• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Η πολιτεία διαπράττει με επιμονή αδικήματα» - Ολόκληρη η αναφορά της ΟΕΝΓΕ στον Άρειο Πάγο

March 27, 2021 279

«Η πολιτεία διαπράττει με επιμονή αδικήματα»


Η δραματική κατάσταση που βιώνει το υγειονομικό προσωπικό της χώρας λόγω της πανδημίας αλλά και οι ασθενείς Covid 19 καθημερινά στα νοσοκομεία περιγράφεται στο κείμενο της αναφοράς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που κατέθεσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Παναγιώτης Παπανικολάου ανάρτησε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και καλεί τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στη διερεύνηση των στοιχείων.
Στην αναφορά τους οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας επισημαίνουν πως «τόσο για την παραμονή σε καθημερινή βάση δεκάδων βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες, όσο και για τη στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από COVID με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση».

Προσθέτουν ότι «η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς. Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να περιθάλπουν γιατροί άσχετων ειδικοτήτων τους ασθενείς πάσχοντες από COVID. Οι Νοσοκομειακοί γιατροί καμία τέτοια επιλογή δεν κάνουν».

Στην αναφορά ξεχωρίζει επίσης το σημείο που αναφέρει «τα όργανα του κράτους τα οποία ενεργούν, όπως λέγεται, με βάση τις προτάσεις των ειδικών, αν και στα λόγια αποδέχονται ότι πρόκειται για πανδημία, επιμένουν να την αντιμετωπίζουν με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Εάν πράγματι αποδέχονταν ότι πρόκειται για πανδημία θα είχαν εισηγηθεί την επίταξη και των κλινικών του ιδιωτικού τομέα με το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του».


«Η δική μας γνώμη είναι ότι τα όργανα της πολιτείας διαπράττουν με επιμονή αδικήματα όπως της έκθεσης και της παράβασης καθήκοντος. Ναι βέβαια θα αντιταχθεί, μα μπορεί να έχουν το σχετικό δόλο; Γιατί όχι, αφού επιμένουν να παραλείπουν πράξεις, που θα συνέβαλαν στην προστασία της υγείας και της ζωής των ασθενών όπως η επίταξη του ιδιωτικού τομέα σε υποδομές και ειδικευόμενο έμψυχο δυναμικό ενώ ταυτόχρονα διατάσσουν μετακινήσει ιατρών άσχετων ειδικοτήτων να αντιμετωπίζουν ασθενείς covid 19» υπογραμμίζουν με νόημα.

Καταλήγοντας οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν την άμεση και έγκαιρη παρέμβαση της εισαγγελίας «πριν συντελεστεί το κακό».

Αναλυτικά η αναφορά της ΟΕΝΓΕ:

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search