• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Συμφωνία» μαυραγοριτισμού με διπλασιασμό της τιμής, στα 1600€ η κλίνη!

March 25, 2020 32 Be the first to comment!

 

Τελικά μάθαμε…

«Συμφωνία» μαυραγοριτισμού με διπλασιασμό της τιμής, στα 1600€ η κλίνη!

«Έχουμε συμφωνήσει να συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα». «… Θα έχουμε συνεργασία, θα μας παραχωρήσει επιπλέον κλίνες εντατικής θεραπείας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα βαριά περιστατικά». Β Κοντοζαμάνης

Σχετικά με την «συμφωνία» για την μίσθωση ιδιωτικών ΜΕΘ, σε προηγούμενο σχετικό σχόλιο σημειώναμε…

«Με την «αφέλεια του αδαή», ο Β. Κοντοζαμάνης εμφανίστηκε ικανοποιημένος που ο ιδιωτικός τομέας «συμφώνησε» να παραχωρήσει κλίνες ΜΕΘ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.… ποτέ δεν μάθαμε από τους «συνετούς και υπεύθυνους» υπουργούς και υφυπουργούς ποιο θα είναι το κόστος αυτής της συμφωνίας για το δημόσιο. Αυτοί που μετρούν τα πάντα, αυτοί που είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να υπολογίσουν το δημοσιονομικό κόστος της συμπεριφοράς ενός δημοσίου υπαλλήλου, τώρα ξέχασαν να ενημερώσουν για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που θα κοστίσει η παραπάνω «συμφωνία».»

Για αρκετές μέρες ήταν αδύνατο να βρεθεί οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το αντίτιμο που όριζε αυτή η συμφωνία για το ημερήσιο νοσήλιο των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.

Τελικά μόλις χτες, με την δημοσίευση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στην εφημερίδα της κυβέρνησης , έγινε γνωστό ότι το ημερήσιο κόστος για τον ΕΟΠΥ, ορίστηκε στα 1600€ ανά κλίνη!

Πρόκειται για διπλασιασμό της τιμής! Από 800 που ήταν το προηγούμενο διάστημα σε 1600€ επί κορονοϊού. Σε συνθήκες πανδημίας και επιβολής «στρατιωτικών νόμων» η «υπεύθυνη» κυβέρνηση του Μητσοτάκη, όχι απλά δεν επιτάσσει αλλά είναι έτοιμη να προσφέρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες. Στους «επενδυτές» του χώρου…

Επιμένουμε να λέμε, ότι «το μόνο που μπορεί να προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας σε αυτές τις συνθήκες είναι η απουσία του». Όλοι αυτοί που η κυβέρνηση της ΝΔ επιχείρησε αρχικά να τους παρουσιάσει ως το δεύτερο πυλώνα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλυχτάνε σαν ύαινες πάνω από τον λαό μας και του λαούς του κόσμου που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που έφτιαξαν την αυτοκρατορία τους, επειδή οι πολιτικές της ΝΔ και των άλλων κυβερνήσεων, φρόντιζαν με την συνεχή υπονόμευση και απαξίωση του ΕΣΥ και τα ΣΔΙΤ, να κατευθύνουν τους ασφαλισμένους στα διαγνωστικά κέντρα τους και τους πόρους των ταμείων στα σεντούκια τους.

Όπως ακριβώς παροπλίσανε τους αξονικούς και τους μαγνητικούς τομογράφους των νοσοκομείων, όπως με τα χιλιάδες κενά έκαναν ένα ραντεβού στο ΕΣΥ στην πραγματικότητα ανέφικτό, έτσι ακριβώς έκαναν και με τις ΜΕΘ. Παροπλίσανε χιλιάδες ΜΕΘ για τις ανάγκες… των «επενδυτών» του χώρου.

Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε λογιστής, ούτε «νεοφιλελεύθερος που αγωνιά για τη μείωση του δημοσιονομικού κόστους» για να καταλάβεις ότι με δεδομένη την ύπαρξη των υποδομών στα δημόσια νοσοκομεία, με τα εκατομμύρια ευρώ που θα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο στους ιδιώτες, θα μπορούσε να έχει προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργήσουν πολύ περισσότερες ΜΕΘ από αυτές που θα νοικιάσει από τους ιδιώτες.

Όμως είναι προφανές ότι το πρόβλημα δεν είναι λογιστικό αλλά πολιτικό. Οι «επενδυτές» του χτες… είναι οι ίδιοι οι μαυραγορίτες του σήμερα που εν μέσω πανδημίας απαιτούν να ρουφήξουν το αίμα του ελληνικού λαού.

Οι «ξέφρενοι νεοφιλελεύθεροι» θιασώτες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των ΣΔΙΤ και της κατεδάφισης του ΕΣΥ, του χτες είναι οι ντροπαλοί και αθόρυβοι όσο γίνεται διαμεσολαβητές των νέων «συμφωνιών» ΣΔΙΤ του σήμερα. Και χτες και σήμερα και πάντα είναι τα ίδια ενεργούμενα στην υπηρεσία των ιδιωτών. 

Και δύο ερωτήματα…

Που είναι  ο Γεωργιάδης, αυτός ο Πινόκιο της πολιτικής, που χτες έπαιζε το γνωστό θεατρικό του στα κανάλια, φωνάζοντας ότι θα «σκίσει» όποιον τολμήσει να αισχροκερδήσει εν μέσω πανδημίας. Αυτός που είναι τόσο έτοιμος να «καθαρίσει», αυτούς που πουλάνε 3 λεπτά πιο ακριβή τη βενζίνη… υποθέτουμε ότι μάλλον δεν θα αντιληφθεί, την εγκληματική σε βάρος του λαού και του τόπου νέα «συμφωνία».

Πολύ περισσότερο, με την «ατομική ευθύνη», όλων αυτών που δείχνουν με το δάχτυλο τις «ατομικές ευθύνες» των θυμάτων της πολιτικής του τι θα γίνει; Θα ειπωθεί έστω και κάτι για όλους αυτούς τους πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που κατεδάφισαν το ΕΣΥ και έκλεισαν τις ΜΕΘ του ΕΣΥ και τώρα τις ψάχνουν στη μαύρη αγορά που αυτοί δημιούργησαν;

Ή θα περάσουμε την πανδημία και την καραντίνα, με την Τρέμη να ρωτάει με σοβαρό ύφος τον κάθε σαλτιμπάγκο Άδωνη… «πόσες φορές πάει στο φούρνο»… ο κάθε ανεύθυνος…

25-3-2020

Βασίλης Πετράκης, στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search