• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Άλλ΄ αντ΄ άλλων η υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή στη Βουλή – Μπέρδεψε τις ερωτήσεις και απάντησε σε άλλη ερώτηση!

March 30, 2021 1269

 

Άλλ΄αντ΄άλλων ή ό, τι του φανεί του Λωλοστεφανή χθες στη Βουλή από  την αρμόδια υφυπουργό Παιδείας  Ζέτα Μακρή με την απάντηση της σε Επίκαιρη Ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτού Δράμας και υπεύθυνης Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, με θέμα  τα μαθησιακά κενά & την ψυχική επιβάρυνση των μαθητών κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου Lockdown.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν με την επίκαιρη ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε,  αφορούν τον σχεδιασμό του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των σοβαρών μαθησιακών κενών, την αντιμετώπιση της ψυχικής κόπωσης και επιβάρυνσης των μαθητών και την αξιοποίηση και βελτίωση της τηλεκπαίδευσης ώστε να καταστεί ένα πραγματικά πολύτιμο εργαλείο, τόσο με το άνοιγμα των σχολείων όσο και σε περίπτωση νέου κύματος πανδημίας.

Η υφ,. Παιδείας Χ. Μακρή απάντησε σε άλλη ερώτηση που τέθηκε! Και αφού ανέγνωσε και κατέθεσε τον μακρύ κατάλογο διορισμών, επανέλαβε την εξαγγελία για την “λίαν προσεχώς” διεξαγωγή έρευνας από το Υπουργείο για την διαπίστωση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης και των μαθησιακών κενών.

Μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας του Υπουργείου, η οποία θα επιβεβαιώσει αυτά που ήδη γνωρίζουμε από τα αποτελέσματα ευρωπαϊκών ερευνών που έχουν ολοκληρωθεί και δημοσιευθεί, τα μαθησιακά κενά και οι ψυχολογικές συνέπειες στους μαθητές, θα έχουν φτιάξει μια νέα γενιά με ελλείματα συναισθηματικά και μαθησιακά που στις μελλοντικές μελέτες και βιβλιογραφία θα αναφέρονται ως «Τα παιδιά της πανδημίας» .

Να θυμίσουμε ενδεικτικά για μια ακόμα φορά:

Η ύλη μπορεί να "προχωράει", αλλά  δεν αφομοιώνεται.

Σε πρόσφατη έρευνα του Α.Π.Θ. που παρουσίασε η "Καθημερινή" εξάλλου, τρεις στους τέσσερις μαθητές (72,6%) δήλωσαν ότι έχουν εμπεδώσει λίγο ή και καθόλου την ύλη που διδάχθηκε στα τηλεμαθήματα. Αυτό αποδεικνύει ότι η τηλεκπαίδευση δεν έχει καμιά σχέση με τη δια ζώσης εκπαίδευση, κάτι που παραδέχεται και το ίδιο το υπουργείο παρά τις διαβεβαιώσεις του ότι "η ύλη προχωράει κανονικά"

Τη φετινή χρονιά τα μισά προβλεπόμενα μαθήματα έχουν χαθεί κατ’ ελάχιστον και μέσα σε έναν χρόνο πανδημίας έχει χαθεί τουλάχιστον το 40-50% των κανονικών εβδομάδων διδασκαλίας και σε αρκετές περιοχές της χώρας όπως η Αττική αγγίζουν (κι ενίοτε ξεπερνάνε) το 60%των προβλεπόμενων εβδομάδων διά ζώσης διδασκαλίας! (έρευνα Π. Ντούλα)

Κατά γενική ομολογία – εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών- η τηλεκπαίδευση έχει ταλαιπωρήσει τους εκπαιδευτικούς και όσα παιδιά είχαν δυνατότητα παρακολούθησης, έχουν πλέον κουραστεί και δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν. Λιγότερο από το 60% των μαθητών παρακολουθεί όντως το μάθημα στην τηλεκπαίδευση με τη διάσπαση προσοχής των μαθητών να αγγίζει το εντυπωσιακό ποσοστό (86,8%).

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search