• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Νίκη Κεραμέως: Πρωταθλήτρια δημοσκοπήσεων στις αρνητικές γνώμες - "Έργα και ημέραι"

May 16, 2021 669

 

Στον πάτο των επιδόσεων μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών βρίσκεται η Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό, η υπουργός Παιδείας βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση μεταξύ των υπουργών της ΝΔ.

Μάλιστα η υπουργός Παιδείας αύξησε το ποσοστό της σε αρνητικές γνώμες κατά 2,1% και ξεπέρασε ακόμη και την «τσιμεντώστρα» Μενδώνη και τον «νόμος και τάξη αλλιώς ρόπαλο και δακρυγόνο» Χρυσοχοϊδη.

Πιο συγκεκριμένα, η Νίκη Κεραμέως ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια καθώς λαμβάνει:

  • 62,6% αρνητικές γνώμες,
  • 32,2% θετικές,
  • ενώ το 5,2% δε γνωρίζει ή δεν απαντά.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της GPO (5-7 Μαΐου), στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης (56,8%), η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (55,9%), ο Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (53,5%).

Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη έρευνα της GPO (6-9 Απριλίου), η Νίκη Κεραμέως καταλάμβανε συγκέντρωνε και πάλι: 60,5% αρνητικές γνώμες, 31,7% θετικές, ενώ το 7,8% των ερωτηθέντων δε γνώριζε ή επέλεξε να μην απαντήσει. Ένα μήνα μετά, η υπουργός Παιδείας αύξησε το αρνητικό της ποσοστό κατά 2,1%

Εμείς τι να πούμε; Να σημειώσουμε μόνο ότι πήγαν τζάμπα τα «μελωμένα λόγια» του γνωστού Άρη Πορτοσάλτε που, την ώρα που η υπουργός Παιδείας μεθόδευε τον εξοστρακισμό χιλιάδων υποψηφίων (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, μείωση και ανακατανομή θέσεων εισακτέων, συγχώνευση τμημάτων ΑΕΙ, ουσιαστικός αποκλεισμός υποψηφίων εσπερινών Λυκείων), έγραφε: «Την ψηφοθηρία του ‘σε κάθε χωριό κι ένα Πανεπιστήμιο’ τολμά να αντιμετωπίσει η υπ. Παιδείας με τη Μεταρρύθμιση συγχώνευσης διάσπαρτων ομοειδών τμημάτων. Η αναδιάρθρωση αρχίζει από το Παν. Πατρών. Η Ν. Κεραμέως θα κτυπηθεί από τον λαϊκισμό. Πρέπει να υποστηριχθεί από την ΚΟ της ΝΔ.»

Να πούμε ακόμα ότι η Ν. Κεραμέςω απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης γιατί υλοποιεί το καταστροφικό για τη δημόσια εκπαίδευση σχέδιο της, αλλά η πλειονότητα του λαού έχει αντιληφθεί τις δραματικές συνέπειες αυτής της πολιτικής. Από την άλλη η ίδια η υπουργός και η πολιτική της έχουν συσπειρώσει τον κλάδο των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε πρωτόγνωρα υψηλά ποσοστά που αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 90%, όπως αποτυπώθηκε τόσο στις ψευτοεκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, όπου η αποχή ξεπέρασε το 90%, όσο και με τη συμμετοχή στην απεργία - αποχή από την αυτοαξιολόγηση/αξιολόγηση με ποσοστά πάνω από 85%

 

Γενικά η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, όπως την εφαρμόζει η Ν. Κεραμέως έχει προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες και συγκρούσεις που θυμίζουν τις παλιές καλές … εποχές του αλήστου μνήμης και αιματοβαμμένου υπουργού παιδείας Β. Κοντογιαννόπουλου και του Μεγάλου Απορρυθμιστή Γεράσιμου Αρσένη. Κατάφερε να προκαλέσει αντιδράσεις τόσο σε αντιπάλους όσο και σε φίλιες δυνάμεις.

Ενδεικτικά:

-Κατάργησε το άσυλο, κατάκτηση και δικαίωμα δεκαετιών με αγώνες και αίμα!

- Εξίσωσε  τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των κολεγίων με εκείνα των πτυχιούχων των πανεπιστημιακών σχολών.

- Θέσπισε τον ν.4692/2020  για ένα Λύκειο – εξεταστικό κέντρο με τράπεζα θυμάτων, ώστε να εξοβελιστεί ένα μεγάλο τμήμα μαθητών που προέρχονται από τις φτωχότερες κοινωνικές τάξεις και στρώματα και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

- Δικαίωσε τη μετονομασία της σε Καμερέως μετατρέποντας την εκπαιδευτική διαδικασία σε ρε-αλήτη –σόου, χωρίς να υπολογίζεται την  προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών.

- Εξέδωσε  την κατάπτυστη Υ.Α. υπ’ Αριθμ. 131451/ΓΔ4 του Υπουργείου Παιδείας για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την καταστολή των μαθητικών καταλήψεων. Θεσπίσατε τον «παιδαγωγικό» θεσμό των τηλεαπουσιών και τηλεαποβολών επιδιώκοντας να μετατρέψει τους εκαπιδευτικούς σε on line χωροφύλακες, χωρίς κουκούλα, αλλά με μάσκα!

- Αποδείχτηκε  ιδανική Dealer για τις «δουλειές» που κάνει με την αμερικάνικη πολυεθνική CISCO τα ιδιωτικά σχολεία και άλλα ευαγή ιδρύματα.

- Με τον νόμο της αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά και μάλιστα εν μέσω πανδημίας με βάση το προσωπικό της δόγμα τι 5 τι 25 μαθητές στην τάξη το ίδιο είναι!

- Στοίβαξε  1 εκατομμύριο μαθητές σε υπερπληθή τμήματα. 100.000 παιδιά σε τάξεις από 26 έως και πάνω από 30 μαθητές εν μέσω πανδημίας.

- Αξιοποίησε το θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση. Έχει έτοιμη την υπουργική απόφαση για την αυτοαξιολόγηση των σχολείων. Ετοιμάζει το θεσμικό πλαίσιο για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με τον διευθυντής του σχολείου και τον συντονιστή εκπαιδευτικού έργου σε ρόλο «σύγχρονου» επιθεωρητή.

- Έχει έτοιμο τον νόμο για την απορρύθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

- Ως στέλεχος της ΝΔ και μαζί με την κυβέρνηση Κ . Μητσοτάκη κλιμακώνουν την επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2018. Η κυβέρνηση τώρα προχωρά σε νέο νόμο που ανατρέπει τον προηγούμενο (ν.1264/82) με το επιχείρημα πως πρόκειται για “παρωχημένες ρυθμίσεις του προηγούμενου αιώνα”. Επιχειρούν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο 8ωρο, στα συνδικαλιστικά, αλλά και τα ευρύτερα δημοκρατικά δικαιώματα.

 

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search