• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στ. Γκίκας: «Η Κέρκυρα εντάσσεται στο Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων»

April 13, 2021 2814

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά την σημερινή συνεργασία του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα, με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων και στην υλοποίηση της νομοθεσίας περί υιοθεσιών, κοινωνικών δομών και στα επιδομάτων πρόνοιας.

Σε αυτό το πλαίσιο η Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι έγινε αποδεκτό αίτημά του και έτσι από την ερχόμενη σχολική χρονιά, 2021 – 2022, σχολικές μονάδες των Δήμων Κεντρικής, Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας εντάσσονται στο Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων που υλοποιείται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Σημειώνεται ότι για την τρέχουσα σχολική χρόνια, το Πρόγραμμα συμπεριέλαβε 185.000 μαθητές από 1.227 σχολικές μονάδες σε 74 Δήμους της Χώρας.

Στη δήλωσή του ο Βουλευτής ανέφερε:

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, για την ικανοποίηση του αιτήματος να συμπεριληφθούν σχολικές μονάδες της Κέρκυρας, από την επόμενη σχολική χρονιά, στο Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων του ΟΠΕΚΑ. Συγκεκριμένα, για την Κέρκυρα προβλέπονται 700 περίπου μερίδες την ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεσμός του ζεστού γεύματος στα Δημοτικά Σχολεία αποτελεί Εθνικό Πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Πρόκειται για έναν θεσμό που εφαρμόζεται στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, αφού συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στην μαθητική κοινότητα.

Το Πρόγραμμα συνεισφέρει και στην ανάπτυξη της πρωτογενούς εγχώριας παραγωγής. Τα προϊόντα που επιλέγονται για την παρασκευή των γευμάτων είναι ντόπια και υψηλής διατροφικής αξίας, ενώ αυξάνονται και οι θέσεις εργασίας.»

*Φωτογραφία Αρχείου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search