• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αυθόρμητο γλείψιμο και «δημοσιογραφία του … κολιέ» της Κεραμέως! - ΒΙΝΤΕΟ

March 31, 2021 842

 

«Να πω τώρα κάτι που το βλέπω τόση ώρα; Το κολιέ σας κυρία Κεραμέως είναι εξαιρετικό. Είναι έργο τέχνης. Είναι η άνοιξη. Θα το βλέπουν τα παιδιά και θα τους φτιάχνει η ψυχολογία!»

Αυτά ήταν τα λόγια της Ανθής Βούλγαρη, που μαζί με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, παρουσιάζουν πρωινή ενημερωτική (και περί κολιέ) εκπομπή στο Mega.

Η παρουσιάστρια που προέρχεται από τον ψυχαγωγικό χώρο δέχτηκε πολλά ειρωνικά και επικριτικά σχόλια από τους χρήστες του διαδικτύου και η απάντηση της ήρθε πάραυτα μέσω facebook: «Τι λες ρε παιδί μου; σχολίασα το κολιέ της Κεραμέως στο τέλος της συνέντευξης που μας παραχώρησε σήμερα και θίχτηκαν οι “σοβαροί” δημοσιογράφοι. Το έκαναν παντιερα sites συγκεκριμένης πολιτικής γραμμής… Βρε τι αναστάτωση; Τι σκάνδαλο ήταν αυτό; Λοιπόν παίδες, γράφετε ό,τι θέλετε, τον αυθορμητισμό μου δεν τον χαρίζω σε κανέναν σας γιατί όταν εσείς κάνετε την πάπια για τους δικούς σας λόγους, εγώ δεν έχω λόγους να το βουλώνω…».

Στην ουσία πρόκειται για «αυθόρμητο» γλείψιμο της εξουσίας. Δεν είναι αυτό καθεαυτό το σχόλιο ή κοπλιμέντο για το κολιέ της Ν. Κεραμέως, αλλά είναι που ... άλλαξε ο κολιές και έγινε «δημοσιογραφία του …κολιέ». Με άλλα λόγια ο «αυθορμητισμός» σε πόσες ερωτήσεις παρακίνησε την δημοσιογράφος να κάνει στην υπουργό παιδείας Ν. Κεραμέως για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και το κλείσιμο των σχολείων για πέντε μήνες, για την ανυπαρξία μέτρων στα ειδικά σχολεία, όπου η εκπαιδευτική κοινότητα μετράει θύματα.

Έλεγξε μήπως η δημοσιογράφος ως όφειλε την υπουργό που αντί για αύξηση των δαπανών για τη δημόσια εκπαίδευση επιλέγει να κάνει μια γενναία δωρεά ενίσχυσης στις επιχειρήσεις καταδικάζοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς στην τηλεκπαίδευση, με τεράστιες οικονομικές και μορφωτικές συνέπειες. Μήπως άρθρωσε λέξη για τη συμφωνία της με τον αμερικανικό κολοσσό τηλεπικοινωνιών Cisco που όχι μόνο δεν αποτελεί δωρεά της επιχείρησης στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά σκανδαλώδη ενίσχυσή της από κρατικά κονδύλια, πρόσβαση και δυνατότητα αξιοποίησης των προσωπικών δεδομένων 1,5 εκατομμυρίων μαθητών και εκπαιδευτικών για επιχειρηματικούς σκοπούς;

Μήπως για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας, όπου η υπουργός εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα με εμβολιασμούς όταν, αν κι εφόσον κάποια εμβόλια περισσεύουν και μεταθέτει στην «ατομική ευθύνη» ακόμα και την ιχνηλάτηση του ιού;

Αυτό το «θα το βλέπουν τα παιδιά και θα τους φτιάχνει η ψυχολογία;»…

Αυτά τα παιδιά που σχεδόν δεν γνωρίζουν τι θα πει σχολείο; «Τα παιδιά της πανδημίας» που είναι εκτεθειμένα σε συνεχή ψυχοσυναισθηματικό κίνδυνο σε συνθήκες απομόνωσης. Η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών έχει βιώσει αρνητικά συναισθήματα, όπως άγχος, ψυχική εξάντληση, αίσθηση ρουτίνας.

Από αυτά τα παιδιά μόλις 1 στα 4 έχει πλήρη πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση και περίπου το 50% χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο.  Εξάλλου το ίδιο το ΥΠΑΙΘ ομολογεί πως το 1/3 των μαθητών δε διαθέτει εξοπλισμό. Η τηλεκπαίδευση προκαλεί de-facto αποκλεισμούς, λειτουργεί ως μηχανισμός αναπαραγωγής των κοινωνικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων που διευρύνει το κοινωνικό και εκπαιδευτικό χάσμα στερώντας το δικαίωμα στη μόρφωση από τους μαθητές των φτωχότερων τάξεων και στρωμάτων. 

Αυτά τα παιδιά  θα δουν το κολιέ της υπεύθυνης για όλα τούτα Υπουργού και «θα φτιάξει η ψυχολογία τους»;

Γιώργος Κ. Καββαδίας drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search