• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μεθοδεύεται το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή - Καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων

May 15, 2021 328



Για έκνομες ενέργειες του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και καταγγέλλει πως μεθοδεύεται το άνοιγμα των καταστημάτων αυτή την Κυριακή 16 Μαΐου, χωρίς να επιτρέπεται η λειτουργία τους από τη νομοθεσία.

«Ο ΣΕΛΠΕ αποφασίζει, ο Υπουργός εκτελεί(!!) λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις Κυριακές, για τον φωτογραφικό νόμο του Δεκεμβρίου 2019, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εργασίας και την κατάθεση του νομοσχεδίου – τερατούργημα που ξηλώνει την Κυριακή Αργία, το 8ωρο και όλα τα εργατικά δικαιώματα» αναφέρει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία και συμπληρώνει πως «Σήμερα ο ΣΕΛΠΕ καλεί τα μέλη του να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους, θέλοντας να γίνει πρωτεργάτης στο ξήλωμα κάθε εργασιακού δικαιώματος, κάθε έννοιας κοινωνικής ευθύνης, σταθερός στη στάση του για ισοπέδωση των εργαζομένων, της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας».

Η ΟΙΥΕ καλεί τα σωματεία και τα εργατικά κέντρα της χώρας να κηρύξουν 24ωρη απεργία, συνεπικουρώντας στη μάχη της για την διατήρηση της Κυριακής ως αργίας, ενώ απευθύνεται επίσης και στους καταναλωτές ζητώντας τους «να γυρίσουν την πλάτη στις ορέξεις των μεγάλων αλυσίδων και των πολυεθνικών για την κατάργηση της Κυριακής Αργίας».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος:

Ανακοίνωση ΟΙΥΕ: Η κατάργηση της Κυριακής Αργίας, είναι η καταστροφή της ζωής μας. ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 Μάϊου στο εμπόριο.

Αθήνα, 15/5/2021

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή αποτελεί εμμονή της κυβέρνησης και των Μεγάλων Εργοδοτών του κλάδου, που είναι ξεκάθαρο ότι αξιοποιούν την πανδημία για να περάσουν τη μεταβολή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Αμέσως μετά το 6μηνο lockdown έρχεται να εφαρμόσει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για όλες τις Κυριακές (!!)Την ίδια στιγμή που όλος ο εμπορικός κόσμος της χώρας βρίσκεται σε απόγνωση μετά από τόσους μήνες – με τα καταστήματα κλειστά και τους εμποροϋπαλλήλους σε αναστολή, ο Υπουργός Ανάπτυξης δεν προσθέτει απλά δυο ακόμα μέρες λειτουργίας (16 και 23 Μαΐου),  αλλά ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Η κυβέρνηση, που με τις επιλογές της άφησε ουσιαστικά απροστάτευτους τους εργαζομένους τόσο εργασιακά από την απόλυση ή τη δυσμενή μεταβολή των όρων απασχόλησης, όσο και υγειονομικά, με τα αλλοπρόσαλλα και διάτρητα πρωτόκολλα που αλλάζουν κατά το δοκούν, έρχεται τώρα να δώσει με κυνισμό τη χαριστική βολή στη μοναδική μέρα ανάπαυσης, εξισώνοντας την Κυριακή με τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας. Επιχειρώντας να σχετικοποιήσει τον χαρακτήρα της αργίας και τις πολλαπλές σημασίες που η ίδια η λέξη αργία έχει στον πυρήνα της. Την ίδια στιγμή καταθέτει ν/σ που καταργεί το 8ωρο, την Κυριακή Αργία, το δικαίωμα της επαναπρόσληψης και σειρά εργασιακών δικαιωμάτων.

Η επταήμερη λειτουργία των καταστημάτων αποτελεί σταθερή επιδίωξη τα τελευταία χρόνια των μεγάλων αλυσίδων και πολυεθνικών, η υλοποίηση της οποίας προσέκρουε στην αντίδραση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων εμπόρων. Η επταήμερη λειτουργία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό των εργαζομένων των μικρό- μεσαίων επιχειρήσεων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τούτη την ώρα χρειάζεται να δουν τη βροντερή αντίδραση μας στις προθέσεις τους. Τα εργατικά κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας, Κορίνθου, Λάρισας εξήγγειλαν Απεργία για τις 16 Μαΐου στο εμπόριο.

Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων περνάει από το χέρι του καταναλωτή. Kαλούμε το καταναλωτικό κοινό να σταθεί στο πλάι των εργαζομένων στο εμπόριο, απέναντι στο κυβερνητικό σχέδιο ισοπέδωσης της οικονομικής καταστροφής και των ζωών μας. ΟΛΟΙ στην Συγκέντρωση της ΟΙΥΕ και των σωματείων της την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΪΟΥ, στις 11.00π.μ., στην Ερμού στο Σύνταγμα.

ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΤΑΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

 

Για την ΟΙΥΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search