• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μαθητές Εσπερινών Λυκείων : Δε θα προσέλθουμε την Κυριακή!

April 10, 2021 470


Το 15μελές του εσπερινού ΕΠΑΛ Ραφήνας με επιστολές του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και προς τη Διευθύντρια του σχολείου παραθέτουν τους λόγους για τους οποίους δεν θα προσέλθουν στο σχολείο την Κυριακή να παραλάβουν τα selftests.
Οι μαθητές επικαλούνται την έλλειψη ενημέρωσης, την ανοργάνωτη συνάθροισή τους στο χώρο του σχολείου, τον πρόχειρο χειρισμό των self tests και δηλώνουν πως δεν θα προσέλθουν στο σχολείο την Κυριακή 11 Απριλίου.
Επισημαίνουν, επιπλέον, πως καλούνται να προσέλθουν στο σχολείο ημέρα αργίας (Κυριακή) χωρίς την επαρκή τήρηση των μέτρων.

Η επιστολή του 15μελούς προς τη Διευθύντρια του εσπερινού ΕΠΑΛ Ραφήνας.


Αξιότιμη κα Διευθύντρια,
Επικοινωνούμε μαζί σας με σκοπό, να σας ενημερώσουμε για τις αποφάσεις του 15μελούς Συμβουλίου του Εσπ. ΕΠΑ.Λ. Ραφήνας το οποίο διευθύνετε, τη στάση που θα κρατήσουμε ως μαθητική κοινότητα, καθώς και για τον τρόπο κατά τον οποίο θα κινηθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Βάση των, από 22/03/2021 και 08/04/2021 επιστολών μας, προς την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως, αλλά και των τελευταίων εξελίξεων, οι μαθητές, του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Ραφήνας, δε θα προσέλθουν στο σχολείο την Κυριακή 11/04/2021 και δε θα παραλάβουν τα self tests κορονοϊού, για τους εξής λόγους:

• Θεωρούμε τη μετακίνησή μας, την Κυριακή 11/04/2021, προς και από το σχολείο, πρώτον παράνομη καθώς δεν θα υπάρχει βεβαίωση μετακίνησης και δεύτερον επικίνδυνη επειδή αυξάνει το ενδεχόμενο σε κάποιους από εμάς να επιβληθεί το πρόστιμο παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Πιστεύουμε ότι συμφωνείτε και εσείς, αφού γνωρίζετε για την αναγκαιότητα ύπαρξης των βεβαιώσεων αυτών.


• Επιπλέον μέχρι σήμερα στις 09/04/21 ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:30 καμία ενημέρωση δεν έχουμε λάβει για τον τρόπο και την ώρα που προτίθεστε να μας προμηθεύσετε τα self tests.

• Η ανοργάνωτη συνάθροισή μας, στο χώρο του σχολείου, αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, της μεγαλύτερης έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, το μόνο που θα πετύχει είναι να αυξήσει το ενδεχόμενο διασποράς του ιού και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία μας.

• Ο πρόχειρος χειρισμός των self tests, για τους ενήλικες μαθητές, από την κυβέρνηση και η ανάθεσή τους στους εκπαιδευτικούς και όχι σε εξειδικευμένο προσωπικό μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.

• Ο εξαναγκασμός των μαθητών και καθηγητών, για προσέλευση στο σχολείο σε ημέρα αργίας (Κυριακή), χωρίς τήρηση των μέτρων και χωρίς έγκαιρη ενημέρωση επιβεβαιώνει δυστυχώς για μια ακόμη φορά ότι το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί για τις ανάγκες μας, τις οικογένειές μας και την Υγεία μας.

Επιπροσθέτως τη Δευτέρα 12/04/2021 για τους λόγους τους οποίους εκτενώς αναλύσαμε στις επιστολές μας προς την κυρία Υπουργό Παιδείας, θα υπάρχει στο σχολείο επιτροπή, μελών του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου, η οποία, αντί των μαθητών που δε θα συμμετέχουν στη δια ζώσης διδασκαλία, θα βρίσκεται εκεί για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τη μη συμμετοχή μας στα μαθήματα και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας σχετικά με τις απουσίες.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αντιλαμβανόμενη τα δίκαια αιτήματά μας, τόσο εσείς όσο και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, θα σταθείτε δίπλα μας αυτή την τόση δύσκολη για όλους μας περίοδο, όπως εξάλλου κάνατε μέχρι σήμερα.

Με εκτίμηση

Εκ μέρους των μαθητών του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Ραφήνας

Το 15μελές Συμβούλιο:

Βλάχος Αθανάσιος, Δεσίπρης Νικόλαος, Ζούκοβα Αναστασία, Κάγκα Αθηνά, Καπνισάκης Άγγελος, Κλωνάρης Αθανάσιος, Λάμπρου Παναγιώτης, Λουκοπούλου Παρασκευή, Μανίκας Μιχάλης, Μαντζαβίνος Λεωνίδας, Παλαιοδήμος Νικόλαος, Πασπαλή Βασιλική, Πούλος Χρήστος, Ρερρέ Ιουλία, Τσακμακίδης Θωμάς.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search