• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Ένα παλικάρι ψηλό, ωραίο, φοιτητής» μπορεί και να παρενοχλήσει και να βιάσει (Videos)

May 07, 2021 136


Δημοσιογράφοι και μη επιμένουν στα στερεότυπα περί εικόνας του παρενοχλητή, τα οποία δεν υπάρχουν. Ένας βιαστής μπορεί να είναι και νέος και ωραίος και σπουδαγμένος.
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο πολλοί έχουν επιλέξει να προβάλλουν και να καλύψουν -δημοσιογραφικά και μη- την είδηση της σεξουαλικής παρενόχλησης της 25χρονης κοπέλας στη Νέα Σμύρνη από 22χρονο άνδρα ο οποίος την ακολούθησε μέχρι το σπίτι της με τα γεννητικά του όργανα σε κοινή θέα.

Πρώτο παράδειγμα η Ζήνα Κουτσελίνη, η οποία στη χθεσινή της εκπομπή στο Star μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Την κοπέλα δεν την έχουμε εντοπίσει ακόμη και δεν ξέρουμε αν είναι άλλη εκδίκηση από πίσω, αλλά έχει ανεβάσει ένα πολύ ωραίο αγόρι το οποίο έχει έξω τα γεννητικά του όργανα και την ακολουθεί».

Έπειτα, τα στερεότυπα περί εικόνας των παρενοχλητών συνεχίστηκε και στη σημερινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με τους παρουσιαστές της εκπομπής να δηλώνουν ενώ παίζεται το επίμαχο βίντεο:

«Είναι ένα παλικάρι, 22 ετών, φοιτητής, ψηλός, ωραίος φαίνεται τέλος πάντων. Κάτι συμβαίνει και πρέπει να το ψάξουμε, είναι κοινωνικό το θέμα».


Πράγματι κάτι συμβαίνει. Η πατριαρχία στην οποία ζούμε έχει διαμορφώσει την ανατροφή των παιδιών. Οι άνδρες είναι εκείνοι που μεγαλώνοντας μαθαίνουν ότι έχουν ορμές, τις οποίες πρέπει να ικανοποιήσουν γιατί είναι άνδρες, και οι γυναίκες μαθαίνουν να μην «προκαλούν».

Οι σεξουαλικοί παρενοχλητές, κακοποιητές και βιαστές δεν είναι σκοτεινοί, άσχημοι, μεσήλικες, περιθωριοποιημένοι τύποι. Μπορεί να είναι νέοι, σπουδαγμένοι και ωραίοι. Μπορεί να είναι ο γείτονας, ο συμμαθητής, ο συμφοιτητής μας.

Ας πάψουμε να ανατρέφουμε τα κορίτσια να μην προκαλούν για να μη βιάζονται κι ας διδάξουμε τα αγόρια να μην παρενοχλούν, να μην κακοποιούν, να μην βιάζουν γιατί δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα εξουσίας πάνω στο σώμα μίας γυναίκας.

Πηγή: www.rosa.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search