• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Εξοργιστική η αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας» για τα ειδικά σχολεία

March 29, 2021 504



Το ζήτημα της εγκατάλειψης των ειδικών σχολείων στη μοίρα τους θέτει η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση – Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε., με αφορμή τον θάνατο του εκπαιδευτικού Ευάγγελου Ταρατώρα, ο οποίος νόσησε από κορονοϊό.

«Στο ίδιο σχολείο νοσούν ακόμα 21 μαθητές και εργαζόμενοι. Είναι εξοργιστική η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, την πιο ευαίσθητη και ευάλωτη εκπαιδευτική δομή. Τα Ειδικά Σχολεία παραμένουν ανοιχτά χωρίς να υλοποιείται κανένα μέτρο προστασίας. Παιδιά και εργαζόμενοι έχουν αφεθεί χωρίς καμιά προστασία στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας» επισημαίνει.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης – Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.:
Η κυβερνητική εγκατάλειψη των σχολείων της ειδικής αγωγής - το χρονικό προαναγγελθέντων θανάτων


Θλίψη, πόνος και οργή για το χαμό του συναδέλφου μας Ευάγγελου Ταρατώρα που υπηρετούσε στο Ειδικό Σχολείο Νεάπολης και νόσησε από κορονοϊό. Στο ίδιο σχολείο νοσούν ακόμα 21 μαθητές και εργαζόμενοι. Είναι εξοργιστική η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, την πιο ευαίσθητη και ευάλωτη εκπαιδευτική δομή. Τα Ειδικά Σχολεία παραμένουν ανοιχτά χωρίς να υλοποιείται κανένα μέτρο προστασίας. Παιδιά και εργαζόμενοι έχουν αφεθεί χωρίς καμιά προστασία στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας.

Το Υπουργείο θεωρεί αναλώσιμους τους εργαζόμενους και τους μαθητές /τριες!

Κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχουν αφήσει την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών στη τύχη τους. Είναι το λιγότερο ντροπή να αναγγέλλουν προτεραιότητα των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής στον εμβολιασμό και ακόμα να μην έχει γίνει ούτε ένα εμβόλιο. Ακόμα και μετά το θάνατο μαθητή ειδικού σχολείου από κορονοϊό στον Πειραιά συνέχισαν να αδιαφορούν. Πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για αμέλεια, αλλά για εγκληματική πολιτική.

Το προσωπικό των ειδικών σχολείων τα έχει κρατήσει όρθια όλο αυτό το διάστημα!

Παρά τις αντιξοότητες χωρίς καμιά απολύτως στήριξη από την κυβέρνηση, όλοι οι εργαζόμενοι στα ειδικά σχολεία, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και προσωπικό καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους.

Οι μαθητές που φοιτούν στην Ειδική Αγωγή έχουν ανάγκη το διεπιστημονικό υποστηρικτικό πλαίσιο που τους παρέχει το σχολείο τους. Κάθε ώρα, κάθε μέρα χαμένη μετρά πολλαπλάσια αρνητικά για τα παιδιά με αναπηρία, τα πισωγυρίζει και κάνει δύσκολη την επανάκτηση αυτών που με κόπο έχουν κατακτήσει. Για αυτό για έναν ολόκληρο χρόνο από την εμφάνιση της πανδημίας διεκδικούμε την ύπαρξη προϋποθέσεων για να παραμείνουν ανοιχτά, αλλά ασφαλή για όλους.

Επιτέλους δεν πάει άλλο. Θρηνούμε ήδη νεκρούς!

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να αφήσει τα βδομαδιάτικα διαγγέλματα ρύθμισης της αγοράς και το αφήγημα της ατομικής ευθύνης μέσω της καλοστημένης προπαγάνδας των καλοταϊσμένων ΜΜΕ, τώρα και σε συσκευασία self test -siemens. Τα 30 εκ. για την αστυνομία και την καταστολή τα βρήκε, τα 2εκ. για τη cisco τα εξασφάλισε, 70 δις για να στηρίξει μεγαλοεπιχειρηματίες τα έχει προβλέψει, για τη ζωή των παιδιών και των εκπαιδευτικών δεν δίνει ούτε ευρώ;

Να ικανοποιηθούν ΤΩΡΑ τα αιτήματα εκπαιδευτικών και γονιών για να μπορέσουν τα σχολεία να συνεχίσουν το επιστημονικό τους έργο χωρίς να απειλείται η ζωή των μαθητών και των εργαζομένων.

Έπρεπε να είχαν γίνει, αλλά έστω ΤΩΡΑ …

Να ενταχθούν οι εκπαιδευτικοί στις ομάδες άμεσου εμβολιασμού, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα Ειδικά σχολεία!

Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Κατάργηση του κατώτατου αριθμού μαθητών στα τμήματα των Ειδικών Σχολείων. Ο αριθμός να ορίζεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τα τετραγωνικά μέτρα της κάθε αίθουσας.

Άμεση σύνταξη ειδικού πρωτοκόλλου για τις ΣΜΕΑΕ που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας τους.

Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας και στελέχωσή της με τον απαραίτητο αριθμό γιατρών για όλες τις σχολικές μονάδες. Συνεχή και στενή ιατρική παρακολούθηση των μαθητών και των εργαζομένων των Ειδικών Σχολείων με συχνά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αύξηση των δρομολογίων των μέσων μεταφοράς και μείωση των μεταφερόμενων μαθητών ανά μέσο. Τήρηση όλων των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων για την κίνηση των μισθωμένων οχημάτων που εξυπηρετούν τα ειδικά σχολεία και διενέργεια τακτικών ελέγχων.

Άδειες στους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς τους περιορισμούς που βάζει η υπουργική απόφαση

Κάλυψη των αναγκών με το απαραίτητο προσωπικό (Εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ – ΕΒΠ – καθαριότητας) στα Ειδικά Σχολεία, με πρόβλεψη για την αναπλήρωση των εργαζομένων που παίρνουν άδειες.

Πρόσθετα μέτρα στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους, με κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, φροντιστές, ψυχολόγους κλπ. για την διαχείριση της πορείας αποκατάστασης της υγείας μαθητών ΑμεΑ που νοσούν.

Αν δεν εφαρμοστούν άμεσα, ζητάμε να τεθούν σε αναστολή λειτουργίας όλα τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής που βρίσκονται στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου (κόκκινες ζώνες), όπου υπάρχει ακόμη πιο σοβαρό πρόβλημα διασποράς του ιού και μεγάλη πίεση στις μονάδες νοσηλείας, με ιδιαίτερη έμφαση στα σχολεία που αντιμετωπίζουν έντονα κτιριακά προβλήματα.

Η αποφασιστική και αποτελεσματική διεκδίκηση των παραπάνω είναι η δικιά μας ευθύνη και δεν είναι ατομική, είναι συλλογική. Ο σύλλογος πρέπει να φροντίσει για τη οργάνωση του αγώνα μας. Γιατί σιωπά; Γιατί χειρίζεται την απώλεια του συναδέλφου μας και τη ύπαρξη τόσων κρουσμάτων απλά σαν ένα τραγικό γεγονός χωρίς τις πραγματικές διαστάσεις που έχει αποκρύπτοντας την αιτία τους;

Προτείνουμε : Προκήρυξη απεργίας και οργάνωση συγκέντρωσης έξω από την Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Φτάνει πια, ως εδώ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search