• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οι μάσκες σε καιρούς πανδημίας πέφτουν!

March 26, 2020 29 Be the first to comment!

 

Μέρες πανδημίας: Μάσκες!

Μάσκες παντού! Θαρρείς και ζούμε παρατεταμένη αποκριά. Κι αν πέρασαν λίγες ημέρες από τότε, οι μάσκες δεν έφυγαν. Ήρθαν και θρονιάστηκαν στην καθημερινότητα. Μια βόλτα στους ερημωμένους δρόμους θα μας πείσει. Κι αν κάποιος δε θέλει να «παρανομήσει» ας δει τις φωτογραφίες και τις εικόνες.

Σε καιρό πανδημίας πληθύνανε οι μάσκες. Πιο συνηθισμένες αυτές οι πράσινες, οι νοσοκομειακές. Πολύς ο κόσμος που τις φορά, έχοντας υιοθετήσει, αναγκαστικά, τη νέα συνήθεια, κάποιες φορές σε συνδυασμό με γάντια.

Άλλος μας λέει, κάνουν καλό, άλλος φωνάζει…παραμύθια, δεν προστατεύουν. Το όλο πράγμα θυμίζει το γνωστό «άναψε και κανένα κερί• ποτέ δεν ξέρεις». Κι όποιος έχει σταθεί τυχερός και πρόλαβε να βρει, τη φοράει , και καλά κάνει. Βοήθεια διαβάζω, εξ ανατολής, από την Κίνα. Χιλιάδες μάσκες έρχονται από τη χτυπημένη χώρα . Αλλά και πάλι δεν επαρκούν.Είδα και άλλες, χειροποίητες, πάνινες, υφασμάτινες ακόμη κι εμπριμέ, χαριτωμένες θα μπορούσα να τις πω. Δεν ξέρω στ’ αλήθεια αν προστατεύουν οι μάσκες αυτού του είδους. Αλλιώς, όποιος και όποια διαθέτει ραπτομηχανή Singer καλό είναι να τη χρησιμοποιήσει. Πώς ήτανε η κάλτσα κι η φανέλα του φαντάρου στον πόλεμο; Να, κάπως έτσι πάει το πράμα. Άλλωστε, αν πιστέψουμε τα λεγόμενα των κρατούντων, δίνουμε πόλεμο, κι ο εχθρός είναι αόρατος.

Καλές οι μάσκες, άγιες και χρειαζούμενες . Για αυτές δεν έχω να πω, ουδέν. Άλλες με προβληματίζουν και με απασχολούν. Κυκλοφορούν φαρδιά πλατιά τις μέρες αυτές. Και το πρόβλημα μ’ αυτές είναι πως δε φαίνονται με την πρώτη ματιά. Θα πρέπει κανείς να κοιτάξει προσεχτικά, να σκεφτεί, να κρίνει. Μάσκα φοράνε σήμερα όσοι, από θέση πολιτικής ισχύος, άλλα έλεγαν , άλλα έπρατταν, για άλλα έσχιζαν τα ιμάτιά τους. Μάσκα φορούσανε και χτες, μην έχετε αμφιβολία. Όμως κατάφερναν και έκρυβαν καλά το πρόσωπό τους και τις προθέσεις τους. Σε καιρούς πανδημίας αυτό είναι κομμάτι δυσκολότερο. Οι μάσκες σε καιρούς πανδημίας πέφτουν! Πέφτουν και φανερώνουν το αποτροπιαστικό πρόσωπο που κρύβουν σε όλο και πιο πολλούς. Οι μάσκες αυτές πρέπει να πέσουν!

Γιάννης Μελιόπουλος, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ημαθίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Calendar

« April 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search