• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η κυβέρνηση διέκοψε δωρεάν ίντερνετ για μαθητές και άλλα ΔΩΡΕΑΝ παραμύθια!

April 17, 2021 360

 

Διατυμπανίζει τη δωρεάν τηλεκπαίδευση σαν «άριστη» dealers της Cisco και άλλων εταιριών που λυμαίνονται τον χώρο η υπουργός Παιδείας και οι παρατρεχάμενοί της, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Η δωρεά της Cisco αποδείχτηκε όχι μόνο μύθος, αλλά και μεγάλο σκα΄νδαλο, αφού κοστίζει στον ελληνικό λαό 2 εκ. ευρώ. Η τηλεκπαίδευση μέσω τηλεφώνου Call-in WebEx όχι μόνο δεν είναι δωρεάν ή δεν έχει … εκπτώσεις, αλλά κοστίζει πανάκριβα σύμφωνα με τεκμηριωμένες καταγγελίες γονέων που έφτανε να στοιχίζει και μέχει 1.000 ευρώ το μήνα. Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ.

Μπορεί να διαφημίστηκε ως ένα πολύ καλό δώρο για όλους τους Έλληνες που συμμετέχουν στις ψηφιακές πλατφόρμες εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης από τους παρόχους τηλεπικοινωνιών, ΟΤΕ, COSMOTE, VODAFONE, WIND και FORTHNET σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η ΔΩΡΕΑΝ προσφορά των υπηρεσιών τους για την πρόσβαση στις ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Σε καταγγελία ότι από τον Ιανουάριο του 2021 οι οικογένειες μαθητών που δεν έχουν σταθερή σύνδεση πληρώνουν από την τσέπη τους την τηλεκπαίδευση προέβη κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του προς την υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Μακρή, ο βουλευτής Β2 Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25, Κρίτωνας Αρσένης.

«Πολίτες επικοινώνησαν με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών τους, και τους απάντησαν ότι η κυβέρνηση δεν ανανέωσε τη δωρεάν χρήση της πλατφόρμας για το 2021» ανέφερε ο κ. Αρσένης διαβάζοντας την επιστολή της εταιρείας επικοινωνίας προς γονέα στον οποίο κόπηκε η δωρεάν πρόσβαση στο webex.

«Λόγω των ελάχιστων υπολογιστών ανά καθηγητή στα σχολεία, που μάλιστα είναι απαρχαιωμένοι και τις περισσότερες φορές χωρίς κάμερα, αλλά και των χαμηλών ταχυτήτων συνδέσεων στο ίντερνετ, οι εκπαιδευτικοί για να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση βρέθηκαν να χρειάζεται να δουλεύουν από το  σπίτι τους, να αναβαθμίσουν τον υπολογιστή τους, να βάλουν πιο γρήγορη σύνδεση. Άνθρωποι που ταυτόχρονα στο σπίτι τους έπρεπε να κάνουν τηλεκπαίδευση οι ίδιοι σε παιδιά, τα παιδιά τους στο σχολείο, ο/η σύζυγός τους τηλεργασία. Για όλα αυτά πλήρωσαν οι ίδιοι χρήματα από την τσέπη τους», επεσήμανε ο κ. Αρσένης.

 «Είχατε ανακοινώσει ότι θα δώσετε υπολογιστές μέσω voucher. Αν και είχε εξαγγελθεί το πρόγραμμα από τις 15 Δεκέμβρη του 2020, τελικά 5 Απριλίου ξεκίνησαν οι αιτήσεις, ενώ είχαν δοθεί ήδη 250 χιλιάρικα για τη διαφήμιση του προγράμματος. Όμως, τελικά βλέπουμε ότι για να συμμετέχει κάποιος γονιός, εκπαιδευτικός ή μη, γιατί και οι δύο κατηγορίες πλήρωσαν την τηλεκπαίδευση, πρέπει να έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, οικογένειες με δύο γονείς και δύο παιδιά, οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί κάτω των 10.500 ευρώ και οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί κάτω των 9.000 ευρώ. Αποκλείονται οι εκπαιδευτικοί και οι περισσότεροι γονείς» ανέφερε ο κ. Αρσένης.

Η υφυπουργός Παιδείας, παρουσίασε μια τελείως ωραιοποιημένη εικόνα όπου όλα λειτουργούν ρολόι, η κυβέρνηση δίνει υπολογιστές σε σχολεία και μαθητές που τα χρειάζονται, ενώ αναβαθμίζει και την ταχύτητα του ίντερνετ στα σχολεία.

Αναφορικά με την καταγγελία ότι το Υπουργείο διέκοψε από τον Ιανουάριο του 2021 και χωρίς ανακοίνωση το πρόγραμμα δωρεάν ίντερνετ για μαθητές χωρίς σταθερή σύνδεση, προκειμένου να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση μέσω Webex, η κα Μακρή δεν απάντησε.

Αντί για αυτό επανέλαβε ότι η σύμβαση της Cisco για την πλατφόρμα webex από τον Ιανουάριο κοστίζει στο κράτος 15 ευρώ ανά εκπαιδευτικό.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search