• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αναπτυξιακοί Οργανισμοί: Ο «Δούρειος Ίππος» της ιδιωτικοποίησης των Δήμων - ΒΙΝΤΕΟ

April 17, 2021 436

 

 

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α παρουσιάζει στο παραπάνω σύντομο βίντεο τον ρόλο των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων ανά την Ελλάδα.

Όπως καταγγέλλει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., πρόκειται για ένα καλοστημένο σχέδιο αρπαγής των αρμοδιοτήτων και των υπηρεσιών των Δήμων και στόχο να ενισχυθεί το κεφάλαιο με το υστέρημα των πολιτών. Αφού πρώτα έχουν απαξιώσει τους Δήμους, αφήνοντας τους χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, έρχονται να παρουσιάσουν ως «σωτήρες» Εταιρείες που εκπροσωπούν φίλια συμφέροντα.

Οι «Αναπτυξιακοί Οργανισμοί», με τη μορφή Ανώνυμων Διαδημοτικών Εταιρειών που στήνουν οι Δημοτικές Αρχές, θα μπορούν να παρακάμπτουν τα εκλεγμένα συλλογικά όργανα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να εκχωρούν με μία απλή απόφασή τους λειτουργίες και υπηρεσίες των Δήμων σε ιδιώτες εργολάβους, χωρίς να απαιτούνται προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε έλεγχος και διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές τους.

Το αποτέλεσμα θα είναι ουσιαστικά η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και των λειτουργιών των Δήμων, με ημέτερους εργολάβους να αναλαμβάνουν να κερδοσκοπήσουν από αυτές. Οι δημότες θα πληρώνουν περισσότερα τέλη για υποβαθμισμένης ποιότητας υπηρεσίες, χρηματοδοτώντας έτσι τα κέρδη των εργολάβων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search