• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Αν ο κ.Πατέλης και το κυβερνητικό επιτελείο αναζητούν διακαώς τεμπέληδες, δεν έχουν παρά να ψάξουν στο κοντινό περιβάλλον τους»

May 09, 2021 133


Ως «πρόκληση για τους κατόχους διδακτορικού διπλώματος και ευθεία απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστήμιου» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις (που μετά την κατακραυγή πίσω) του Αλέξη Πατέλη, επικεφαλής οικονομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού η πρωτοβουλία «ΔΙΑΛΟΓΟΣ για τη συλλογική εκπροσώπηση των Ερευνητών/τριών και Διδασκόντων/ουσών σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα». «Αν ο κος Πατέλης και το κυβερνητικό επιτελείο αναζητούν διακαώς τεμπέληδες, δεν έχουν παρά να ψάξουν στο κοντινό περιβάλλον τους» προσθέτουν οι ερευνητές.

FacebookTwitterPinterestReddit
«Για τις πιο πολλές δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος μετά τις σπουδές του όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Δε θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά» σημείωσε ο Αλέξης Πατέλης μιλώντας στο ImpacTalk και συμπλήρωσε: «Το διδακτορικό απαιτεί μία αφοσίωση αν θέλεις να το κάνεις καλά 4-5-6 χρόνια στην πιο παραγωγική σου ηλικία οπότε είναι κάτι που ουσιαστικά σου καθυστερεί την καριέρα σου».

Μετά την κατακραυγή, ο Πατέλης επιχείρησε στροφή 180 μοιρών, υποστηρίζοντας ότι «έχω διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Princeton. Δούλεψα σαν σκυλί για να το αποκτήσω και θαυμάζω άλλους που –σαν εμένα κάποτε–, ξημεροβραδιάζονται στη βιβλιοθήκη για να προκόψουν. Ζητώ συγγνώμη για την διατύπωσή μου σε συνέντευξη που παραχώρησα. Ήταν ατυχής και λάθος, ακόμα και για κάποιον που δεν είναι πολιτικός».

Η ανακοίνωση απάντηση του «ΔΙΑΛΟΓΟΥ για τη συλλογική εκπροσώπηση των Ερευνητών/τριών και Διδασκόντων/ουσών σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα»:

Οι «κάτοχοι διδακτορικού είναι τεμπέληδες» σύμφωνα με τον Αλέξη Πατέλη, προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, σύμφωνα με δηλώσεις του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ImpactTalk.

Η δήλωση αυτή από τον πλέον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού αποτελεί πρόκληση για τους κατόχους διδακτορικού διπλώματος και ευθεία απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστήμιου, καθώς η πλειονότητα των κατόχων διδακτορικού έχουν αποφοιτήσει από τα Προγράμματα Διδακτορικών Σπουδών των Ελληνικών ΑΕΙ.

Αποτελεί πρόκληση και προσβολή για τη μεγαλύτερη μερίδα κατόχων διδακτορικού διπλώματος στην Ελλάδα, η οποία στελεχώνει ως διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό τα Δημόσια Πανεπιστήμια, εργαζόμενο σκληρά τόσο στο πεδίο της διδασκαλίας όσο και της έρευνας, από τις θέσεις των μελών ΔΕΠ και σε μεγάλο βαθμό των επισφαλώς εργαζόμενων συμβασιούχων διδασκόντων και ερευνητών.

Αποτελεί, επίσης, πρόκληση και ευθεία απαξίωση των διδακτορικών σπουδών και των ίδιων των υποψηφίων διδακτόρων των Πανεπιστημίων.

Απόψεις σαν και αυτές του Αλέξη Πατέλη που τροφοδοτούν αλλά και απηχούν την πολιτική της κυβέρνησης, είναι καταδικασμένες στη συνείδηση της ακαδημαϊκής κοινότητας. Είναι απόψεις που επιδιώκουν να απαξιώσουν χειρουργικά κάθε όψη του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Είναι αναγκαίο αυτές οι απόψεις να καταδικαστούν από τους Συλλόγους ΔΕΠ, τα Σωματεία Εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα, τους Συλλόγους Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων.

Το πλέον επισφαλώς εργαζόμενο τμήμα των κατόχων διδακτορικού, οι συμβασιούχοι διδάσκοντες και ερευνητές σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, απαντά στην πολιτική απαξίωσης της δουλειάς του, της ζωής του και του Δημόσιου Πανεπιστημίου με τη συγκρότηση Σωματείων συμβασιούχων διδασκόντων και ερευνητών.

Αν ο κος Πατέλης και το κυβερνητικό επιτελείο αναζητούν διακαώς τεμπέληδες, δεν έχουν παρά να ψάξουν στο κοντινό περιβάλλον τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search