• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: "Επιχειρείτε μεθοδικά την εργασιακή εξόντωση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων"

April 29, 2021 2571

Το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων απέστειλε προς το Υπουργείο Εργασίας επιστολή για την εγκύκλιο που χαρίζει στους εργοδότες τα δικαιώματα των εργαζομένων που τέθηκαν το 2020 σε αναστολή εργασίας επισημαίνοντας προ την Γ. Γραμματέα ότι "επιχειρείτε μεθοδικά την εργασιακή εξόντωση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στα ξενοδοχεία και γραφεία τουριστικών λεωφορείων." 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
κα. ΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Κυρία Γενικέ,
Με την από 27/4/21 διευκρινιστική εγκύκλιο σας (σχετικά με την αναστολή εργασίας των εποχιακά εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης) , επιχειρείτε μεθοδικά την εργασιακή εξόντωση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στα ξενοδοχεία και γραφεία τουριστικών λεωφορείων.
Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, ότι εφυήρατε πέρσι την ‘’μονομερή δήλωση αναστολή εργασίας ’’ διότι η πλειοψηφία των εργοδοτών αποφάσισε να μην εφαρμόσει τον νόμο , αρνούμενη να επαναπροσλάβει και να θέσει σε αναστολή τους εργαζόμενους που εργάστηκαν την περίοδο του 2019 και είχαν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης .
Τι δηλαδή αρνήθηκαν να κάνουν τα αρπακτικά ;
Τους βγάλατε με νόμο απ την υποχρέωση τους να επαναπροσλάβουν τους εργαζόμενους, πληρώσατε όπως πληρώσατε, και ασφαλίσατε όπως ασφαλίσατε τους μισθούς και τα ένσημα που όφειλαν να πληρώσουν οι εργοδότες και αυτοί αρνήθηκαν να διεκπεραιώσουν την διαδικασία!!!
Δηλαδή εκεί που έπρεπε οι εργοδότες να προσλάβουν , να ασφαλίσουν και να πληρώσουν τους εργαζόμενους τους, η κυβέρνηση σας τους επιδότησε εμμέσως, βάζοντας τον φορολογούμενο πολίτη να πληρώσει τις υποχρεώσεις τους και αυτοί αρνήθηκαν ακόμη και να συμβάλλουν διεκπεραιωτικά στην διαδικασία της επιδότησης τους .
Σήμερα έρχεστε με τις διευκρινίσεις σας να επιβραβεύσετε την άθλια συμπεριφορά τους με τον πιο κυνικό τρόπο.
Μας λέτε ότι όπου λειτούργησε η αθλιότητα των εργοδοτών και οι εργαζόμενοι εξαναγκάστηκαν σε μονομερείς δηλώσεις , χάνουν όλα τα δικαιώματα τους (πλην επαναπρόσληψης 2021) , ενώ δεν διστάζετε να χαρακτηρίσετε ‘’δημόσιους υπάλληλους’’ τους εποχικούς των μονομερών δηλώσεων αφού λέτε ότι εργοδότης τους είναι το κράτος !!!
Δηλαδή κα.Γενικέ όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων που οι εργοδότες διεκπεραίωσαν την διαδικασία και τους έθεσαν σε αναστολή αλλά και στις άλλες επιχειρήσεις που οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή απ τους εργοδότες , από ποιον πληρώθηκαν και ασφαλίστηκαν ;
Απ το εργοδότη ή τον ελληνικό λαό;
Μήπως και αυτοί έχουν εργοδότη το κράτος αφού τους πλήρωσε και τους ασφάλισε , μήπως αυξήθηκε ο αριθμός των ‘’ δημοσίων υπαλλήλων’’ στην χώρα το 2020;
Είναι προφανές ότι οι διευκρινήσεις αυτές είναι από καιρό μελετημένες , όπως και η άρνηση διεκπεραίωσης της διαδικασίας των αναστολών από τους εργοδότες , είναι σχεδιασμένες και στόχο έχουν όχι μόνον να αφαιρέσουν δικαιώματα, όπως η άδεια , το επίδομα αδείας και άλλα.
Στοχεύετε ευθέως στην εργασιακή εξόντωση των εργαζομένων , αφού η μη αναγνώριση του 5μηνου του 2020 ως εργασία στον εργοδότη, ακυρώνει ακόμη και το δικαίωμα της επαναπρόσληψης το 2021 , για το οποίο υποκριτικά αναφέρετε ότι το διατηρείτε .
Γι αυτό πάρτε πίσω τώρα τις ‘’διευκρινίσεις’’ νομοθετήστε την επαναπρόσληψη και την καταληκτική ημερομηνία (για όλους όσους προβλέπει ο ν.1346/83 και όλους τους εποχιακά εργαζόμενους στον επισιτισμό τουρισμό) επιβάλλετε αυστηρή ποινή στους εργοδότες που δεν θα επαναπροσλάβουν τους εργαζόμενους στις καταληκτικές ημερομηνίες και δώστε τώρα εσείς
ή οι εργοδότες την άδεια και το επίδομα αδείας του 2020 .
Τέλος , επιτέλους εμφανίστε στον ΕΦΚΑ τα ένσημα των μονομερών δηλώσεων γιατί ταλαιπωρείτε εκατοντάδες εργαζόμενους σε όλη την χώρα .

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΛΑΗΣ Σ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Γ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search