Print this page

Αδικαιολόγητη, παράνομη και καταχρηστική περικοπή του ημερομισθίου επτά εκπαιδευτικών του 2ου Λυκείου Ναυπάκτου από τον διευθυντή

May 10, 2021 527
 

Την περικοπή του ημερομισθίου επτά εκπαιδευτικών του 2ου Λυκείου Ναυπάκτου από τον διευθυντή του σχολείου, λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία –αποχή από τη διαδικασία της δημιουργίας ομάδων για την εσωτερική αξιολόγηση καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Αιτωλ/νιας, κάνοντας λόγο για μια «αδικαιολόγητη, παράνομη και καταχρηστική» ενέργεια εκ μέρους του διευθυντή.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ  ο διευθυντής του σχολείου «ενέγραψε απ΄ ευθείας στο my school την περικοπή παρ΄ ότι  οι συνάδελφοι ήταν παρόντες και εκτέλεσαν κανονικά τα ημερήσια διδακτικά τους καθήκοντα, όπως προβλέπεται από το νόμο χωρίς να ενημερώσει τον εκκαθαριστή Διευθυντή εκπαίδευσης εγγράφως για να πάρει έγκριση».

 

«Είναι προφανές ότι τέτοιες πράξεις εκφοβισμού των συναδέλφων στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που βιώνει η κοινωνία και ο κλάδος αποτελούν πρόκληση και είναι καταδικαστέες στην συνείδηση όλων» τονίζει η ΕΛΜΕ, ζητώντας από τον διευθυντή του σχολείου να «επανορθώσει άμεσα την αδικαιολόγητη παράνομη και καταχρηστική ενέργειά του».

 

 

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ: 

To Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νιας καταγγέλλει  κάθε ενέργεια που πειθαναγκάζει και εκφοβίζει τους εκπαιδευτικούς να εκτελέσουν το αυτονόητο συνδικαλιστικό τους δικαίωμα της απεργίας- αποχής από την διαδικασία της δημιουργίας ομάδων για την εσωτερική αξιολόγηση της υπουργού Κεραμέως που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ.!

 

Η περικοπή του ημερομισθίου 7 συναδέλφων εκπαιδευτικών του 2ου Λυκείου Ναυπάκτου από τον διευθυντή Πέτρο Πιτσιάκκα, λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία –αποχή είναι αδικαιολόγητη, παράνομη και καταχρηστική.

Ο διευθυντής ενέγραψε απ΄ ευθείας στο my school την περικοπή παρ΄ ότι  οι συνάδελφοι ήταν παρόντες και εκτέλεσαν κανονικά τα ημερήσια διδακτικά τους καθήκοντα, όπως προβλέπεται από το νόμο χωρίς να ενημερώσει τον εκκαθαριστή Διευθυντή εκπαίδευσης εγγράφως για να πάρει έγκριση.

Ζητάμε από το διευθυντή του σχολείου να επανορθώσει άμεσα την αδικαιολόγητη παράνομη και καταχρηστική ενέργειά του η οποία ενδεχομένως έχει και πειθαρχικές ποινές. Είναι προφανές ότι τέτοιες πράξεις εκφοβισμού των συναδέλφων στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που βιώνει η κοινωνία και ο κλάδος αποτελούν πρόκληση και είναι καταδικαστέες στην συνείδηση όλων.

Η Α' ΕΛΜΕ θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΔΔΒ Εκπαίδευσης και ταυτόχρονα θα ενημερώσει και το ΔΣ της ΟΛΜΕ για όλα αυτά τα συμβάντα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.