• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αποπροσανατολιστική κυβερνητική επιστράτευση της σκανδαλολογίας

April 12, 2021 311

 

Στο έδαφος της ογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας, που μετασχηματίστηκε σε μαζικές διαδηλώσεις καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας και άγριας καταστολής, η ΝΔ επιχείρησε άρον άρον -δύο μέρες μετά το πογκρόμ προσαγωγών και συλλήψεων που ακολούθησαν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Ν. Σμύρνης- να εκτονώσει τη διευρυμένη κοινωνική κατακραυγή, αναζητώντας πειστικό αφήγημα εξαγνισμού της στη σκανδαλολογία.

Για το σκοπό αυτό επανέφερε στο προσκήνιο σαν ξαναζεσταμένο φαγητό την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών επί εποχής Ν. Παππά, επικαλούμενη «τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα». Γεγονός είναι πως η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας να παζαρέψει με τους μεγαλοκαναλάρχες, είχε προσπαθήσει να παίξει παιχνίδια διαπλοκής ώστε να αποκτήσει ερείσματα στο απολύτως ασύδοτο τηλεοπτικό στερέωμα. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο παίζει το ρόλο του ο Καλογρίτσας, τον οποίο η ΝΔ τον κατάγγελνε πριν, σαν επαγγελματία ψεύτη και λωποδύτη, ενώ σήμερα, στις καταγγελίες και τα υποτιθέμενα «στοιχεία του» στηρίζει τη διαδικασία δίωξης του Παππά.

Με το γνωστό αλαζονικό ύφος και πρόδηλο στόχο να προκαταλάβει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην ολομέλεια της βουλής σχετικά με την παραπομπή ή μη του Παππά σε προανακριτική για το «κακούργημα της δωροληψίας και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος», ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δεξιάς, Γ. Μπούγας, έσπευσε να προεξοφλήσει πως «επιβάλλεται η άσκηση ποινικής δίωξης». Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ, ο Κεγκέρογλου, βασιλικότερος του …Μητσοτάκη, υπερθεμάτισε πως «υπάρχουν παραπάνω από ενδείξεις για διάπραξη αδικημάτων που εμπίπτουν στις πρόνοιες του Συντάγματος», προσφέροντας για άλλη μια φορά, σε ρόλο πρόθυμου δεκανικιού, πολύτιμες υπηρεσίες στην κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί η απύθμενη υποκρισία της ΝΔ που μεθόδευσε την προσμέτρηση και των επιστολικών ψήφων στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, διαδικασία που θεωρήθηκε ως «κατάλυση της μυστικής ψηφοφορίας» από τα γαλάζια στελέχη, προεξάρχοντος του προέδρου της Βουλής, Τασούλα, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ (που πλειοδοτεί επί παντός επιστητού σε εποικοδομητικές προτάσεις άτυπης συγκυβέρνησης, τασσόμενος σε κάθε περίπτωση υπό τη μπαγκέτα της «εθνικής ενότητας» του Μητσοτάκη), βρήκε ευκαιρία να υψώσει τους τόνους της κούφιας αντιπολιτευτικής δημαγωγίας. Στα πλαίσια αυτά ο Τζανακόπουλος έκανε λόγο «για ανεξόφλητο γραμμάτιο της ΝΔ και του Μητσοτάκη στους καναλάρχες φίλους τους. Δε θα συγχωρέσουν ποτέ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τον εξορθολογισμό και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου».

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search