• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση την Πέμπτη, 22/4, στις 6μμ στα Προπύλαια.

April 21, 2021 383

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση την Πέμπτη, 22/4, στις 6μμ στα Προπύλαια.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ το ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ Ν/Σ για να ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ για ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας την πανδημία , ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση το νέο αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο – έκτρωμα που προβλέπει

· Δεκάωρη δουλειά - κατάργηση του οκτάωρου. Επιβολή απλήρωτων υπερωριών.

· Καθιέρωση ατομικών συμβάσεων εργασίας και μετατροπή της ευέλικτης εργασίας σε κυρίαρχη μορφή εργασίας, επιδιώκοντας ο εργαζόμενος να είναι μόνος απέναντι στον εργοδότη.

· Γενίκευση τηλεργασίας, σπαστά ωράρια, διαρκής εκμετάλλευση στο σπίτι. Η διάκριση εργάσιμου και ελεύθερου χρόνου επιδιώκουν να καταργηθεί.

· Αύξηση της Κυριακάτικης δουλειάς στους κλάδους που την είχαν ήδη επιβάλει, όπως το εμπόριο και τα σούπερ μάρκετ, και διεύρυνση της και σε νέους κλάδους.

· Ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, τζογάροντας τα χρήματα των ταμείων μας, μείωση των εργοδοτικών εισφορών και αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης

· Περιστολή του δικαιώματος στην απεργία – προώθηση απεργοσπασίας-ποινικοποίηση περιφρούρησης της απεργίας και κατάληψης εργασιακού χώρου - υποχρέωση των εργαζόμενων σε τομείς του δημοσίου, να δουλεύουν ως προσωπικό ασφαλείας, σε ποσοστό 40%!

· Διάλυση και απονεύρωση του ύψιστου οργάνου λήψης αποφάσεων των εργαζομένων, που είναι η Γενική Συνέλευση, επιβάλλοντας το φακέλωμα και την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία, σε περίπτωση πρότασης για απεργιακή κινητοποίηση.

· Τον περιορισμό της νομικής προστασίας των συνδικαλιστών από απόλυση

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι για τους Βιομήχανους, τις εταιρίες, τους εργολάβους δεν ήταν αρκετά τα αντεργατικά και αντισυνδικαλιστικά νομοσχέδια της εποχής των «μνημονίων» που υπηρετήθηκαν από όλες της κυβερνήσεις (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) ώστε να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους , και την εξουσία τους.

Θέλουν ακόμα περισσότεροτους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες όμηρους τους. Θέλουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να ζουν για να δουλεύουν όποτε και όσο θέλει το αφεντικό, να αμείβονται για όσο «αντέχει» η επιχείρηση και να μη μιλάνε και πολύ. Μας θέλουν όλους χωρίς δικαιώματα, χωρίς 8ωρο, με μισθούς πείνας, χωρίς συλλογική αντίσταση και μαχόμενα συνδικάτα!

Όμως η μαχητική ενωτική δράση χιλιάδων αγωνιστριών και αγωνιστών που έδωσαν τις μάχες του προηγούμενου διαστήματος και η κοινή ενωτική δράση των ταξικών σωματείων μπορεί να ανατρέψει την κυβερνητική πολιτική και επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ενάντια στη ΔΙΑΛΥΣΗ των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ και της ΖΩΗΣ μας

Υγεία – Παιδεία – Εργασία – Δημοκρατία!

Πέμπτη 22 Απρίλη στις 6μμ στα Προπύλαια

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search