• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ανάκριση μαθητών από αστυνομικούς μέσα στο σχολείο στο Περιστέρι

April 20, 2021 750



Την αστυνομική ανάκριση μαθητών υπό τη μορφή «φιλικής συζήτησης» εντός του σχολείου μετά από κλήση των διευθυντριών και χωρίς να ενημερωθούν οι ίδιοι οι γονείς, καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου.

 

Σύμφωνα με τους γονείς και τους κηδεμόνες «Η εικόνα που συναντήσαμε στις 10π.μ. και μπαίνοντας στον χώρο του σχολείου ήταν η εξής: ο αύλειος χώρος ήταν γεμάτος μαθητές της Α’ και Β’ τάξης, ενώ μαθητές της Γ’ τάξης έκαναν μάθημα κανονικά στις αίθουσές τους. Τίποτα δεν παρέπεμπε σε “συμβάν”.

Αναζητώντας τους διευθυντές των σχολείων πληροφορηθήκαμε ότι βρίσκονται με την αστυνομία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Μπαίνοντας στην αίθουσα γίναμε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς εικόνας: τρεις αστυνομικοί να στέκονται όρθιοι μπροστά σε μια μεγάλη αριθμητικά ομάδα μαθητών υπό μορφή ανάκρισης, παρουσία των διευθυντριών και μερίδας εκπαιδευτικών του σχολείου. Σημειωτέον, ότι δεν τηρούνταν κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο και ο συνολικός αριθμός ατόμων ξεπερνούσε τα 35 άτομα».

Σύμφωνα με την ένωση, όταν ρώτησαν τις Αρχές για τον λόγο της παρουσίας τους στο σχολείου και εάν έχουν συναίνεση γονέων για να «ανακρίνουν» ανήλικους, απάντησαν πως καλέστηκαν από τις διευθύντριες και πως η παρέμβαση και η «συζήτηση» είχε τη σύμφωνη γνώμη τους.

«Οι ίδιες οι διευθύντριες μάς το επιβεβαίωσαν δίνοντας αλληλοσυγκρουόμενες δικαιολογίες για τη στάση τους» αναφέρει σε αυτό το σημείο η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Έπειτα, καταγγέλλει τα εξής πρόσωπα:

  • «Την υποδιευθύντρια (με χρέη διευθύντριας) του 7ου και τη διευθύντρια του 10ου ΓΕΛ Περιστερίου που με την πρόσκλησή τους επέβαλαν και επέτρεψαν την παρουσία της αστυνομίας στο εσωτερικού του σχολείου.
  • Τις διευθύντριες και όσα μέλη των συλλόγων διδασκόντων των παραπάνω σχολείων μεθόδευσαν και παγίδευσαν ανήλικους μαθητές σε μία “ανακριτική” διαδικασία μέσα στον χώρο του σχολείου τους με άκρως χειριστικές κι εξουσιαστικές πρακτικές και χωρίς την έγγραφη άδεια των γονέων τους.
  • Τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας που με την εντολή του (?) ή και την ανοχή του  εφαρμόζονται οι κυβερνητικές πρακτικές κατάργησης του ασύλου και παρουσίας της αστυνομίας, μετά τα πανεπιστήμια, στα σχολεία».
    Τέλος, απευθύνει κάλεσμα σε μαζικούς φορείς, δημοτικές παρατάξεις και «κάθε δημοκράτη Περιστεριώτη» να πάρουν θέσει.

Ολόκληρη η καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου: 

kataggelia-peristeri.jpg
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search