• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς μέτρα προστασίας – η αθλιότητα της επίπλαστης κανονικότητας

April 11, 2021 591

Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΑΡΕΝ Πειραιά, Συνεργαζόμενοι), η συνδικαλιστική κίνηση εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Πειραιά τονίζει μεταξύ άλλων: "Είναι ανάγκη εκπαιδευτικοί και μαθητές μαζί να απαιτήσουμε να παρθούν πραγματικά μέτρα προστασίας και να ανατραπεί όλο το πλέγμα αντιδραστικών νομοθετημάτων που έχει περάσει η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας την πανδημία ως «χρυσή ευκαιρία», όπως έλεγαν κυνικά κυβερνητικοί αξιωματούχοι." Και καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις Τετάρτη 14/4 και Πέμπτη 15/4.

Αναλυτικά:

Τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να περιγράψει την κυβερνητική πολιτική για την πανδημία τόσο στην κοινωνία αλλά και στην εκπαίδευση: Μια πολιτική εγκληματική, αδίστακτη και αντιλαϊκή. Η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία και ξεκίνησε την επίθεση – φιάσκο της τηλε-«εκπαίδευσης», όταν υπήρχαν λίγες εκατοντάδες κρούσματα και τα ανοίγει όταν υπάρχουν χιλιάδες (αλήθεια ξέρει κανένας πόσες;), χωρίς να παίρνει απολύτως ΚΑΝΕΝΑ μέτρο προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Ούτε λόγος για προσλήψεις γιατρών, υγειονομικών και εκπαιδευτικών, ούτε λόγος για πρωτοβάθμια περίθαλψη και ΜΕΘ, ούτε λόγος για μικρά τμήματα. Στόχοι της κυβέρνησης είναι:

α) να νομιμοποιηθεί επίθεση που προωθείται μέσω όλου του πλαισίου των αντιλαϊκών μέτρων (Τράπεζα Θεμάτων, Μείωση Εισακτέων κλπ),

β) να εμπεδωθεί η λεγόμενη ατομική ευθύνη ως ο τρόπος αντιμετώπισης κοινωνικών ζητημάτων

Τα σελφ τεστ συμπυκνώνουν ακριβώς αυτή την ανοησία της «ατομικής ευθύνης». Οι μαθητές, οι γονείς τους και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι (;) να κάνουμε σωστά το τεστ και να καταχωρίσουμε τα αποτελέσματά του! Κρατική ευθύνη καμία. Σε ποιον πέφτει η ευθύνη για την υποτιθέμενη λειτουργία των σχολείων όταν δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο;

Η γκρίνια δεν αρκεί. Για να μην γίνουμε μάρτυρες μια ακόμα πιο τραγικής εξέλιξης, δεν αρκούν οι ανακοινώσεις. Είναι ανάγκη εκπαιδευτικοί και μαθητές μαζί να απαιτήσουμε να παρθούν πραγματικά μέτρα προστασίας και να ανατραπεί όλο το πλέγμα αντιδραστικών νομοθετημάτων που έχει περάσει η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας την πανδημία ως «χρυσή ευκαιρία», όπως έλεγαν κυνικά κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Απαιτούμε:

· Άμεσο εμβολιασμό όλων των εργαζομένων που εκτίθενται σε καθημερινές επαφές

· Μέτρα προστασίας - αξιόπιστα δωρεάν συχνά τεστ και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους, προσλήψεις προσωπικού σε υγεία και παιδεία, δημιουργία ΜΕΘ και στήριξη πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Να σταματήσουν οι αποκλεισμοί των ενήλικων και μεταναστών μαθητριών/ών.

· άμεση απόφαση να προαχθούν - απολυθούν όλες και όλοι μαθήτριες μαθητές χωρίς εξετάσεις - αναπροσαρμογή της ύλης για την επόμενη χρονιά - δραστική μείωση της ύλης πανελλαδικών - όχι στη μείωση εισακτέων - γενναία αύξησή τους

· Κατάργηση των νόμων 4692/4763/4777 - κάτω η επίθεση της τηλε-"εκπαίδευσης" / τηλεργασίας.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις Τετάρτη 14/4 και Πέμπτη 15/4.

Άμεσα να γίνουν γενικές συνελεύσεις!

Τα σωματεία να πάρουν τώρα αποφάσεις για απεργία και για κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις και τις συνοικίες.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search