• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μηνύσεις για βασανισμό, απειλές και επιθέσεις κατά εκπαιδευτικών!

April 17, 2021 641

 

 

Μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών για βασανισμό, εγκλημάτων κατά ανθρωπότητας και για… εσχάτη προδοσία

Απειλές και επιθέσεις δέχονται αυτές τις μέρες  καθηγητές από ακραία στοιχεία σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τρεις καθηγητές Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Λάρισας μήνυσε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερίας», μητέρα μαθητή για τη διάπραξη – κατά δήλωσή της – αδικημάτων όπως αυτά… του «βασανισμού», της «εσχάτης προδοσίας», των «εγκλημάτων κατά ανθρωπότητας», αλλά και… της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης».

Η Λαρισαία μητέρα αντέδρασε στην απόφαση των εκπαιδευτικών να μην επιτρέψουν στον μαθητή – γιο της να παρακολουθήσει χθες μαθήματα στο σχολείο του καθώς δεν έφερε μαζί του τη βεβαίωση του ελέγχου αυτοδιάγνωσης (self test) για τον κοροναϊό και αργά χθες το μεσημέρι προσέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας, μηνύοντας τόσο τη διευθύντρια του ΕΠΑΛ όσο και δύο ακόμη καθηγητές, καταθέτοντας μια πολυσέλιδη αναφορά με πρωτοφανείς κατηγορίες σε βάρος εκπαιδευτικών.

Νοτιότερα, στην Κρήτη αυτή τη φορά, μήνυση κατά διευθυντή λυκείου κατατέθηκε από γονείς στο Ρέθυμνο, για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται σε μαθητές που δεν υποβάλλονται σε self test να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Παράλληλα μόλις 150 χιλιόμετρα από τη Λάρισα, τελευταίο περιστατικό είναι οι προπηλακισμοί ενάντια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές του 1ου Λυκείου Ευόσμου, με απειλές κατά της ζωής τους και μηνύσεις, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου.

Δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη ενέργεια ενάντια στη χρήση των self test ή της μάσκας. Πρόκειται για οργανωμένη κίνηση γνωστών κύκλων, οι οποίοι συνεχώς παρεμβαίνουν στα σχολεία, άλλοτε με εθνικιστικά ζητήματα, άλλοτε ενάντια στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία και  στην παρουσία των προσφύγων στη χώρα, άλλοτε με επιθέσεις και απειλές εναντίον όποιου διαφωνεί μαζί τους ενώ έχουν στοχοποιήσει  εκπαιδευτικούς. Τελευταία αποκαλούνται θεματοφύλακες του Συντάγματος και διακινούν πανελλαδικά έντυπα μηνύσεων κατά εκπαιδευτικών για εσχάτη προδοσία, όπως αποδεικνύουν και παρόμοιες επιθέσεις και απειλές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Οι εκπαιδευτικοί της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν «τους θρασύδειλους αυτούς που επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να προσφέρουν έργο μέσα σε δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες, με κίνδυνο και της ίδιας τους της ζωής. Στην περιοχή είναι γνωστές οι ενέργειές τους κατά της φοίτησης προσφυγόπουλων σε σχολεία, αλλά και επιθέσεις και απειλές με ρατσιστικό περιεχόμενο σε σχολεία».

Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη ζωή και την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών. Η παρουσία δεκάδων με στρατιωτική εμφάνιση, χωρίς μάσκες, έξω από το σχολείο τις προηγούμενες μέρες είχε ως στόχο να σπείρει το φόβο για να επιβάλουν τις απαράδεκτες απαιτήσεις τους. Η ίδια εικόνα της παρουσίας τους έξω από το αστυνομικό τμήμα αποτελεί πρόκληση για όλους τους πολίτες που τιμωρήθηκαν, πολλές φορές άδικα, με επιβολή προστίμου για τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Για το ίδιο θέμα, οι εκπαιδευτικοί της Λάρισας και η ΕΛΜΕ του νομού ζητούν να σταματήσει τώρα το υπουργείο να φορτώνει στις πλάτες των εκπαιδευτικών τις δικές του ανεπάρκειες και να αναλάβει τις ευθύνες του για τη ζωή και την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών. Να σταματήσουν τώρα να στηρίζουν την αντιμετώπιση της πανδημίας στην ατομική ευθύνη και να ακούσουν τις προτάσεις που η εκπαιδευτική κοινότητα έχει διατυπώσει εδώ και ένα χρόνο.

Η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης  αλλά και όλη η εκπαιδευτικοί κοινότητα μέσα από τους φορείς της, τα εκπαιδευτικά σωματεία, οι ενώσεις γονέων και οι συλλογικότητες των μαθητών, επανειλημμένα έχουν διατυπώσει τη θέση ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν δια ζώσης με όλα τα μέσα προστασίας, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις από την αρχή της πανδημίας.

Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση τις αγνόησε επιδεικτικά και καταδίκασε τους μαθητές σε εξάμηνο εγκλεισμό και καθήλωση μπροστά στις οθόνες. Η τηλεκπαίδευση έχει ξεπεράσει τα όριά της προ πολλού, το ίδιο και οι αντοχές μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα self test δεν αρκούν, δεν είναι η λύση στο πρόβλημα.

Γι αυτό η εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικεί 15 μαθητές στα τμήματα, τεστ και ιχνηλατήσεις από συνεργεία του ΕΟΔΥ στα σχολεία, επιπλέον προσωπικό καθαριότητας και άμεσο εμβολιασμό όλου του προσωπικού των σχολείων και καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, να αγωνιστούν για τη ζωντανή λειτουργία των σχολείων, απαιτώντας ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας για να μπορέσουν να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά και να διασφαλιστεί η ζωή, η υγεία, τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search