• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες στον Σχίνο – Εκκένωση οικισμών μέχρι τα Μέγαρα - Στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα

May 20, 2021 386

 

Εφιαλτική αναμένεται να είναι και η σημερινή νύχτα στην Κορινθία, όπου η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται σε πολλά μέτωπα.

Περίπου 20.000 στρέμματα πυκνού παρθένου δάσους έχουν καεί μέχρι στιγμής από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στον Σχίνο Λουτρακίου, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Δυτική Αττική και ιδιαίτερα στην περιοχή Χάνι Κοκκιναρέας στα Μέγαρα, στην οποία το πύρινο μέτωπο βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Φωτιά στην Κορινθία. Οι εικόνες της καταστροφής
Στην περιοχή βρίσκονται 265 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του στρατού, υδροφόρες, εθελοντές και εναέρια μέσα. Οι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες ενώ οι κάτοικοι κοντινών οικισμών έλαβαν εντολή για εκκένωση και έχουν αποχωρήσει. Η βραδιά αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δυτικών-βορειοδυτικών διευθύνσεων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή, αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Οι μέσες εντάσεις τους αναμένεται να φτάσουν τοπικά τα 7-8 μποφόρ, ενώ εξασθένηση των ανέμων εκτιμάται ότι θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Φωτιά στο Σχίνο Λουτρακίου
Η κατάσταση στην Κοκκιναρέα είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να οπισθοχωρούν, καθώς υπήρχε κίνδυνος εγκλωβισμού τους και τον οικισμό να εκκενώνεται εσπευσμένα, ενώ έγιναν αρκετοί απεγκλωβισμοί πολιτών.
Με ανακοίνωσή του το απόγευμα της Πέμπτης, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης έκανε γνωστό πως την Παρασκευή θα μείνουν κλειστά τα σχολεία στην περιοχή, λόγω των δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από τη μεγάλη πυρκαγιά.

Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις στις περιοχές Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές, Μαυρολίμνη, Πευκογυάλι, χθες το βράδυ, ενώ σήμερα το πρωί απομακρύνθηκαν οι πολίτες και κάτοικοι από το Χάνι Δερβένι, ‘Ανω και Κάτω Πευκενέα, Αιγειρούσα, περιοχή Ντουράκος, περιοχή Παρασκευάς, καθώς και από τις δύο μονές, ‘Αγιος Ιωάννης Μακρινός και Αγία Παρασκευή.

Την ίδια ώρα μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στα Γεράνεια Όρη, για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά, που έχει κατακάψει πολύ μεγάλη έκταση ενός πυκνού δάσους, ενώ παράλληλα έχει προξενήσει ζημιές και σε σπίτια. Η φωτιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή του Αλεποχωρίου με κατεύθυνση προς τα Μέγαρα και καίει πευκοδάσος στα Γεράνεια Όρη.

Μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search