Ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος του 1967 κάποιοι νοσταλγοί της Χούντας στην Πρέβεζα ανήρτησαν πανό σε κεντρικό σημείο της πόλης όπου έγραφαν, μεταξύ άλλων, «ζήτω η 21 Απριλίου». Μαθητές της πόλης απευθείας αντέδρασαν κατεβάζοντας το πανό. Λίγο αργότερα, ανέβασαν ένα άλλο με μήνυμα ενάντια στον φασισμό.

«Αν μας έλεγαν χθες, ότι φασίστες και νοσταλγοι της χούντας, θα αναρτούσαν πανο με το παρακάτω περιεχόμενο, στην Πρέβεζα, θα γελούσαμε. Αφενός, γιατί δεν φανταζομασταν ότι τέτοια θρασύδειλα άτομα τολμούν να εκφέρουν ΑΚΟΜΑ αυτές τις αντιλήψεις, αφετέρου επειδή δεν θα περιμέναμε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να έχουν το θράσος να το κάνουν δημόσια… Δυστυχώς όμως η σιγουριά μας μάς εξαπάτησε, και ως εκ τούτου μείναμε άναυδοι στη θέα του παρακάτω πανο, το οποίο βρήκαμε σήμερα στην περιοχή του πυροβολικού στην Πρέβεζα. Το πανό το κατεβάσαμε, και υψώσαμε, λίγο ακόμα, το μίσος μας προς τον φασισμό και τον ρατσισμό.ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ» σημειώνει η μαθητική συλλογικότητα «Ανυπόταχτος Μαθητής Πρέβεζας».

Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα η μαθητική συλλογικότητα ανήρτησε μια νέα φωτογραφία με το πανό που αντικατέστησαν το προηγούμενο των νοσταλγών της Χούντας. «Στους δρόμους, στις γειτονιές, στις πλατείες και στα σχολεία μας δεν έχουν θέση οι φασίστες! Δεν αφήνουμε ούτε σπιθαμή χώρου για να αναπαραχθούν οι άθλιες, δολοφονικές θεωρίες των νοσταλγών της χούντας και ιδεολογικών απογόνων των ναζί!! ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!!» σημειώνουν.