• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ξεχάσαμε τους μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο...

April 03, 2020 525

 

Νέα επιστολή μαθητή στο alfavita.gr για το ζήτημα των πανελλαδικών

Ως μαθητής Γ' λυκείου προσπαθώ με τον τρόπο μου, όσο μπορώ και μέσα από διαδικτυακές αντιδράσεις στις δηλώσεις των υπουργών παιδείας να μεταλαμπαδεύσω τις σκέψεις μου με την έστω και μικρή πιθανότητα οι σκέψεις μου να φτάσουν στο υπουργείο.

Από την στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία λόγο covid-19 η υπουργός Ν. Κεραμέως ανακοίνωσε πως τα μαθήματα διαμέσου τηλεδιάσκεψης, την οποία συνεχίζει να μεγαλοποιεί.

Το πρόβλημα είναι πως η κυρία υπουργός θεωρεί ως δεδομένο ότι όλοι μας, έχουμε καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και προφανώς έχει αμελήσει τελείως τα παιδιά τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν μια αξιοπρεπεί σύνδεση στο διαδίκτυο ή ακόμα και τα παιδιά που ζουν σε χωριά και δεν έχουν καθόλου ή ανεπαρκή -για τηλεδιάσκεψη- σύνδεση. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο για μαθητές που δεν δίνουν φέτος πανελλήνιες.

Όμως οι μαθητές αυτοί με τα παραπάνω προβλήματα που θα κληθούν φέτος να εξεταστούν πανελλαδικώς θα έχουν χάσει σημαντικό κομμάτι της ύλης και στην ψυχολογία τους αναπτύσσεται το αίσθημα της απαισιοδοξίας και έχοντας μείνει 'στην απ' έξω' για πολύ καιρό, είναι πιο πιθανό να τα παρατήσουν.

Δεν πρέπει να αφήνουμε αυτά τα παιδιά στο σκοτάδι χωρίς κανείς να νοιάζεται για την τύχη τους όσον αφορά τις πανελλήνιες αυτής της χρονιάς. Παρ' όλα αυτά, από την μία μεριά η υπουργός δείχνει τόσο χαρούμενη που το σχέδιο της εκπαίδευσης διαμέσου τηλεδιάσκεψης φαίνεται να δουλεύει και από την άλλη τα παιδιά που βλέπουν αυτές τις εξελίξεις που περνούν μπροστά από τα μάτια τους δίχως να μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα με αυτές.

 

Μαθητής 3ου ΓΕΛ Δράμας

ΠΗΓΗ: Alfavita

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search