• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ανοίγουν 10 Μαΐου ανοίγουν Νηπιαγωγεία - Δημοτικά - Γυμνάσια - Τα αναγκαία μέτρα από τις ΠΑΡΕΜΒΣΕΙΣ ΠΕ

April 22, 2021 452

 

Το συνολικό σχεδιασμό για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς, καθώς και στοιχεία από τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, τα σελφ-τεστ και την πορεία των voucher, παρουσίασε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Στην συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Α’βάθμιας, Β’βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Αλέξανδρος Κόπτσης.

Η Υπουργός ανακοίνωσε ότι, κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, τη Δευτέρα 10 Μαΐου, το κουδούνι θα χτυπήσει και πάλι σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, ενώ θα συνεχιστεί και η δια ζώσης λειτουργία όλων των Λυκείων. Η προσέλευση των μαθητών στις τάξεις τους θα γίνεται με δωρεάν self-test 2 φορές την εβδομάδα, ενώ το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς και όλο το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

Άμεση διεξαγωγή των self tests σε όλους τους μαθητές και εργαζόμενους των γενικών και ειδικών σχολείων και των ΚΕΣΥ από κλιμάκια και με ευθύνη του ΕΟΔΥ

Η κυβέρνηση αποφάσισε την επανέναρξη λειτουργίας των λυκείων από την περασμένη Δευτέρα 12 Απρίλη με μοναδικό νέο μέτρο τα self tests σε μαθητ(ρι)ες και εκπαιδευτικούς, τα οποία θα διενεργούνται με ευθύνη των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους. Το ΥΠΑΙΘ αντί να ικανοποιήσει το επαναλαμβανόμενο αίτημα του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, επιχειρεί το άνοιγμά τους με τους ίδιους όρους που αυτά έκλεισαν και μάλιστα σε συνθήκες τραγικά χειρότερες. Με αριθμό κρουσμάτων εξαιρετικά αυξημένο καθημερινά, εκατοντάδες διασωληνωμένους ασθενείς εντός και εκτός ΜΕΘ, πλήρη ανυπαρξία μέτρων στήριξης του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας , μεταθέτει ξανά την ευθύνη σε γονείς και εκπαιδευτικούς με τα self tests.

Συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική της για την πανδημία, η κυβέρνηση αυταπαλλάσσεται της κρατικής ευθύνης για πολλοστή φορά, μετατρέποντάς την σε ατομική ευθύνη των εκπαιδευτικών και των γονιών οι οποιοι υποχρεώνoνται να υπογράφουν «υπεύθυνες δηλώσεις» για την διενέργεια των self tests και της εξαγωγής και καταγραφής των αποτελεσμάτων. Το πώς θα λειτουργήσει το μέτρο στη πράξη, το αν θα γίνεται σωστή δειγματοληψία στο σπίτι, το αν θα καταγράφουν όλοι πλήρως στην υπεύθυνη δήλωση το αποτέλεσμα και άλλα κρίσιμα ερωτήματα, που γεννά αυτή η πρωτοφανής διαδικασία, μάλλον δεν απασχολούν κανέναν στο Υπουργείο Παιδείας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να «πετάξουν» από πάνω τους την ευθύνη!

Πέρασε κάτι παραπάνω από ένας χρόνος πανδημίας ώστε εκεί στο Υπουργείο να αντιληφθούν ή μάλλον να παραδεχθούν ότι στο σχολείο «κολλάει» ο ιός και ότι τα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού είναι όπλο στα πλαίσια ενός συνολικού σχεδίου επιδημιολογικής επιτήρησης, κάτι που έως τώρα, με βαθιά αντιεπιστημονική αντίληψη, το αρνούνταν. Ποτέ δεν είναι αργά, θα μπορούσε να πει κανείς. Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο, ώστε τα τεστ να αξιοποιηθούν με αποτελεσματικό τρόπο.

Με βάση τις επιστημονικές υποδείξεις, για να υπάρχει σαφής εικόνα χρειάζεται να διεξάγονται επαναλαμβανόμενα rapid tests, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε κάθε σχολείο, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ώστε να διασφαλίζεται η σωστή δειγματοληψία, καταγραφή και έλεγχος. Θα μπορούσε π.χ. να αξιοποιηθεί ο προαύλιος χώρος του σχολείου τις ώρες λειτουργίας, στον οποίο οι μαθητές θα προσέρχονται ανά τμήμα, συγκροτημένα, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να διασφαλίζεται η οργανωμένη δειγματοληψία.

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού δεν εντάχθηκαν και οι εργαζόμενοι στα σχολεία (καθαρίστ(ρι)ες, φύλακες, και λοιπό προσωπικό). Το προσωπικό των σχολείων όπως οι καθαρίστ(ρι)ες και οι φύλακες έρχονται καθημερινά σε επαφή με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς λόγω της φύσης της εργασίας τους και οφείλεται η ίδια πρόβλεψη και για αυτούς σχετικά με τον εμβολιασμό.

Την ίδια στιγμή, επαναφέρει το μέτρο της ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος για όσους μαθητές δεν θα παρευρίσκονται στα σχολεία, το οποίο ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα με τους

αγώνες της πέρσι ακύρωσε στην πράξη. Δεν θα ανεχτούμε το απαράδεκτο αυτό μέτρο και το δηλώνουμε ξανά σε όλους τους τόνους!

Τα ΚΕΣΥ (Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) ως δομές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ούτε για μία ημέρα τη φετινή σχολική χρονιά, συνεχίζοντας, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, να εξυπηρετούν καθημερινά μαθητές με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Κάθε επίσκεψη στο χώρο διαρκεί 1-2 ώρες κατά τη διάρκεια της οποίας μεγάλος αριθμός μαθητών δεν φέρει μάσκα ή άλλο προστατευτικό προσώπου και με δυσκολία τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Επιπλέον, η στενότητα χώρου και οι ελάχιστες αεριζόμενες αίθουσες των περισσότερων ΚΕΣΥ αλλά και το γεγονός ότι στα ΚΕΣΥ προσέρχεται καθημερινά μεγάλος αριθμός διαφορετικών ατόμων από διαφορετικές περιοχές, αυξάνουν τον κίνδυνο διασποράς του ιού, παρά τις προσπάθειες του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά (εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και καθαριότητας). Θεωρούμε αυτονόητο ότι για την προστασία τόσο του προσωπικού που εργάζεται στα ΚΕΣΥ όσο και των μαθητών και των οικογενειών που προσέρχονται σε αυτά (πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας) καθώς και για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των ΚΕΣΥ πρέπει να ισχύσουν οι αντίστοιχες συνθήκες διεξαγωγής των shelf tests από κλιμάκια του ΕΟΔΥ που απαιτούμε για τα σχολεία. Υπενθυμίζουμε -για άλλη μια φορά- ότι τα ΚΕΣΥ αποτελούν εκπαιδευτική και όχι διοικητική δομή, και μάλιστα μια δομή που εξυπηρετεί καθημερινά άτομα με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Τέλος, απαιτούμε όλες οι οικογένειες των μαθητ(ρι)ών που φοιτούν σε ειδικά σχολεία και έχουν μείνει εντελώς απροστάτευτοι στην πανδημία σε σχολεία ανοχύρωτα εδώ και έναν χρόνο, να προμηθεύονται τα self tests, τα οποία θα πραγματοποιούνται από τους νοσηλευτές των σχολείων στους μαθητές.

Το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζει να μην έχει οργανωμένο και επαρκή σχεδιασμό για την υγεία όλων μας. Αυτό είναι σήμερα απολύτως αναγκαίο, μαζί με την υλοποίηση όλων των αιτημάτων του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος, καθώς και των υγειονομικών, που έχουμε καταθέσει ένα χρόνο τώρα ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή.

Απαιτούμε άμεσα τη διενέργεια επαναλαμβανόμενων τεστ, τουλάχιστον ανά εβδομάδα σε όλα τα σχολεία, γενικά και ειδικά και τα ΚΕΣΥ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Απαιτούμε την ένταξη του προσωπικού των σχολείων (καθαριστ(ρι)ών, φυλάκων και λοιπού προσωπικού) στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Καλούμε τη ΔΟΕ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το ΥΠΑΙΘ ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης αυτών των αιτημάτων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search