Print this page

Πρόστιμο σε 67χρονη 7 λεπτά μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας την ώρα που η Σ. Βούλτεψη ζητά θυσίες για τους τουρίστες

April 24, 2021 548

 

Έχουμε γράψει πολλάκις για το ότι η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση είχε και συνεχίζει να έχει, ένα σαφές ταξικό αλλά και κατασταλτικό πρόσημο.

Και υπάρχει για αυτή τη διαπίστωση, εκτός των όσων ψηφίστηκαν και ψηφίζονται εν μέσω αυτής της κατάστασης, εκτός της πλήρους και συνειδητής αδιαφορίας για το πώς ζουν, εργάζονται, μορφώνονται και τα βγάζουν πέρα όσοι δεν ανήκουν στην κατηγορία των «αρίστων», ένας αδιάψευστος δείκτης.

Τα πρόστιμα σε αστέγους, σε τοξικοεξαρτημένους, σε εργαζομένους των 500 ευρώ, σε μετανάστες που καθαρίζουν τζάμια, σε νεολαίους, σε διαδηλωτές δεν σταματούν να πέφτουν. Ακόμα και λίγες εβδομάδες πριν τη λήξη της αποστολής των sms, ακόμα και λίγες ημέρες πριν τη χαλάρωση του ωραρίου που επιτρέπεται η κυκλοφορία, ένα μέτρο που έχουμε ξανασχολιάσει ότι ουδεμία σχέση έχει  με οποιαδήποτε επιστήμη, πέρα από την «επιστήμη της καταστολής».

Η δημοσιογράφος Δήμητρα Φωτιάδου με ανάρτησή της στο twitter αναφέρει για περιστατικό όπου 67χρονη δεν πρόλαβε να επιστρέψει στο σπίτι της και έτσι, 7 λεπτά μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, της επιβλήθηκε πρόστιμο των 300 ευρώ.

dimitra fotiadou@dimitrafotiadou Πρόστιμο 300€ σε 67χρονη στην Κοζάνη, διότι ήταν 21.07 και δεν πρόλαβε να επιστρέψει σπίτι της, που απήχε κάπου 300 μέτρα. Ως και η ένσταση της απορρίφθηκε. Κι έπειτα λέω εγώ καθάρματα με στολή και κάποιοι μου την πέφτουνε! Πείτε τώρα για το ακαταδίωκτο των εγκάθετων..


Λίγο νωρίτερα βλέπαμε την Σοφία Βούλτεψη να είναι αφοπλιστικά ειλικρινής:

«Λέει κάποιος εγώ δεν μπορώ να πάω στο σπίτι μου στην εξοχή και μπορεί να έρθει ο τουρίστας. Ο τουρίστας δεν είναι απλός τουρίστας. Ο τουρίστας είναι αυτός που φέρνει χρήματα στην χώρα. Άρα πάντοτε θα κάνουμε κάποια θυσία. Δεν το κάνει για τον εαυτό του. Το κάνει γιατί ο τουρίστας που θα’ ρθει, θα ξοδέψει χρήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόστιμα και αναπνευστήρες σε απλές κλίνες νοσοκομείων που λειτουργούν με εξαντλημένο και ελλιπές προσωπικό για την πλέμπα, τους κοινούς θνητούς. Γη, ύδωρ αλλά και την ψυχή μας την ίδια για τους ξένους. Όχι για όλους όμως: για τους επενδυτές, για τους στρατιώτες των Η.Π.Α., για τους τουρίστες.

Οι υπόλοιποι άλλωστε είναι «λαθραίοι»…

ΠΗΓΗ: e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.