• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κυβέρνηση – ΥΠΑΙΘ αποφάσισαν – «Ει» δικοί συμφώνησαν (διαφωνώντας) – Ανοίγουν 12 Απρίλη τα Λύκεια μόνο με self test και χωρίς μέτρα προστασίας

April 07, 2021 669

 

Ο κύβος ερρίφθη ανοίγουν 12 Απρίλη Λύκεια όλης της χώρας μόνο με self test και χωρίς μέτρα προστασίας

  Η ουσία είναι ότι κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ αποφάσισαν και οι «Ει» δικοί συμφώνησαν (διαφωνώντας). Θυμίζουμε ότι το άνοιγμα των Λυκείων έχει προαναγγελθεί από τον Υπουργό επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. «Η Επιτροπή έχει ήδη συζητήσει ότι θα πάμε σε ένα άνοιγμα σχολείων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για υποχρεωτικά self test.»

Όπως επισημαίνεται σε ΜΜΕ οι ειδικοί – παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν στην επιτροπή ακόμη και από τον επικεφαλής της Επιτροπής, Σωτήρη Τσιόδρα- δέχθηκαν την πρόταση της κυβέρνησης να ανοίξουν όλα τα Λύκεια σε όλη τη χώρα, ακόμη και στις κατακόκκινες περιοχές (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη).

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως η οποία εισηγήθηκε την επιστροφή των μαθητών και των τριών τάξεων των Λυκείων και αναμένεται να συμμετάσχει στη σημερινή συνέντευξη Τύπου μαζί με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να συμμετάσχουν στα μαθήματα δια ζώσης οι μαθητές του Λυκείου θα πρέπει να προμηθευτούν όπως και οι εκπαιδευτικοί τα self test από τα φαρμακεία όλη της χώρας.

Τα self test θα μπορούν να τα προμηθευτούν μόνο οι μαθητές του Λυκείου από αύριο Πέμπτη 8 Απριλίου και όπως είχαν δηλώσει κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο αν δεν έχουν μαζί τους την βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το απόγευμα παρουσία της υπουργού Παιδείας, η οποία θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιδιώκει τα Γυμνάσια να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 19 Απριλίου, ενώ το άνοιγμα δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων μετατίθεται για μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί

Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί για τη μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης που κρατά εδώ και πέντε μήνες κλειστά τα σχολεία «βυθίζοντας τους μαθητές στα σκοτάδια της τηλεκπαίδευσης» και επιδιώκει το άνοιγμά τους χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Θεωρούν ότι «το self test δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλειά μας»!

Αιτήματα εκπαιδευτικής κοινότητας

Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των μαθητών μας στις τάξεις τους με όλα τα μέτρα προστασίας

  • Με 15 μαθητές κατ’ ανώτατο στο τμήμα, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα, εξοπλισμό των σχολείων με υγειονομικά μέσα, αύξηση των κονδυλίων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών στην εκπαίδευση.
  • Τα τεστ να διεξάγονται με ευθύνη του κράτους, είτε ενισχύοντας τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας με προσωπικό, είτε αποστέλλοντας νοσηλευτές και γιατρούς στα σχολεία.
  • Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί και να πάρουν πίσω την απαίτηση για υπεύθυνη δήλωση. Το ονοματεπώνυμο και το ΑΜΚΑ αρκούν, όπως έγινε και στους γιατρούς.
  • Να καταργηθούν τώρα οι πατέντες στα φάρμακα και τα εμβόλια ώστε να είναι δυνατή η μαζική παραγωγή τους σε κάθε χώρα που τα χρειάζεται.
  • Η τηλεκπαίδευση να μη νομιμοποιηθεί και να μη μετατραπεί σε μόνιμη συνθήκη για κανέναν. Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που την καθιστά υποχρεωτική.
  • Να μην προσμετρηθούν οι απουσίες της τηλεκπαίδευσης. Δραστική αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για τον περιορισμό των μορφωτικών ελλειμμάτων που έχουν συσσωρευθεί. Να μη γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Καμιά εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων. Να μην ισχύσει η ΕΒΕ και η μείωση των εισακτέων. Αύξηση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των υγειονομικών.

  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία). Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας.

          Γιώργος Κ. Καββαδίας drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search