• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η αστυνομία επιτέθηκε σε συμβολική διαμαρτυρία σπουδαστών δραματικών σχολών - ΒΙΝΤΕΟ

March 24, 2021 478


Η αστυνομία απώθησε βίαια σπουδαστές δραματικών σχολών που επιχείρησαν να προχωρήσουν σε συμβολική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος. «Είναι βαμμένοι πίνακες για να φωνάξουν για κάτι δεδομένο, για την τέχνη και τον πολιτισμό, τη μέρα που είναι τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης και μία μέρα πριν τα 200 χρόνια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά του ελληνικού πολιτισμού» αναφέρει συγκεκριμένα σπουδαστής στη διμοιρία πριν οι αστυνομικοί τους επιτεθούν.

Συμβολική διαμαρτυρία επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν σπουδαστές δραματικών σχολών σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος με την αστυνομία να επιτίθεται κατά των φοιτητών βίαια.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, με κοινή τους επιστολή, σπουδάστριες και σπουδαστές 19 Δραματικών Σχολών από όλη τη χώρα ζητούν την παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, καταγγέλλοντας την αναλγησία και αδράνεια του Υπουργείου επί έναν χρόνο απέναντί τους, αλλά και τις πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση Λιγνάδη.

«Μετράμε ήδη τέσσερις μήνες παύσης των δια ζώσης μαθημάτων. Παρά τις παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη σωρεία επιστολών προς την ηγεσία του, δεν έχουμε λάβει ακόμη επαρκή επίσημη απάντηση, ούτε ένα σαφή σχεδιασμό αναφορικά με την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας. Οι ιθύνουσες/-οντες επιλέγουν συνειδητά να τηρούν σιγή ιχθύος αγνοώντας παντελώς τις εκκλήσεις μας. Δε χωρά αμφιβολία ότι οι σπουδές μας βρίσκονται σε πραγματικό κίνδυνο. Δραματικές Σχολές και Σχολές Χορού συμπορευόμαστε και μέσα από συλλογικές διαδικασίες απαιτούμε άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις στα αιτήματα που έχουμε θέσει και κοινοποιήσει επανειλημμένα στην ηγεσία του Υπουργείου» τονίζουν.

Παράλληλα, την περασμένη Πέμπτη, έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού στήθηκαν καρέκλες τις οποίες οι σπουδαστές και σπουδάστριες άφηναν, εν μέσω χειροκροτημάτων, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Υπουργό: «Είτε αρχίστε να πράττετε είτε αφήστε την καρέκλα σας για κάποια/-ον πιο ικανή/-ο από εσάς. Αν επιλέξετε το δεύτερο, εμείς θα είμαστε εκεί για να σας χειροκροτήσουμε».

Οι σπουδάστριες/στές Δραματικών Σχολών διεκδικούν τις σπουδές τους απέναντι σε ένα Υπουργείο που αδιαφορεί

ΠΗΓΗ: The Press Project

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search