Print this page

20 Μάρτη Διεθνής μέρα δράσης κατά του ρατσισμού & του φασισμού

March 19, 2021 394

Διεθνής Ημέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού: Βροντερό ΟΧΙ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στις διακρίσεις, στις ανισότητες, στην κρατική βαναυσότητα και στην καταστολή

Chric sur Twitter : ""ρατσισμός είναι να μισείς κάτι που τυχαία δεν είσαι".  #toixos #antinazigr http://t.co/b4pj7QjG8i"

Η ΟΙΕΛΕ συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις και δράσεις της Διεθνούς Ημέρας κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού. Ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, άλλωστε, εδώ και 7 δεκαετίες έχει αφήσει έντονο αποτύπωμα αγώνων ενάντια στις διακρίσεις, στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στη φασιστική θηριωδία.

Σήμερα ο κόσμος μας ζει μεγάλες προκλήσεις. Η επεκτατική πολιτική των διεθνών υπερδυνάμεων, οι δικτατορίες και οι πόλεμοι για την εξασφάλιση των δρόμων για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε Μέση Ανατολή και Αφρική γέννησαν ένα κύμα μετανάστευσης εκατομμυρίων άστεγων και φτωχών προς τη Δύση, εκεί όπου οι άγριες πολιτικές λιτότητας και της υποχώρησης της δημοκρατίας και των θεσμών της αντικαθίστανται από τη μονοκρατορία της αγοράς. Η κοινωνική απογοήτευση, η έκρηξη των ανισοτήτων, ο φόβος έχουν φουντώσει την πολιτική έκφραση του αμυντικού εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας μέσω της άνθησης του τραμπισμού και ακραίων εθνικιστικών και νεοναζιστικών μορφωμάτων.Οι δυνάμεις της νεοφιλελεύθερης και νεοσυντηρητικής Δεξιάς και τα συστημικά ΜΜΕ προβάλλουν ως αιτία του «κακού» τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ώστε οι πολίτες να στρέψουν την προσοχή τους μακριά από τις αντικοινωνικές πολιτικές φτωχοποίησης.

Ταυτόχρονα στην χώρα μας διαπιστώνουμε τη βίαιη επιστροφή σε ένα τύπο διακυβέρνησης που θυμίζει τη μετεμφυλιακή Δεξιά με τις διώξεις, το φακέλωμα των πολιτών, την άγρια αστυνομική καταστολή, την περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων. Δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που υφίστανται ακραίες διακρίσεις, βία και κοινωνικό αποκλεισμό. Είναι οι γυναίκες, είναι οι διαφυλικοί, είναι οι άνθρωποι με «ακατάλληλες» θρησκευτικές και ιδεολογικές πεποιθήσεις. Είναι τα εκατομμύρια των εργαζόμενων, των ανέργων, των μη προνομιούχων που υφίστανται τις συνέπειες της πολιτικής της κατάργησης των δημόσιων αγαθών, της ισοπέδωσης των συνταγματικών δικαιωμάτων και της όξυνσης των ανισοτήτων που επιβάλει η πλαστή αριστεία των «ευγενών» της δήθεν φιλελεύθερης διακυβέρνησης.

Επίσης, ως μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι στην σκοταδιστική αντιμεταρρύθμιση που επιβάλλουν η κ. Κεραμέως με στοχευμένες αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα και στα σχολικά εγχειρίδια. Οι μαθήτριες και οι μαθητές στα σχολεία μας υποχρεώνονται να εγκλωβιστούν σε ένα «κλειστό» ερμηνευτικό σχήμα σε ό,τι αφορά την εθνική μας προέλευση και πορεία, με σαφείς αναφορές σε έναν άγονο εθνοκεντρισμό. Υποχρεώνονται, επίσης, να διαμορφώσουν την εικόνα ενός ιδανικού «Εθνικού Εαυτού» και ενός αποκρουστικού «Εθνικού Άλλου», χωρίς σαφή ίχνη αυτοκριτικής αλλά και ουσιαστικής αυτογνωσίας. Στόχος, η δημιουργία μιας γενιάς πειθαρχημένων, άβουλων «εθνικοφρόνων» χωρίς τη δυνατότητα κριτικής σκέψης, μιας γενιάς που οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε ένα ζοφερό μέλλον ανεργίας και εκμετάλλευσης και που θα επιρρίπτει τις ευθύνες για τη μοίρα της, όχι στην πολιτική εξουσία, αλλά στον αλλοδαπό, στον πρόσφυγα, στον κοινωνικά περιθωριοποιημένο.

Η ΟΙΕΛΕ, ενώνοντας τη φωνή της με δεκάδες συλλογικότητες και οργανώσεις διεκδικεί:

  • Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να σταματήσουν οι απελάσεις και οι παράνομες επαναπροωθήσεις που οδηγούν στο θάνατο στον Έβρο και στο Αιγαίο.
  • Μόρφωση για όλα τα προσφυγόπουλα χωρίς αποκλεισμούς, προσλήψεις εκπαιδευτικών για τάξεις υποδοχής
  • Εμβολιασμός προσφύγων και εργαζόμενων σε στρατόπεδα προσφύγων, ΑΜΚΑ σε όλους για να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας
  • Να μπει τέλος στο αίσχος των στρατοπέδων-γκέτο που ειδικά σε εποχή πανδημίας αποτελούν παγίδες θανάτου για τους πρόσφυγες και για την ευρύτερη κοινότητα.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε πολίτη, να συμμετάσχει στις δράσεις της Διεθνούς Ημέρας ενάντια στον ρατσισμό και στον φασισμό, το Σάββατο 20 Μάρτη, στις 3μμ στην Ομόνοια.

Στο συλλαλητήριο του Σαββάτου καλούν οι Γ' και Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού
Στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 20 Μαρτίου, στις 12, στο Άγαλμα Βενιζέλου, καλούν οι Γ' ΕΛΜΕ και Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Αναλυτικά τα καλέσματα:

Το κάλεσμα της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ , 20 ΜΑΡΤΗ , 12μ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Στις 20 Μάρτη δεκάδες κινήματα σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στη Διεθνή Μέρα Δράσης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους!

Διαδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες/τριες που αγωνίζονται να επιβιώσουν. Μας κινητοποιούν οι απάνθρωπες εικόνες των θαμμένων στο χιόνι σκηνών των ξεπαγιασμένων προσφύγων στα στρατόπεδα των νησιών και της ενδοχώρας που εναλλάσσονται με τις εικόνες των πλημμυρισμένων ανθρώπων σε άθλια καμπ. Μας εξοργίζουν οι συνεχιζόμενες καταγγελίες για τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στα νησιά και στον Έβρο παρά και ενάντια σε κάθε έννοια διεθνούς προστασίας και δικαίου.
Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που χτυπά πρόσφυγες και μετανάστες, που βίαια επαναπροωθεί προσφυγόπουλα πίσω στις κατεστραμμένες πατρίδες τους, που έχει εγκλωβίσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε συνθήκες που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, χωρίς καμία φροντίδα και μέσα προστασίας για την υγεία τους, είναι επίθεση σε όλους τους φτωχούς και καταπιεσμένους εντός και εκτός συνόρων.

Η προσφυγιά δεν είναι έγκλημα, οι κατατρεγμένοι των πολέμων, των δικτατοριών, της πείνας και της κλιματικής καταστροφής δεν είναι εχθροί μας! Είμαστε στο πλευρό τους, ειδικά σε μια εποχή που η φτώχεια θεωρείται έγκλημα και ατομική ευθύνη, τα παιδιά μας “βιάζονται” , διαπομπεύονται ή σκοτώνονται από τις κάθε είδους εξουσίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων μπαίνουν σταδιακά στο “γύψο”.

Ορθώνουμε τείχος αντίστασης στο φασισμό, απαιτώντας να κλείσουν οι «εκκρεμότητες» της δίκης της Χρυσής Αυγής, να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις, να ανατραπούν οι πολιτικές που συνεχίζουν να θρέφουν παλιά και νέα «αυγά του φιδιού».
Διαδηλώνουμε ενάντια στον πόλεμο, στον ιμπεριαλισμό και στον εθνικισμό. Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή (με ΗΠΑ, Ισραήλ και Αίγυπτο),στους οποίους εντάσσονται η Ελλάδα και η Κύπρος, για τη μοιρασιά των ενεργειακών πηγών και δικτύων, στα πλαίσια ενός ανταγωνισμού ,κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν την ειρήνη .Η ελληνοτουρκική διαμάχη περί χωρικών υδάτων και θαλασσίων ζωνών φέρνει τους λαούς της περιοχής ένα βήμα πιο κοντά σε θερμά επεισόδια ή ακόμα και στον πόλεμο, ενώ γιγαντώνει τους εξοπλισμούς σε βάρος των κοινωνικών δαπανών σε καιρούς πανδημικής κρίσης της δημόσιας υγείας.
Διεκδικούμε:

Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά. Ελεύθερη μετακίνηση τους στην ενδοχώρα και στις χώρες προορισμού τους, κόντρα στη συμφωνία Ελλάδας, ΕΕ, Τουρκίας και των συμφωνιών του Δουβλίνου. Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να σταματήσουν οι απελάσεις και οι παράνομες επαναπροωθήσεις που οδηγούν στον θάνατο στον Έβρο και στο Αιγαίο.
Άσυλο, νομιμοποίηση και στέγη για πρόσφυγες και μετανάστες. Να μπει τέλος στο αίσχος των στρατοπέδων-γκέτο προσφύγων, από την Ορεστιάδα και το Καρά Τεπέ μέχρι τη Μαλακάσα και τον Ελαιώνα. Να δοθούν ξενοδοχεία και σπίτια σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια για την στέγαση όλων των προσφύγων, των αστέγων και των Ρομά.
Άμεσο, μαζικό εμβολιασμό των προσφύγων και των εργαζόμενων στα στρατόπεδα . ΑΜΚΑ σε όλους για πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς αποκλεισμούς.
Όλα τα προσφυγόπουλα να πάνε στα σχολεία χωρίς αποκλεισμούς. Προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη λειτουργία τάξεων υποδοχής. Να μεριμνήσει και να αναλάβει το κράτος την ασφαλή μετακίνησή τους στα σχολεία.
Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις και στην παροχή διευκολύνσεων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και ευρωπαϊκών κρατών. Κλείσιμο όλων των βάσεων
Δείξαμε τη δύναμη του συλλογικού αγώνα και στις 7 Οκτώβρη! Τότε ο λαός και πάλι, όλες και όλοι μαζί ενωμένοι, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, άλλες συλλογικότητες, μετανάστες και πρόσφυγες, συμμετέχοντας στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, συμβάλαμε αποφασιστικά στην καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Συμμετέχουμε στις 20 Μάρτη στο συλλαλητήριο 12μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

Καλούμε τους συναδέλφους να προχωρήσουν σε αντιρατσιστικές δράσεις και συζητήσεις την Παρασκευή, 19 Μάρτη.

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ!

Το κάλεσμα της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
20 Μάρτη: Διεθνής μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού

Συλλαλητήριο Σάββατο 20/3, 12.00 μ., Άγαλμα Βενιζέλου

Στις 20 Μάρτη δεκάδες κινήματα σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στη Διεθνή Μέρα Δράσης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Ενώνουμε τη φωνή μαζί τους για να υπάρχουν ότι δεν υπάρχουν φυλετικά ανώτεροι και κατώτεροι άνθρωποι, ότι τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, δηλαδή των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου, είναι και δικά μας δικαιώματα. Το δικαίωμα στην παιδεία, στην υγεία, στην εργασία και την ελευθερία.

Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που χτυπά πρόσφυγες και μετανάστες, που βίαια επαναπροωθεί προσφυγόπουλα πίσω στις κατεστραμμένες πατρίδες τους, όπως έγινε πρόσφατα στη Σάμο, που έχει εγκλωβίσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε συνθήκες που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, χωρίς καμία φροντίδα και μέσα προστασίας για την υγεία τους, είναι επίθεση σε όλους τους φτωχούς και καταπιεσμένους εντός και εκτός συνόρων.

Η προσφυγιά δεν είναι έγκλημα, οι κατατρεγμένοι των πολέμων, των δικτατοριών, της πείνας και της κλιματικής καταστροφής δεν είναι εχθροί μας! Είμαστε στο πλευρό τους, ειδικά σε μια εποχή που η φτώχεια θεωρείται έγκλημα και ατομική ευθύνη, τα παιδιά μας “βιάζονται” , διαπομπεύονται ή σκοτώνονται από τις κάθε είδους εξουσίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων μπαίνουν σταδιακά στο “γύψο”.

Διεκδικούμε όλα τα προσφυγόπουλα να πάνε στα σχολεία χωρίς αποκλεισμούς. Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη λειτουργία τάξεων υποδοχής. Να μεριμνήσει και να αναλάβει το κράτος την ασφαλή μετακίνησή τους στα σχολεία.
Διεκδικούμε να προγραμματιστεί άμεσα ο μαζικός εμβολιασμός των προσφύγων και των εργαζόμενων στα στρατόπεδα και να δοθεί ΑΜΚΑ σε όλους για πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς αποκλεισμούς.
Διεκδικούμε άσυλο, νομιμοποίηση και στέγη για πρόσφυγες και μετανάστες. Να μπει τέλος στο αίσχος των στρατοπέδων-γκέτο προσφύγων, από την Ορεστιάδα και το Καρά Τεπέ μέχρι τη Μαλακάσα και τον Ελαιώνα. Να δοθούν ξενοδοχεία και σπίτια σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια για την στέγαση όλων των προσφύγων, των αστέγων και των Ρομά.
Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να σταματήσουν οι απελάσεις και οι παράνομες επαναπροωθήσεις που οδηγούν στον θάνατο στον Έβρο και στο Αιγαίο.
Δείξαμε τη δύναμη του συλλογικού αγώνα και στις 7 Οκτώβρη! Τότε ο λαός και πάλι, όλες και όλοι μαζί ενωμένοι, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, άλλες συλλογικότητες, μετανάστες και πρόσφυγες, συμμετέχοντας στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, συμβάλαμε αποφασιστικά στην καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Συμμετέχουμε στις 20 Μάρτη στο συλλαλητήριο στις 12.00 μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου. Καλούμε τους συναδέλφους να προχωρήσουν σε αντιρατσιστικές δράσεις και συζητήσεις την Παρασκευή, 19 Μάρτη.

Στις 20 Μάρτη ξεσηκωνόμαστε στην Ελλάδα και σε όλο τον Πλανήτη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό!

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "ABBAT 20 ΜΑΡΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ KATA ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ & ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ANOIXTA ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕ TA TA ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΣΥΛΟ Συλλαλητήριο ΣΤΕΓΗ Ομόνοια 3μμ ΧΑΡΤΙΑ ΤΩΡΑ! 4 ΚΕΕΡΦΑ ! ΠΡΟΣΦΥΓΟΤΟΣ Σαεοω ΚΕΕΡΦΑ Perksmlatcpnayahoe ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ+ΛΟΑΤΚΙ +AOATKI, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, www 210222971"

Χαιρόμαστε για την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, όμως δεν τελειώσαμε!

Έχουμε να συγκρουστούμε με τους ντόπιους Τραμπ, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που ξεδιπλώνει την πιο βάρβαρη ρατσιστική επίθεση κατά των προσφύγων και των μεταναστών ανοίγοντας ξανά το δρόμο στους φασίστες. Το είδαμε στο Ωραιόκαστρο, με τραμπούκους φασίστες να εισβάλουν σε δομή ανήλικων προσφύγων, στη Χαλκίδα με την δεξιά Δήμαρχο να επιχειρεί τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από τα σχολεία και τον εγκλεισμό στα στρατόπεδα, στη Λέσβο με την ακροδεξιά να επιχειρεί τα ίδια. Το είδαμε με την αναβάθμιση των Βορίδη - Πλεύρη - Βούλτεψη στον τελευταίο ανασχηματισμό, δίπλα στον Χρυσο-χοϊδη που χτύπησε την αντιφασιστική λαοθάλασσα έξω από το Εφετείο στις 7 Οκτώβρη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μαζί με το Μακρόν και τη Μέρκελ, έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα «για την απειλή σε βάρος της δημοκρατίας στις ΗΠΑ» μετά την εισβολή των ακροδε-ξιών οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, όμως είναι οι ίδιοι που όχι μόνο συνεργάστηκαν με τον Τραμπ αλλά και προωθούν τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία, κρατώντας ερμητικά κλειστά τα σύνορα της Ευρώπης - Φρούριο με την Φρόντεξ, τους φράχτες και τα στρατόπεδα. Οι βασανισμοί μεταναστών στο κολαστήριο του Παρανεστίου Δράμας από τους αστυνομικούς του Χρυσοχοϊδη αποκάλυψε το βάθος του κτηνώδους θεσμικού ρατσισμού που καλά κρατεί.
Μετά την πυρκαγιά στη Μόρια έστησαν ένα ακόμα χειρότερο κολαστήριο στο Καρά Τεπέ, με γυναίκες και μικρά παιδιά να ζουν σε κρύες σκηνές μέσα σε τοξικούς λασπότοπους, φορτωμένους με μόλυβδο από το παλιό πεδίο βολής. Επεκτείνουν το φράκτη του αίσχους στον Έβρο και το ΚΥΤ στην Ορεστιάδα, μαντρώνοντας κάθε πρόσφυγα και μετανάστη που περνάει το ποτάμι. Το ίδιο κάνουν και στον Ελαιώνα, ενώ στη Μαλακάσα πεθαίνει κόσμος εκτεθειμένος σε κάθε λογής κίνδυνο. Σε όλη τη χώρα τα στρατόπεδα είναι άθλια γκέτο που βρίσκονται σε διαρκή καραντίνα, με πρόσχημα την πανδημία, με τα παιδιά να έχουν αποκλειστεί από τα σχολεία και τους γονείς τους να φυτοζωούν χωρίς τα στοιχειώδη για ανθρώπινη διαβίωση.
Χιλιάδες πρόσφυγες απειλούνται να απελαθούν μέσα από τις μαζικές διαδικασίες απόρριψης ασύλου ή με έξωση απ' όπου διαμένουν προσωρινά ακόμα κι αν καταφέρουν να αποχτήσουν άσυλο. Την ίδια στιγμή χιλιάδες μετανάστες εξακολουθούν να ζουν και να δουλεύουν κυνηγημένοι, χωρίς χαρτιά και δικαιώματα, στα εργοστάσια και τα χωράφια. Η μάχη για να υπερασπιστούμε τις ζωές και τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών είναι δεμένη με τις μάχες που δίνουμε όλες και όλοι μαζί, η εργατική τάξη και η νεολαία, ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης και τις προσπάθειες να μας αποπροσανατολίσει και να μας διασπάσει. Δείξαμε τη δύναμη μας στις 7 Οκτώβρη επιβάλλοντας την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και με αυτήν την αυτοπεποίθηση χρειάζεται να συνεχίσουμε!
•Για να επιβάλουμε ότι όλα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων θα μπουν επιτέλους στα σχολεία. Τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι σύλλογοι των γονέων που ξεσηκώνονται ενάντια στις προσπάθειες διάλυσης της Δημόσιας Παιδείας από την Κεραμέως έχουν τη δύναμη να σταματήσουν κάθε αποκλεισμό.
•Για να επιβάλουμε ότι πρόσφυγες και μετανάστες θα εμβολιαστούν άμεσα μέσα σε κάθε στρατόπεδο και θα έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και περίθαλψη στα νοσοκομεία. Οι νοσοκομειακοί που απεργούν και διαδηλώνουν ενάντια στη δολοφονική πολιτική του Κικίλια, που διεκδικούν μαζικές προσλήψεις και να περάσει ο έλεγχος των εμβολίων στα χέρια των εργαζόμενων, έχουν τη δύναμη να εξασφαλίσουν ότι οι πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι Ρομά, δεν θα μείνουν εκτός σχεδιασμού εμβολιασμού και περίθαλψης.
•Για να εξασφαλίσουμε ότι θα ανοίξουν χώροι, κλειστά σπίτια και ξενοδοχεία μέσα σε κάθε πόλη για να μπορούν να στεγαστούν μόνιμα και με ασφάλεια οι πρόσφυγες. Τα σωματεία στον Τουρισμό - Επισιτισμό, μαζί με αυτά των εργαζόμενων στους Δήμους, έχουν τη δύναμη να επιβάλουν ότι σε κάθε περιοχή θα εξασφαλιστεί στέγη, ξεκινώντας από Δήμους και Περιφέρειες που έχουν ήδη πάρει σχετικές αποφάσεις.
•Για να εφαρμοστεί η καταδικαστική απόφαση για την ΧΑ. Στη φυλακή Παππάς και Λαγός, να κλείσουν τα γραφεία της συμμορίας, έξω από τα συμβούλια οι φασίστες, αποζημίωση των θυμάτων των φασιστικών επιθέσεων.

Το λέμε καθαρά και δυνατά:

ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ, πρόσφυγες και μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι!

Να καταργηθεί ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να ανοίξουν τα σύνορα και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν άσυλο και χαρτιά όλοι. Αυτές τις μάχες χρειάζεται να οργανώσουμε βαδίζοντας προς την 20η Μάρτη και στη συνέχεια.

Όλες και όλοι μαζί, το αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό κίνημα, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι κοινότητες μεταναστών, οι πρόσφυγες από τα στρατόπεδα, οι κινήσεις των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ, η Αριστερά. Σε κάθε γειτονιά, εργασιακό χώρο, σχολή, σχολείο και στρατόπεδο, ελάτε να οργανώσουμε μαζί εκδηλώσεις, εξορμήσεις και δράσεις, να συσπειρωθούμε για να γίνει η 20 Μάρτη σεισμός, όπως αυτός στις 7 Οκτώβρη!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.