• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Για το άνοιγμα των σχολείων τα υποχρεωτικά self tests και την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης - ΥΠΑΙΘ

March 26, 2021 970

 

Πίσω από όλη αυτή τη παρα- φιλολογία για την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων επιδιώκεται να κρυφτεί η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας και η εγκληματική μέχρι τώρα πολιτική κυβέρνησης – ΥΠΑΙΘ που κρατά για πέντε μήνες κλειστά τα σχολκεία με δραματικές συνέπειες για τη μόρφωση και την ψυχολογία των μαθητών.

Tην πρόταση ν΄ ανοίξουν τα σχολεία στις 5 Απριλίου κατέθεσε στην επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το υπουργείο Παιδείας. Ταυτόχρονα το υπουργείο εισηγήθηκε και τη διενέργεια, self rapid test για μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα στα σχολεία. Η αρμόδια επιτροπή δήλωσε θετική στα αιτήματα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας αλλά υπο συζήτηση παραμένει η υποχρεωτικότητα των συγκεκριμένων test αλλά και η δυσκολία που έχει αυτό το εγχείρημα. H πρόταση για το άνοιγμα των σχολείων αφορά μόνο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσια και Λύκεια) και όχι στα δημοτικά τα οποία μπορούν να συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση. Η οριστική απόφαση σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων θα παρθεί την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα την Τετάρτη 31 του μήνα, καθώς θα χρειαστεί μια ακόμη συνεδρίαση ώστε να συγκεκριμενοποιηθεί η πρόταση συνολικά για το τι θα γίνει με τα σχολεία, την εστίαση και το λιανεμπόριο.

Η πολιτική αυτή καμία σχέση δεν έχει με τις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Εδώ και μήνες η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ έχουν εγκαταλείψει στα σκοτάδια της τηλεκπαίδευσης μαθητές και εκπαιδευτικούς, αδιαφορώντας πλήρως για τα μορφωτικά αδιέξοδα μιας ολόκληρης γενιάς. Προκλητικά αγνόησε τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας για να παρθούν μέτρα ώστε να λειτουργούν τα σχολεία με ασφάλειαΔεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για τη στήριξη της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Την ίδια στιγμή προσφέρει τα εκατομμύρια απλόχερα στην CISCO επιβεβαιώνοντας ξανά πως οι πραγματικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι άλλοι. Πάνω στο έδαφος της πανδημίας επιδιώκουν να παγιώσουν το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης, να του προσδώσουν μόνιμα χαρακτηριστικά για να καλύπτουν τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς κατά πώς τους βολεύει.

Η ύλη μπορεί να "προχωράει", αλλά  δεν αφομοιώνεται.

Σε πρόσφατη έρευνα του Α.Π.Θ. που παρουσίασε η "Καθημερινή" εξάλλου, τρεις στους τέσσερις μαθητές (72,6%) δήλωσαν ότι έχουν εμπεδώσει λίγο ή και καθόλου την ύλη που διδάχθηκε στα τηλεμαθήματα. Αυτό αποδεικνύει ότι η τηλεκπαίδευση δεν έχει καμιά σχέση με τη δια ζώσης εκπαίδευση, κάτι που παραδέχεται και το ίδιο το υπουργείο παρά τις διαβεβαιώσεις του ότι "η ύλη προχωράει κανονικά"

Τη φετινή χρονιά τα μισά προβλεπόμενα μαθήματα έχουν χαθεί κατ’ ελάχιστον και μέσα σε έναν χρόνο πανδημίας έχει χαθεί τουλάχιστον το 40-50% των κανονικών εβδομάδων διδασκαλίας και σε αρκετές περιοχές της χώρας όπως η Αττική αγγίζουν (κι ενίοτε ξεπερνάνε) το 60%των προβλεπόμενων εβδομάδων διά ζώσης διδασκαλίας! (έρευνα Π. Ντούλα)

Κατά γενική ομολογία – εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών- η τηλεκπαίδευση έχει ταλαιπωρήσει τους εκπαιδευτικούς και όσα παιδιά είχαν δυνατότητα παρακολούθησης, έχουν πλέον κουραστεί και δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν. Λιγότερο από το 60% των μαθητών παρακολουθεί όντως το μάθημα στην τηλεκπαίδευση με τη διάσπαση προσοχής των μαθητών να αγγίζει το εντυπωσιακό ποσοστό (86,8%).

 

Αυτό που έχουν ανάγκη τα λαϊκά στρώματα, είναι η παροχή δωρεάν υγείας και μέτρων προστασίας, το άνοιγμα νέων ΜΕΘ και οι μαζικές προσλήψεις νοσοκομειακού προσωπικού, τα μαζικά και δωρε-άν τεστ (ειδικά στους χώρους εργασίας) και η ύπαρξη πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, τα αυτονόητα δηλαδή που απαιτούνται για να σωθεί η ζωή του λαού. Είναι η αύξηση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ο τερματισμός της αθλιότητας που επικρατεί στην πόλη με τον ΟΑΣΘ. Είναι οι προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών, χτίσιμο νέων σχολείων, ώστε να γίνει εφικτή η λειτουργία της εκπαίδευσης (σε όλες τις βαθμίδες) με ασφαλείς όρους. Είναι, πάνω από όλα, η εξασφάλιση των κοινωνικών δικαιωμάτων σε υγεία, παιδεία, δουλειά, ζωή. Κανένα τέτοιο μέτρο δε σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση, το αντίθετο μάλιστα, ρημάζει ακόμα περισσότερο την παρεχόμενη Υγεία, Παιδεία και διαλύει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Καμία σχέση δεν έχουν αυτές οι δίκαιες διεκδικήσεις με τους αρνητές του ιού, που δεν υψώνουν καμία διεκδίκηση προς την κυβέρνηση για υγειονομική προστασία.

Τα κυριότερα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας

  • Να καταργηθεί η διαβόητη και κακόφημη τράπεζα θεμάτων.
  • Να μη γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.
  • Περαιτέρω μείωση στην ύλη των πανελλαδικών μαθημάτων, αλλά και της διδακτέας ύλης όλων των τάξεων. Αναδιάρθρωση της ύλης.

 Γιώργος Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search