• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Το ΥΠΑΙΘ προχωρά στη μείωση των τμημάτων ΑΕΙ και σε ανακατανομή του αριθμού των θέσεων εισακτέων

May 09, 2021 383

 

Του Χρήστου Κάτσικα

Την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται να ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022. Ο αριθμός των θέσεων θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή περίπου 78.000 –σε αυτόν δεν συμπεριλαμβάνονται οι εισακτέοι  των σχολών αστυνομίας, στρατού κ.λπ. που δεν εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας–, ωστόσο θα γίνει ανακατανομή του αριθμού των θέσεων υπέρ των περιφερειακών ΑΕΙ σε σχέση με τα κεντρικά. Στόχος, σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ είναι να περιοριστούν οι απώλειες σε περιφερειακά τμήματα χαμηλής ζήτησης λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) που θεσμοθέτησε. 

Όμως ο αριθμός των τμημάτων ΑΕΙ θα μειωθεί από τα 430 που ήταν πέρυσι. Η απόφαση περί συγχώνευσης ή κατάργησης τμημάτων έχει ληφθεί από την ηγεσία του υπουργείου, καθώς έχει υπάρξει σχετική εισήγηση από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) και απόφαση των αρμόδιων ΑΕΙ. Η κίνηση αποτελεί το πρώτο βήμα σε μία συνολική στρατηγική, καθώς και την πρόθεση του υπουργείου να αναδιατάξει το τοπίο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Ο αριθμός των τμημάτων που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν φέτος θα είναι μικρός, προφανώς σε μια προσπάθεια μείωσης των αντιδράσεων.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας  προωθεί ανεπίσημα και σκόπιμα στον φιλοκυβερνητικό τύπο, τμήματα ΑΕΙ που δεν έχουν διδάσκοντες ή τμήματα στα οποία υπάρχουν μαθήματα που δεν έχουν κάποιον να τα διδάξει έτσι ώστε να δικαιολογήσει τις συγχωνεύσεις και τα “λουκέτα” που σχεδιάζει.

meionontai-ta-tmimata-aei-anadiataxi-toy-charti0

Προφανώς οι στρεβλώσεις είναι πολλές και οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις. Ωστόσο είναι τουλάχιστον υποκριτικό ο θύτης να κατηγορεί το θύμα για την κατάσταση του.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search