• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Νωρίς «θυμήθηκε» το ΥΠΑΙΘ τη διαχείριση της διδακτές ύλης – Όλες οι εγκύκλιου σε Γυμνάσια και Λύκεια

April 17, 2021 1056

 

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση μπορεί να δήλωναν ότι στους πέντε μήνες “τηλεκπαίδευσης” όλα λειτούργησαν “άψογα”, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες εκτοξεύθηκαν, η ύλη δεν καλύφθηκε ουσιαστικά, τα παιδιά βρίσκονται σε πρωτοφανή συναισθηματική και ψυχολογική πίεση.

 Η ύλη δεν αφομοιώνεται

Σύμφωνα με στοιχεία της έρυνας του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ για τις παιδαγωγικές, εκπαιδευτικές και μορφωτικές επιπτώσεις της τηλεκπαίδευσηςαπό την οποία προκύπτει ότι σχεδόν 9 στους δέκα εκπαιδευτικούς συμφωνούν ότι η διδαχθείσα ύλη αφομοιώνεται λιγότερο από τους/τις μαθητές/τριες. Σε έρευνα του Α.Π.Θ. που παρουσίασε η "Καθημερινή" πριν από λίγες εβδομάδες τρεις στους τέσσερις μαθητές (72,6%) δήλωσαν ότι έχουν εμπεδώσει λίγο ή και καθόλου την ύλη που διδάχθηκε στα τηλεμαθήματα. Λιγότερο από το 60% των μαθητών παρακολουθεί όντως το μάθημα στην τηλεκπαίδευση με τη διάσπαση προσοχής των μαθητών να αγγίζει το εντυπωσιακό ποσοστό (86,8%).

Ύστερα από όλα αυτά νωρίς – νωρίς «θυμήθηκε» το ΥΠΑΙΘ τη διαχείριση της διδακτές ύλης.

Οδηγίες διαχείρισης ύλης-Εκπαιδευτικής λειτουργίας Με το υπ. αριθμ. πρωτ.44310/ΓΔ4/16-4-2021, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζ. Μακρή παρέχει οδηγίες-εισηγήσεις του ΙΕΠ στις ΠΔΕ, ΔΔΕ, σχολικές μονάδες Β/θμιας, αναφορικά με τον προγραμματισμό της εκπαιδευτικής λειτουργίας και τη διαχείριση της ύλης διαρκούσης της πανδημίας (Covid-19). Διαβάστε αναλυτικά τις οδηγίες πατώντας ΕΔΩ

Οι εγκύκλιοι, που φέρουν υπογραφή Ζέττας Μακρή, δίνουν περαιτέρω οδηγίες για τα μαθήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και επομένως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη διδασκαλία και την εμπέδωσή τους. Οδηγίες, βεβαίως, άνευ ιδιαίτερης σημασίας και αξίας για ένα μικρό χρονικό διάστημα που αποκαλύπτουν προχειρότητα και διεκπεραιωτική λογική μακριά από τις πραγματικές συνθήκες της σχολικής αίθουσας.

Διαβάστε τις οδηγίες για τα Φιλολογικά μαθήματα πατώντας ΕΔΩ

Διαβάστε τις οδηγίες για τα Μαθηματικά πατώντας ΕΔΩ

Διαβάστε τις οδηγίες για τις Φυσικές Επιστήμες πατώντας ΕΔΩ

Οδηγίες του ΙΕΠ

Επιπλέον εκδόθηκε εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία προτείνεται στους εκπαιδευτικούς, κατά την έναρξη των διά ζώσης μαθημάτων, να δώσουν έμφαση σε συγκεκριμένα σημεία: Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο πατώντας ΕΔΩ.

Φυσικά ύστερα από όλα αυτά δεν περιμέναμε από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ευαισθησία για τις ιδιαίτερα επιβαρυμένες συνθήκες για την εύθραυστη ψυχολογική κατάσταση των μαθητών. Η πολιτική της κυβλερνησης και του ΥΠΑΙΘ προκάλεσαν σωρεία εκπαιδευτικών, παιδαγωγικών, ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων. Να τονίσουμε ότι η ίδια η τηλεκπαίδευση έχει μετατραπεί σε μέσο ψυχολογικής κακοποίησης.  Και αυτό γιατί έρευνες δείχνουν ότι 9 στους 10 εφήβους έχουν βιώσει αρνητικά συναισθήματα αυτό το διάστημα. Από αυτά κυριαρχούν το άγχος (71,5%) η ψυχική εξάντληση (63%) και η αίσθηση ρουτίνας (55,3%). Από αυτά κυριαρχούν το άγχος (71,5%) η ψυχική εξάντληση (63%) και η αίσθηση ρουτίνας (55,3%) (Έρευνα του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ).

Ως φύλλο συκής το ΥΠΑΙΘ στέλνει οδηγίες και για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μαθητών που εκπονήθηκαν από επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Σχολικής Ψυχολογίας κας Χρυσής Χατζηχρήστου. Δίδονται εξειδικευμένες οδηγίες για την υποστήριξη της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης και προσαρμογής των μαθητών/μαθητριών κατά την επιστροφή στο σχολείο, μέσω της ανάλυσης των παραμέτρων που σχετίζονται με την ψυχοκοινωνική προσαρμογή και ψυχική υγεία των μαθητών/-τριών σε περίοδο πανδημίας και της παροχής προτάσεων για δράσεις και παρεμβάσεις από την πλευρά των εκπαιδευτικών με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης και την ουσιαστική βοήθεια και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μαθητών/μαθητριών.

Για να διαβάσετε το σχετικό έγγραφο πατήστε ΕΔΩ

Τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας

 Δραστική αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για τον περιορισμό των μορφωτικών ελλειμμάτων που έχουν συσσωρευθεί. Να μη γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Καμιά εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων. Να μην ισχύσει η ΕΒΕ και η μείωση των εισακτέων. Αύξηση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Γιώργος Κ. Καββαδίας - drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search