τρίωρη στάση εργασίας.

ΟΛΜΕ: Ούτε ένα εμβόλιο!

Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων:

'Η εξοργιστική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει, παιδιά και εκπαιδευτικούς, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία,  στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας! Είναι ντροπή να μιλάει για δήθεν πρόταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στον εμβολιασμό και ακόμα να μην έχει γίνει ούτε ένα (!) εμβόλιο. Είναι απαράδεκτο ακόμα και τώρα να μη γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ μέσα στα Ειδικά Σχολεία. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα αφήγημα περί «ατομικής ευθύνης» η κρατική ανευθυνότητα και αναλγησία."

Καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 18/3. Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ! ΠΑΡΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΡΑ!
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, ΕΕΠ & ΕΒΠ στο Υπουργείο Παιδείας στις 12:00!

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας, 8 – 11 π.μ. για τους εκπαιδευτικούς των Ειδικών σχολείων και καλεί τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ που έχουν στην περιοχή τους ειδικά σχολεία να κηρύξουν επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ.

Το γεγονός της τραγικής κατάληξης μαθητή Ειδικού Σχολείου του Πειραιά από κορονοϊό αποτελεί την σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι και παράλληλα καταρρίπτει πολλούς από τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για τα μέτρα ασφάλειας των Σχολείων Ειδικής Αγωγής. Στα Ειδικά Σχολεία η κατάσταση της μη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι απαράδεκτη με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Είναι προκλητική η συνολική προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ, να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει! Απαράδεκτη ήταν και η στάση του Δ/ντή της ΠΔΕ Αττικής που στην κινητοποίηση της 9 Μάρτη από πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς του γονεϊκού κινήματος δήλωσε αναρμόδιος να ικανοποιήσει έστω και ένα αίτημα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Η εξοργιστική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει, παιδιά και εκπαιδευτικούς, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία,  στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας! Είναι ντροπή να μιλάει για δήθεν πρόταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στον εμβολιασμό και ακόμα να μην έχει γίνει ούτε ένα (!) εμβόλιο. Είναι απαράδεκτο ακόμα και τώρα να μη γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ μέσα στα Ειδικά Σχολεία. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα αφήγημα περί «ατομικής ευθύνης» η κρατική ανευθυνότητα και αναλγησία.

Όλοι όσοι δουλεύουν στα ειδικά σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους.

Την ίδια στιγμή όμως το Υπουργείο δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για:

  • την αποσυμφόρηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών και την μείωση του συγχρωτισμού παιδιών από διαφορετικές περιοχές
  • την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού έτσι ώστε να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα.
  • την πρόσληψη επιπλέον σχολικών νοσηλευτών και ΕΒΠ για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα
  • τη συχνή και με σχέδιο πραγματοποίηση τεστ, την καταγραφή, τον εντοπισμό και κυρίως τη συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
  • τον άμεσο εμβολιασμό κατά προτεραιότητα όλων των εργαζομένων των Ειδικών Σχολείων αλλά και όσων μαθητών είναι ιατρικά ασφαλές και είναι απαραίτητο

Κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιλέγουν να υποβαθμίσουν την ασφάλεια της  υγείας  μαθητών και εκπαιδευτικών με τραγικές συνέπειες.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους! Όσο τα ειδικά σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές μένουν ανοιχτά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ!

Απαιτούμε:

  • Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία!
  • Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά και φροντίδα των πασχόντων.
  • Να έχουν όλα τα σχολεία Νοσηλευτή!
  • Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα.
  • Να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.
  • Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών.
  • Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.
  • Για όσους μαθητές αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία είτε λόγω κλεισίματος του σχολείου, είτε λόγω σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις!

Καλούμε τους συναδέλφους των Ειδικών Σχολείων να πάρουν μαζικά μέρος στις Απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18/3, στην Αθήνα στο Υπουργείο Παιδείας στις 12:00 και όπου αλλού έχουν προγραμματιστεί

Καλούμε τις ΕΛΜΕ της χώρας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις


Τώρα πια έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Δεν πάει άλλο!

«Δεν έχει γίνει ούτε ένα εμβόλιο(!)»
Ακόμα, σε χθεσινή ανακοίνωση η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, με ευθύνη της, στα Ειδικά Σχολεία» υπογραμμίζοντας ότι «η εξοργιστική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει, παιδιά και εκπαιδευτικούς, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας! Είναι ντροπή να μιλάει για δήθεν πρόταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στον εμβολιασμό και ακόμα να μην έχει γίνει ούτε ένα (!) εμβόλιο. Είναι απαράδεκτο ακόμα και τώρα να μη γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ μέσα στα Ειδικά Σχολεία. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα αφήγημα περί “ατομικής ευθύνης” η κρατική ανευθυνότητα και αναλγησία ούτε μπορεί η κυβέρνηση να ασκεί μια καθαρά επικοινωνιακή πολιτική κάθε μέρα από τα συστημικά Μ.Μ.Ε».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search