• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας: Απροθυμία της Κυβέρνησης για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων - Εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα

May 16, 2021 3091

 

Ανακοίνωση ης Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας.

Αναλυτικά:

Από την έναρξη της πανδημίας ως Ένωση Γονέων δε σταματήσαμε να καταγγέλλουμε την ολιγωρία του Υπουργείου Παιδείας και τις τεράστιες ευθύνες του για την ανυπαρξία μέτρων προστασίας στα σχολεία. Από την αρχή, μαζί με όλη την υπόλοιπη σχολική κοινότητα, διεκδικήσαμε ανοιχτά αλλά ασφαλή σχολεία ( με επαρκές προσωπικό καθαριότητας, με ολιγομελή τμήματα, με συχνές απολυμάνσεις, με εξειδικευμένο Υγειονομικό προσωπικό, με τη διενέργεια δωρεάν μαζικών rapidtests υπό την αιγίδα του ΕΟΔΥ στα σχολεία και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, με προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών κ.ά.) και καταγγείλαμε τη μετάθεση της ευθύνης στους μαθητές, αφού το μόνο μέτρο προστασίας που υιοθετήθηκε ήταν η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Έτσι και τώρα που ξανάνοιξαν τα σχολεία μετά από τόσους μήνες εξουθενωτικής τηλεκπαίδευσης (που δε λειτούργησε ισότιμα για όλους τους μαθητές), για άλλη μία φορά η ευθύνη μετατίθεται στους μαθητές και στους γονείς με την υποχρεωτική διεξαγωγή των selftests. Παρόλο που θεωρούμε ότι αυτό το μέτρο αποδεικνύει ξανά την απροθυμία της Κυβέρνησης να μην κάνει τίποτα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων (αφού άνοιξαν ακριβώς όπως είχαν κλείσει) και παρόλο που και οι ίδιοι οι επιστήμονες παραδέχονται ότι τα selftests δεν είναι εντελώς αξιόπιστα, ωστόσο είναι σίγουρο ότι η χρήση τους περιορίζει τη διασπορά του ιού. Ήδη σε αυτή την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν μέσω των selftests χιλιάδες θετικά κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τα οποία, αν δεν είχαν βρεθεί, θα συνέβαλαν χωρίς αμφιβολία στην εξάπλωση του ιού, και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που στη χώρα μας μετράμε δεκάδες θανάτους καθημερινά.

Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι ανεξάρτητα από τις ευθύνες που έχει η Κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται  το ζήτημα της πανδημίας και τις παραλείψεις της σε όλα τα επίπεδα, σε αυτή τη χρονική στιγμή οφείλουμε να δείξουμε εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα που σε παγκόσμιο επίπεδο διατείνεται για την ασφάλεια των selftests και της χρήσης μάσκας. Καλοπροαίρετες ή κακοπροαίρετες συνομωσιολογικές κριτικές (που μιλούν για επικινδυνότητα των selftests) το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μεταθέτουν τη συζήτηση από τις ευθύνες της Κυβέρνησης και από τον ουσιαστικό στόχο που πρέπει να είναι ο από κοινού αγώνας όλων μας για την ουσιαστική μόρφωση των παιδιών μας και τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου.

Ως γονείς θεωρούμε ότι είμαστε υπεύθυνοι για τη σωματική αλλά και πνευματική υγεία των παιδιών μας. Είναι χρέος μας να διδάσκουμε στα παιδιά μας την αξία της επιστημονικής γνώσης, να τους διοχετεύουμε την πίστη  στην ορθή λογική και την αντίληψη ότι η ανθρώπινη ιστορία και πρόοδος είναι μία διαρκής νίκη της γνώσης και του ορθολογισμού έναντι των σκοταδιστικών αντιλήψεων της οπισθοδρόμησης και της ημιμάθειας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search