• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στη Βουλή τα σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης στην Κέρκυρα

April 16, 2021 2649

 Ερώτηση σχετικά με το θέμα της σχολικής στέγης στην Κέρκυρα κατέθεσε στα αρμόδια υπουργεία η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σ. Σακοράφα.

Η ερώτηση:

Προς : 
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως.
Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη.

Θέμα : Σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης στην Κέρκυρα.

Το χρόνιο σοβαρό πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Κέρκυρα έχει, πλέον οξυνθεί σε επίπεδα που απαιτούν επιτακτικά άμεση αντιμετώπιση. Πεπαλαιωμένες και προβληματικές κτιριακές εγκαταστάσεις επιβάλλουν άμεσες παρεμβάσεις, για να αποτραπούν οι υπαρκτοί κίνδυνοι ως προς τη λειτουργικότητά τους και την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση στις εγκαταστάσεις των έξι (6) Γενικών Λυκείων και των τριών (3) Επαγγελματικών Λυκείων, η οποία προκαλεί ιδιαίτερες ανησυχίες. Αναφέρεται, ενδεικτικά, για το σχολικό συγκρότημα Μαντουκίου όπου στεγάζονται ένα ημερήσιο ΕΠΑΛ, ένα Εσπερινό ΕΠΑΛ, ένα Εργαστηριακό Κέντρο, ένα ΙΕΚ και ένα ημερήσιο ΓΕΛ, ότι έχει συνταχθεί τεχνική μελέτη για τη διάγνωση και αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων, αλλά – παρά τις ανακοινώσεις για υλοποίηση των αναγκαίων επεμβάσεων – δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Ακόμη, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει επανειλημμένα επισημάνει, ανάμεσα στα άλλα προβλήματα, ότι πολλά Νηπιαγωγεία στεγάζονται σε κοντέινερς ενώ τεχνικά προβλήματα παρουσιάζονται και σε κεντρικά Νηπιαγωγεία της πόλης (6ο, 8ο, Παλιάς Πόλης, Κοντοκαλίου, Ποταμού κ.α.)

Εν τω μεταξύ, η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο νησί απλώς εκκρεμεί σε διαρκή αναμονή, επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες, αφού δεν έχουν καν παραδοθεί ούτε αυτά που είχαν προγραμματιστεί, όπως το Σχολικό Κέντρο στα Βραγκανιώτικα.

Επειδή, με δεδομένη και την έντονη σχετική ανησυχία της τοπικής κοινωνίας, είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεσες ενέργειες, που θα εξασφαλίσουν τη δυνατότητα απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και θα διασφαλίζουν τις επιβαλλόμενες συνθήκες υγείας και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ερωτώνται οι κα & κος Υπουργοί Με ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να αντιμετωπίσετε το επείγον και σοβαρό πρόβλημα της αποκατάστασης των σχολικών εγκαταστάσεων στην Κέρκυρα, προκειμένου να διασφαλίζεται η λειτουργικότητά τους και η ασφάλεια της Εκπαιδευτικής κοινότητας;

Ποιος είναι ο κυβερνητικός προγραμματισμός για τη δημιουργία των αναγκαίων νέων σχολικών εγκαταστάσεων για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών στο νησί της Κέρκυρας;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Σοφία Σακοράφα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search