• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας της Π.Ε.Ε.Κ.Ε.ΤΡΙΤΗ 11/5 14:00 στο ΥΠΑΙΘ

May 11, 2021 292

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (Π.Ε.Ε.Κ.Ε.) ΤΡΙΤΗ 11/5 14:00 ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

(ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00-14:00)

Το Δ. Σ. καταγγέλλει για μία ακόμα φορά τον εξοβελισμό των μαθημάτων κοινωνικών επιστημών, όπως και των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το αναλυτικό πρόγραμμα του Λυκείου και απαιτεί την άμεση επαναφορά τους!

Καλούμε τους συναδέλφους ΠΕ 78 να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Π.Ε.Ε.Κ.Ε. την Τρίτη 11/5 14:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

Με τις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα, το Λύκειο χάνει ολοσχερώς τον διαπαιδαγωγητικό του χαρακτήρα, καθώς καταργούνται όλα τα μαθήματα της αισθητική αγωγής και των κοινωνικών επιστημών που συμβάλλουν στην καλλιέργεια της προσωπικότητας, του αισθητικού κριτηρίου και της κοινωνικής συνείδησης και μάλιστα στην πιο κρίσιμη περίοδο των νέων, λίγο πριν βγουν στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Μέλημα τους είναι η στείρα απόκτηση βασικών «δεξιοτήτων» όπως καθορίζονται από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. σε αντίθεση με την ολόπλευρη μόρφωση.

Την ίδια ώρα με τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, ανατρέπονται τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων καθηγητών. Χιλιάδες οργανικές θέσεις χάνονται. Η συμπλήρωση ωραρίου για ορισμένες ειδικότητες θα είναι πρακτικά αδύνατη.

Η «εξαφάνιση» γνωστικών αντικειμένων, ειδικά στο Λύκειο οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους σε εργασιακή αβεβαιότητα και τελικά εκτός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Γενικεύονται οι δεύτερες και τρίτες αναθέσεις και η μόνιμη κινητικότητα των συναδέλφων για να συμπληρωθεί ωράριο.

Να πάρει πίσω το ΥΠΑΙΘ τις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο Πρόγραμμα Σπουδών!

Να επανέλθουν τα μαθήματα που εξοβελίστηκαν βίαια κυριολεκτικά σε ένα βράδυ!

Παίρνουμε μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας της Π.Ε.Ε.Κ.Ε. την Τρίτη 11/5 14:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search